Close
Skottlandsresan: 5 tankar och konstateranden

Skottlandsresan: 5 tankar och konstateranden

Idag står falukorvslunch, avstämningsmejl, tacofredag och en löptur i grannskogen med Träningspodden i lurarna på schemat.

Ni har pepprats med inlägg från Skottlandsresan den senaste tiden (och fler kommer framöver!), men med tanke på att resan har uppfyllt det mesta av min tankeverksamhet så faller det sig naturligt. Imorgon kväll kommer jag att ta tåget upp till Umeå på en jobbresa vilket kommer att skifta fokuset till Sverige igen, men först vill jag runda av med ännu mer Skottland här i veckans fem på Resfredag.

Resfredag och fem tankar och konstateranden om Skottlandsresan

#1. Att resa med sina syskon

Jag kommer från en stor familj med många syskon, utspridda på ett spann över tjugotvå (!) år. Vi befinner oss med andra ord ständigt i olika faser i livet – när ett syskon har barn som flyttar hemifrån är ett annat mitt uppe i bebisåren. En av systrarna har jag rest massor med, en annan syster har jag delat lägenhet med, en tredje ser jag som en extramamma – mitt miniuniversum kretsar kring familjen. Den här gången reste vi i en konstellation som var ny för oss alla, med ledning av en syster som guidade oss till sina absoluta smultronställen. Som grädde på moset fick jag hjälp att rodda med Nelly. Fatta, fyra vuxna (och en respektive + 4 kusiner) på ett barn. Förstår ni hur lyxigt?

#2. Roadtrip är grejen

roadtrip Skottland

Visst går det att ta sig runt kommunalt i Skottland… men alltså friheten i att ha tillgång till en egen bil! Bilden ovan knäppte jag efter en kisspaus som jag hade ordinerat eftersom jag dessutom blev åksjuk. Att be en busschaufför stanna för att jag mår lite illa hade liksom inte hänt – då gäller det att gilla läget och anpassa sig efter medresenärer och tidsschema. Den här gången kunde vi utforska stränder, slott, kullar och sevärdheter i vår egen takt. Jag älskar konceptet!

#3. Maten i Skottland

mat i Skottland

När min syrras man firade jul med oss första gången hade han med sig Skottlands nationalrätt haggis till julbordet. Haggis är alltså en maträtt bestående av lever, lunga och hjärta från får – blandat med havregryn och lite annat smått och gott. Sedan dess har jag haft svårt att ta Skottlands mat på allvar, även om vi förvisso har ätit riktigt bra snabbmat, inklusive Fish n’ Chips. Jag har också i princip levt på choklad och snacks när jag har varit där, så har kanske heller inte gått in för gourmandrollen. Den här gången har vi gått till beprövade matställen efter tips av Tinas vänner. Och alltså, maten har varit god – allt från fajitas till sallader.

#4. Septemberresor är ett vinnande koncept

resa till Skottland

Tittar jag tillbaka på mina resor under de senaste åren har många av mina mest lyckade gjorts i just september (bland annat vår resa till Normandie förra året). Guldgula solnedgångar, ett väder som velar mellan sensommar och höst – mig passar det alldeles perfekt!

#5. Storbritannien är ett land som aldrig upphör att fascinera mig

Storbritannien

Storbritannien har en enorm variation och efter varje resa dit kommer jag hem och börjar genast att drömma om att åka dit igen. Nästa resa är redan spikad, i sommar åker jag och Tobias med våra vänner. Om det blir Wales eller Lake District återstår att se!

Läs mer: Englandsresan: 10 tankar, funderingar och konstateranden 


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Här hittar du fler inlägg från både den här Skottlandsresan och tidigare vistelser i Skottland.

4 comments

  1. Ni verkar ha haft en så fin resa! Och jag som vuxit upp med familj utspridd jorden runt känner så igen mig i det underbara med att vara på samma plats, tillsammans.

    1. Jo Malin, det var så himla fint att få så mkt tid tillsammans. Intressant att höra om din familj – var befinner ni er alla förutom Finland?

  2. Skulle gärna se Skottland! Och japp, håller helt med om att roadtrips är grejen! Sååå bra sätt att upptäcka och utforska länder 🙂

    1. Jag gissar att ni också tycker samma lika om roadtrips… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close