Close
Sommar i Blekinge 2023: det här står på min önskelista!

Sommar i Blekinge 2023: det här står på min önskelista!

Hörrni, nedräkningen har börjat. Jag kommer i vanlig ordning att spendera flera veckor i Blekinge under sommarlovet. En gemensam vecka med Tobias får jag, sedan stannar jag och barnen kvar när han åker hem och jobbar. Jag längtar efter att komma ner i varv och bara vara, men kan heller inte låta bli att smida utflyktsplaner. Det här står på önskelistan inför min sommar i Blekinge 2023!

Läs mer: Semester i Blekinge – guide med tips för en lyckad resa

Sommar i Blekinge 2023 – det här står på min önskelista.

Nya bekantskaper

sunset blekinge

Hiet Kök & Bar (Ronneby)

Min kusins man Tobbe har nyligen uppfyllt sin dröm om att öppna en egen restaurang som han driver tillsammans med sin partner Bea. Det är ett rent nöje att följa allt som händer på Hiets Instagramkonto. Jag ser fram emot att åka dit och beställa in allt som låter gott på menyn!

Adress: Karlskronagatan 26, Ronneby

Stenshamn

Min barndomskompis Emma spenderade alla sina somrar på Stenshamn, medan jag själv hängde på Sturkö. Jag tror det är dags för mig att vidga mina blekingska sommarvyer, gärna genom en sväng till just Stenshamn (som i sin tur sitter ihop med ön Utlängan).

Kafé Måsen i Torhamn

När jag ändå ska åka till Stenshamn kan jag lika gärna passa på att stanna förbi Kafé Måsen i Torhamn. Jag har hört att det ska vara mysigt!

Utklippan

Utklippan är den sydostligaste ögruppen i Karlskrona skärgård. Min mamma älskade att åka dit och jag grämer mig fortfarande över att jag aldrig tog chansen att hänga med henne. Jag vill dit någon gång, kanske redan den här sommaren?

Övernattning på Eriksberg och/eller Hoby Kulle

Jag trivs så oerhört bra på Sturkö och har därför inte något större behov av att sova någon annanstans under somrarna. Meeeen jag är absolut beredd att göra ett och annat undantag, särskilt när det gäller Eriksberg och Hoby Kulle.

Läs mer: Hoby Kulle Herrgård i Bräkne-Hoby, Blekinge

Gamla favoriter

Sturkö karlskrona

Andréns bageri (Sturkö)

Inget slår en tidig sommarmorgon på ön som förgylls av nybakade frallor och rågskorpor från Andréns bageri. Jag längtar hela året efter den här frukosten!

Adress: Kyrkvägen 22, 373 61 Sturkö

Marinmuseum (Karlskrona)

Varje sommar måste innehålla minst ett besök på Marinmuseum, gärna i kombination med bad på Stumholmen.

Läs mer: Marinmuseum i Karlskrona – favoritmuseum i Sverige

Vandra en del av Blekingeleden

Helst skulle jag nog vilja gå hela, som revansch på alla friluftsdagar där jag suckande och stånkande tog mig fram på leden (fast jag egentligen bara ville sätta mig ner och sluka den medhavda matsäcken). 26 mil känns dock lite i längsta laget den här sommaren, men en kortare dagstur kanske är rimligt om och när andan faller på.

Paddla kajak

Japp, minst en solnedgångspaddling ska det bli den här sommaren. Minst. Gärna flera.

Barnens Gård (Karlskrona)

Vissa traditioner är till för att hållas, så är det bara.

Läs mer: Barnens Gård – utflyktstips i Karlskrona

Kai Krog (Karlskrona)

Kai Krog är ett välkommet tillskott till Karlskronas restaurangutbud och jag ser fram emot att snart komma dit och äta lyxmiddag igen.

Kristianopel

Kristianopel är en otroligt charmig liten stad i norra Blekinge. Jag försöker att hinna med en sväng dit varje sommar, gärna i kombination med en konsert i deras fina kyrka.

Så. Det var min önskelista för kommande sommar i Blekinge. Hur ser din ut?


Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver. (Omslagsbild: Hobykulle, Bräknehoby).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close