Close
Resor och annat att se fram emot just nu

Resor och annat att se fram emot just nu

Igår plockade jag fram vinteroverallen till Nelly och tänkte i ett svagt ögonblick att det är exakt just nu jag borde gå i ide för att vakna om ungefär ett halvår. Å andra sidan skulle jag då missa hela december, som ju faktiskt är en av mina absoluta favoritmånader. Det finns dessutom flera resor att se fram emot framöver.

Just nu längtar jag mer än någonsin efter allt som har med advent och jul att göra. Min mamma har alltid gått all-in med julpynt, julmusik, adventskalendrar, julbak och ja, det mesta som har med julen att göra – och det verkar som att det har gått i arv till oss barn. Jag har också flera resor att se fram emot framöver, flera av dem förknippade med just jul.

#1. Fler svenska pärlor

göta kanal

Jag fortsätter min turné i Sverige för att upptäcka, djupdyka i och skriva om fler orter till inläggsserien Resfredags Svenska Pärlor. Nästa vecka har turen kommit till Karlstad, dit jag åker i samarbete med Karlstads turistbyrå. Jag ska bland annat gå på Wermland Operan, vilket jag verkligen ser fram emot. Min starkaste operaupplevelse är en julföreställning i Berlin, där jag satt och grät mig igenom kvällen för att det var så storslaget.

#2. Fler resor till Karlskrona

resor att se fram emot

Igår kväll skickade min storasyster över bilden ovan från min mammas nypyntade veranda, och länkade till en studie som visar att de som börjar julpynta tidigt är lyckligare. Jag, som är en äkta juljunkie från topp till tå, är helt klart benägen att hålla med och kan såklart inte hålla mig borta från den där verandan. Nu är biljetterna bokade och i slutet av november åker jag och Nelly ner för att njuta av julstämningen i Karlskrona på plats.

#3. En (podd)resa till Österrike med Lisa

resor att se fram emot

En annan resa med jultema framöver är ett par dagar i Österrike tillsammans med Lisa för att representera Att resa-podden (och dessutom spela in ett avsnitt på plats). Vi åker dit i samarbete med STS Alpresor och planen är bland annat att gå på julmarknad i Salzburg och äta julbord. Det känns som att det är en skräddarsydd resa för mig!

#4. Spikade semesterplaner i sommar

stumholmen

De senaste fem åren har jag och Tobias rest i väg tillsammans med en annan familj, antingen bara vi vuxna eller med hela barnaskaran (totalt 6 barn i åldrarna 3-13 år.) Förra året kom vi inte iväg utomlands, utan satsade istället på en julig weekend här hemma i Stockholm, vilket blev en riktigt lyckad historia.

Inför nästa resa nu i sommar fick i vanlig ordning alla komma med olika förslag. Till slut hade vi några riktigt bra alternativ att välja mellan: Sydafrika (!), Malta, Israel, Irland, Sardinien, Wales, Slovenien och Rumänien. Mina medresenärer har uppenbarligen god smak, jag hade kunnat åka till vart och ett av länderna ovan. Det tog inte många minuter att spika nästa destination, faktum är att vi var förvånansvärt eniga i vårt beslut att åka till… Irland! Jag har tidigare firat in advent i Dublin och ser nu fram emot att utforska mer av landsbygden och alla irländska slott.


Har du några specifika resor att se fram emot just nu?

15 comments

 1. O ja jag har flera stycken! 1 dec bär det av till Barcelona ngr nätter. Den 3 börjar vi en 10 dagars kryssning. I feb väntar Kiruna med omnejd. Budapest ska besökas i vår, då med en väninna. I juni 4 dagar i Saltzburg med make och ett barnbarn 5 år. Perfekt led barn som resesällskap..allt är ju kul att göra, att upptäcka?
  På vår semester i sommar hoppas vi äntligen konma iväg till St Ives, Cornwall. Och i okt till Lissabon med bonusdotter.. Så långt är planeringen

  Tack för en bra reseblogg

 2. Wow Ann, vilka fantastiska resor du har framför dig! Låter som vi har ungefär samma smak på resor, du och jag. Tack för din kommentar!

 3. Din mammas veranda ser helt magisk ut med alla julljus! Ska bli spännande att läsa om er resa till Salzburg. När jag för ett tag sedan frågade min nioåring vart i världen han helst ville åka så svarade han något otippat just Salzburg 🙂 Min enda planerade resa just nu är att jag förmodligen ska till Dublin i jobbet några dagar i december, men när det gäller privata resor så velar jag fram och tillbaka mellan olika resmål och kan inte riktigt bestämma mig för vart jag vill…

  1. Oj, kul att han svarade just Salzburg – undrar vilka förväntningar han har på den staden?? Dublin i julskrud är superfint, hoppas att du får en fin resa.

 4. For en herlig julestemning hos din mamma! Salzburg er sikkert et helt topp reisemål før jul, jeg har aldri vært i byen, men forestiller meg at det er skikkelig trivelig der. Selv skal jeg til Røros en helg i desember, det tror jeg blir veldig fint. Litt utpå nyåret blir det en helt annen type reise som står på programmet, da drar jeg til Ghana, Togo og Benin for å oppleve mer av Vest-Afrika med blant annet landsbyer, strender, safari og historiske steder.

  1. Din resa framöver låter otrolig, hoppas att du får det jättebra! Och ja, min mammas veranda – jag vill BO i den! 🙂

 5. Annelie - Traveliero says:

  Åker snart till Prag. 18 år sen jag var där sist så det blir fint att komma tillbaka. Sen blir det en weekend i NYC i december med min man. I januari hoppas jag att komma iväg till Lissabon. Och till sommaren har vi bokat Kalifornien. Ska nog kunna klämma in något i vår också. ?

  1. Jag vill verkligen åka till NYC i december, har värsta romantiska bilden framför mig. Hoppas att ni får en fin resa dit! Kalifornien – ååååh!

 6. Åh! Irland! Så jag längtar tillbaka. Så mycket att jag funderar på att ”det kan ju inte bli lika bra igen”!!! Längtar tills ni kommer. Kram!

  1. Så känner jag om flera platser, man vill liksom inte förstöra minnena på något sätt och riskera att det inte blir lika bra. Längtar också. KRAM

 7. Mest jobbresor för min del Gbg imorg set jag fram emot. Sen hippas jag på
  Fuerteventura, gran Canaria, Teneriffa och ett första besök på kap verde. Beror på hur mkt vab det blir?!

  Härligt m
  Julbord å Salzburg! Älskar Österrike.

  Kramar

  1. Kap Verde är värsta inne nu ju, ser fram emot rapport. Österrike är riktigt nice, absolut! kram

 8. Så himla mycket roligt du har på gång kära du!

  1. Jaaa, är så tacksam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close