Close
Funderingar från vecka 27.

Funderingar från vecka 27.

Det sa swish och swosh, sedan var det fredag. Igen. En intensiv jobbvecka är till ända och helgen är välkommen, tack så mycket. Vi tänkte slå till med tacos dagen till ära (surprise!), sedan kommer jag förmodligen att scrolla tills jag slocknar i soffan. Spännande va? Här kommer några funderingar från veckan som gick.

Funderingar från vecka 27.

#1. Konsten att jobba & samtidigt underhålla sina sommarlovsbarn

Kanske den svåraste sporten av dem alla? Jag kan gissa att nästan exakt alla föräldrar har känt dåligt samvete när ”alla” andra barn verkar ha det så himla kul på stranden och diverse utflykter till när och fjärran.

padel nynäs

Men jobbas ska det, både dagar, kvällar och helger, samtidigt som sommarlovet pågår. Vi har äldre barn nu, vilket gör att de kan ta tillvara på sig själva ganska bra.

Just den här veckan synkade dock barn och jobb för en gångs skull 110 procent! Nelly hängde i padelhallen som deltagare på vårt Kids Camp som pågick tisdag till fredag. Utan att vara ett dugg partisk (eller kanske lite) blev lägret helt perfekt på alla sätt och vis. Vi avslutade dagen med ett stort vattenkrig uppe vid fotbollsplanen. Höjdpunkten? När en av ”våra” brandbilar som var i krokarna kom dit och duschade ner kidsen så att det stod härliga till. Fatta lyckan!

#2. Mimandet i olika små videos

Ibland när jag sitter och scrollar kan jag stanna upp och liksom skratta till. Kommer vi att titta tillbaka på den här tiden av mänskligheten och undra vad vi egentligen höll på med? Miljontals olika små videosnuttar där vuxna personer mimar till olika engelska meningar, uttryck och ”punchlines” som snurrar runt, runt på TikTok, Facebook och Instagram. Jag gissar att det är en tid som väldigt snart är förbi. (Och kanske vår värdighet med den?)

#3. Släktturné!

syskon2
Foto: Karin Enge

Snart är det dags för årets upplaga av Släktturnén. Jag ser bland annat fram emot att hänga på den här bryggan i Blekinge (med tillhörande sällskap, om än inte lika stylade och välmatchade)…

Marstrand Carlstens fästning Stefan Andersson

… och att träffa Tobias familj i Göteborg och Bohuslän. Det blir fint att träffa alla igen!

#4. Tjeckien vs Sverige

Den här veckan är två av fem familjemedlemmar i Prag på innebandycup. De ser ut att trivas både Tobias och Julia! I ett annat liv hade jag varit svårt avundsjuk, men i skrivande stund känns det faktiskt ganska skönt att vara hemma. (Och kan vi förresten prata lite om myten att Prag är billigt? Det är det inte, bortsett från ölen då.)

Det där ständiga suget att vara på väg någonstans är utbytt mot… jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det. Bekvämlighet? Nöjdhet? Jag har fortfarande inte riktigt klurat ut hur jag vill ha mitt resande framöver. Under kommande semesterveckor ligger fokus på södra Sverige. När hösten smyger sig på har jag en tanke om att dra norröver, kanske en soloresa igen?

#5. Camilla Läckbergs sommarprat

sommar

Jag har lyssnat på Camilla Läckbergs sommarprat och känner spontant att jag skulle behöva en studiecirkel för att analysera det och mina egna känslor när jag hade lyssnat klart. Någon som känner samma?

Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild på barnen och deras kusiner för några år sedan.)

2 comments

  1. Jag har lyssnat på noll sommarprat i år. Också. Men nu måste jag lyssna! Sedan kör vi pratklubb.

    1. Lyssna på! Jag är redo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close