Close
Sportlovet som kom av sig innan det ens började

Sportlovet som kom av sig innan det ens började

Sista dagarna i februari och för min del får någon gärna trycka på fast forward-knappen så att jag vaknar i maj eller så.

Jag såg å andra sidan fram emot sportlovet i år! Lite snopet ändå, att lovet faktiskt kom av sig innan det ens började.

RESFREDAG: 23 februari 2018 om sportlovet

#1. Sportlovet som kom av sig innan det ens började

sportlovet

Vi är inte ensamma, var och varannan kotte verkar ha legat däckade i diverse åkommor nu i februari. Men alltså, vi har redan haft vår beskärda del och senare idag skulle vår familj åka till Malmö för att fira in sportlovet. Sebbe och Julia återhämtade sig precis enligt plan, men natten till igår fick Nelly feber. Jag ska inte tråka ut er med stackars-synd-om-oss, men kan ändå konstatera att det känns snopet. Jag hade verkligen längtat efter att få hälsa på min lillebror och familj i Skåneland.

#2. Podcastavsnitt om sportlovet (och andra vårterminslov)

Är ni ute efter sportlovsinspiration på hemmaplan kan jag rekommendera det senaste avsnittet av Att resa-podden. Det finns flera tips som jag själv planerar att ta till fasta på när alla har återhämtat sig efter hostattacker och feberfrossa. Lyssna här: Att resa under vårterminens sportlov

#3. Om jag hade haft en hel sportlovsvecka för mig själv…
Annika sportlovet
Foto: Lisa Fahlåker

… vet ni vad jag hade gjort då? I min drömvärld hade jag gått ut och fotat, tränat, läst böcker och tittat på tv-serier/film. Det är aktiviteter som får mig glad och som jag gärna gör i mån av tid och energi. Faktum är att jag är på god väg att hitta tillbaka både till fotograferandet (så kul fotosession i Sigtuna med Lisa i förrgår), träningen (tre träningspass avverkade under förra veckan, äntligen!), böckerna (sträckläste nyligen Kazuo Ishiguros ”Never let me go”, kan varmt rekommendera den) och tv-serierna/filmerna (vi snittar numera ett avsnitt av Vikings per kväll och ser till att avverka minst en film under helgerna). Det finns hopp!

#4. Ditt mest minnesvärda sportlov?

Kommer du ihåg det? För egen del minns jag det som igår, ett sportlov under högstadiet då jag fick följa med en kompis till Björnrike för att åka skidor. Jag flög flygplan för första gången i mitt liv, jag blev handlöst förälskad i min skidlärare, jag fick smaka Sportlunch för första gången i mitt liv (alltså, de flesta av mina minnen är på något sätt förknippade med grejer jag har ätit) och jag fastnade i skidliften. Toppar och dalar med andra ord. Läs mer här: Från Nynäshamn till Åre

#5. Med hopp om att det vänder snart!
Annika
Vintervyer från ett vintrigt Sigtunahöjden tidigare i veckan.

Jag ska inte deppa ihop, lovet har ju inte ens kickat igång på riktigt här i Stockholm. Nu ska vi kurera oss och kommande dagar ska vi förhoppningsvis ge oss ut på ett gäng utflykter i närområdet. Nästa gång jag fredagssspanar har vi klivit in i mars månad, bara det är anledning nog att fira!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. SÅ tråkigt med sjukdom som krokben för sportlovsplaner.
  Krya på Nelly snabbt nu så ni får njuta närområdet istället om inte annat ❤️

  1. Jag börjar också krokna tyvärr, är superhängig idag! Men som sagt, det finns hopp.

 2. Sportlovsminnen. Kommer ihåg snöyriga februaridagar där vi åkte buss från Brålanda till Vänersborg och kommunmästerskapet i inomhusfotboll. Vi vann det några år och då kom man hem med en guldmedalj dessutom! Och så fick man spana om det fanns några snygga tjejer från de andra klubbarna. Livet som 10-12-åring…

  Krya på er!

  1. Guldmedalj och span, vilka drömlooooov! 🙂 Trevlig helg och tack!

 3. Sportlov vet jag inte så mycket om. Hosta vet jag däremot mer om dessa dagar. Krya på er!

  1. Tack Johnny! Usch ja, KOM NU VÅREN! Vi är klara med hosta och sånt.

 4. Tycker så synd om er, men har hopp om att ni snart mår bra igen! Vårt tonårsnärområdessportlov har varit helt underbart! Och snart är det påsklov. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close