Close
Sommarlista 2017: så ser mina planer ut

Sommarlista 2017: så ser mina planer ut

På torsdag är det skolavslutning för våra små blondiner, vilket innebär att sommaren kickar igång på riktigt hemma hos familjen Myhre. Många av våra planer är favoriter i repris, värda att upplevas om och om igen. Här är min sommarlista!

För ett tag sedan publicerade min poddkollega en rolig lista om sommaren som jag gärna fyller på med egna planer. Tack för inspirationen Lisa.

Min sommarlista 2017

min sommarlista 2017
Foto: Elina Bernpaintner

På vilka platser spenderar du din sommar?

Vi börjar med drygt två veckor på Balkan och satsar därefter på vår vanliga semestertriangel – det vill säga Karlskrona, västkusten och Stockholm. Vi har också ett bröllop i Skåne inplanerat och av erfarenhet gissar jag att vi också kommer att hitta andra utflyktsidéer efterhand.

Hur länge är du ledig i sommar?

Som egenföretagare kommer jag förmodligen aldrig att vara helt ledig, men å andra sidan har jag inga krav på att inställa mig på något kontor under sommaren. Den 16:e augusti har jag ett projektmöte som juristkonsult inbokat, vilket är min enda hållpunkt, men jag tror att både jag och Tobias kommer att behöva börja jobba från Stockholm tidigare än så.

min sommarlista
Smögen, sommar 2016,

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Nej, det här känns precis rätt. Mitt problem är snarare att jag vill förlänga tiden på de ställen vi redan har inplanerade. De där efterlängtade sommarveckorna skulle gärna få sträcka sig ännu längre över året.

Hur ser din midsommar ut?

Midsommar känns inte som någon jätteviktig högtid för mig, vilket gör att vi inte har något emot att åka utomlands då. I år kommer vi att fira (?) midsommar i Istrien, Kroatien – det känns lovande!

Midsommar i Vendelsö, 2013.

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

En tidig löprunda med knastrigt grus under skorna följt av ett morgondopp i havet. God grillmat, långa samtal med vänner och familj i trädgården, en solnedgång över Bredavik och avslutningsvis en långpromenad med syrrorna i den varma sommarnatten. Japp, mina bästa sommardagar spenderas med fördel på Sturkö.

sommar_sverige
Systrar på rad. Foto: Karin Vivar Enge

Hur bemöter du en regnig dag?

Jag parkerar mig förmodligen framför datorn och sätter barnen framför en film, utan en endaste uns av dåligt samvete.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Den här sommaren blir den första någonsin utan min älskade Far i livet. Det är svårt att ta in och jag förväntar mig nog i ärlighetens namn att jag ska se honom gå och påta i potatislandet med sin gröna militärskjorta när jag kommer ner till Sturkö i juli. Saknaden ligger som en ständig klump över bröstet, men livet går sin gilla gång och jag vet att han alltid finns med mig.

morfar och barnbarn
Morfar & barnbarnen förra sommaren.

Vilka spenderar du semestern med?

Familjen, både den lilla och den stora. Grillkvällar med vänner och bekanta är inte heller fel, men jag prioriterar familjen.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Flera stycken faktiskt! I slutet av augusti väntar en helg i Rom tillsammans med vårt kompispar som fyller 40, ett par veckor senare är det dags att dra till Normandie för att fira min svåger som fyller 50. Därefter väntar en sensommarvecka i Italien tillsammans med Tobias och barnen genom ett samarbete med bloggen. I oktober blir det en sväng ner till Varberg för att springa ett halvmarathon tillsammans med två tjejkompisar – och eventuellt blir det också en träningsresa som Sofia har skrivit mer om.


Så ser min sommarlista ut – vad har du för planer i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close