Close
Resor, utflykter och saker jag vill göra under 2022.

Resor, utflykter och saker jag vill göra under 2022.

skor väska Frantz

”IT IS THE SEASON”, brukar det högljutt proklameras när julen gör intåg i olika hörn av världen. Jag gillar julen. Älskar den rent av! Men just idag förknippar jag begreppet med planeringssäsongen – den som kommer efter jul och nyår. It is the season att fylla kalender, anteckningsböcker och dagbok med roligheter, drömmar och planer – oavsett om de blir av eller inte.

Jag har inga extraordinära planer för 2022, och har i ärlighetens namn lite svårt att komma igång. Mycket har rullat på nästan som vanligt under jul och nyår med jobb och sånt, och någon HEJ-OCH-HÅ-NYTT-ÅR-känsla har inte infunnit sig. Fast visst finns det mycket jag längtar efter, och visst finns det planer som jag hoppas blir av. Några av dem tänkte jag stolpa upp här, inte minst för att själv se dem samlande i skrift. Listor i allmänhet är dessutom bra för mitt humör!

Resor, utflykter och saker jag vill göra under 2022.

 • Fira vänner och familj som fyller jämnt! Under de senaste två åren har många av oss blivit snuvade på tilltänkta födelsedagsfiranden, men de som blir av är desto roligare. Visst? Det finns flera jubilarer i min närhet under 2022 och jag ser fram emot roliga aktiviteter och eventuella resor med dem!
 • Bröllop i Skåne. Förutsatt av min lillasysters bröllop blir av (hej restriktioner!) är det en av grejerna jag ser fram emot allra mest det här året. Det blir i så fall första gången hela storfamiljen ses på… jag vet inte hur länge? Det måste bli av. Måste!
 • Fortsätta utforska Sveriges hotellutbud. Jodå, jag fortsätter beta av hotellen på min önskelista. Närmast i tid väntar Falkenberg Strandbad, men den kanske får vänta lite till med tanke på smittspridningen?
 • Resa till Sundsvall. Med jämna mellanrum nämner jag min hatkärlek till Instagram. En av de fina grejerna med appen är alla sociala kontakter som knyts! En av dem har bjudit upp mig till Sundsvall för att visa pärlorna i området. Det tackar jag inte nej till – så i maj/juni drar jag förhoppningsvis dit!
 • Hyra hus i Sverige (med pool tack!). 2022 firar vår familj tioårsjubileum med vännerna vi har rest med varje sommar sedan 2012. Den ursprungliga planen att hyra ett hus vid Medelhavet är numera utbytt till ett hus med pool här hemma i Sverige. Just nu kikar vi på Gotland, Bohuslän eller Österlen. Har ni något lämpligt förslag på hus som passar två 3-barnsfamiljer får ni hemskt gärna hojta!
 • Roadtrip i Norge till sommaren? Det här är Tobias plan för vår egen familjesemester i sommar – med norra delen av landet högst på önskelistan. Det låter kul tycker jag!
 • Lååååång sommar på Sturkö. Den här punkten kanske jag inte ens behöver skriva, den ligger alltid med VARJE år. Längtar så galet mycket redan nu, så pass mycket att jag faktiskt kommer att åka dit väldigt snart för att spendera en hel vecka på ön. Kan knappt bärga mig.

Fler grejer jag ser fram emot är att skriva fler Svenska Pärlor i samarbete med destinationer och andra aktörer, spela massor med padelmatcher, styrketräna mer, spendera tid (och fota) ute i naturen och påbörja/slutföra ett och annat renoveringsprojekt i vårt hus. Hej 2022, var snäll mot oss nu.


Vad längtar du efter att se, göra och/eller uppleva under 2022? Bilder från decembervistelsen på Hotel Frantz, Stockholm.

4 comments

 1. Vad roligt att läsa dina tankar, planer och drömmar! Jag är också lite trögstartad i år… har en liknande lista i utkast men inte kommit mig för att skriva klart den. Det kanske säger det mesta? 😛 Det känns som att 2022 har smygstartat snarare än rivstartat – så jag väntar fortfarande på den där härliga, bubblande nyårskänslan. Den kanske kommer med tredje sprutan, vem vet. 😉

  1. Hoppas känslan är på plats nu Sanna. Sååå glad att 2022 bjöd på en dos norrsken över hela Sverige, SOM vi behövde lite magiskt dansade neonljus för att kickstarta året!!

 2. Norra Norge står på vår lista i år också! Inte första gången för oss, men första gång med husbil och längtar!

  1. Åh, får se om vi möts på vägarna då… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close