Close
Resfredags topplista: Mars 2017

Resfredags topplista: Mars 2017

Eftersom jag råkar fylla år den 13 mars brukar jag förknippa den här månaden med härligheter och det här året var inget undantag. Mars har varit en förändringarnas månad för mig på många olika sätt, från vinter till vår på alla tänkbara plan i livet!

Mars 2017

Medlemsträff med Svenska Resebloggar på Arlanda. Jag fotar Jeanette, och Daniela fotar oss.

eld i kamin

Vedspisen i köket förgyller livet på Sturkö.

influencers convention Mars 2017

The Influencers Convention #ticse på Grand Hotel Saltsjöbaden, här med JenniferSofia och Jeanette.

Resfredags topplista: Mars 2017

# 1. Bästa reselåten: Som vanligt är det min man som står för musikspaningen och uppdaterar familjens topplistor på Spotify. För ett tag sedan hittade han den här guldklimpen som får mig att tänka på kalla vintrar i NY: Erators tolkning av The Boxer. Ljuvlig!

# 2. Månadens roadtrip/resa: Det kanske låter som en klyscha, men resan från anställd jurist till egenföretagare slår allt den här månaden.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Svenska Resebloggars medlemsträff på Clarion Hotel Arlanda Airport var efterlängtad – ett dygn i glada (resebloggar)vänners lag var precis vad jag behövde. Pratar vi bloggbransch i stort måste jag givetvis även nämna branschorganisationen Influensers of Swedens konferens som gick av stapeln nu i helgen. Där blev jag för övrigt starstruck av idolen Underbara Clara och kunde givetvis inte låta bli att be om en selfie tillsammans med Clara, främst i syfte att imponera på mina syrror som också följer henne.

# 4. Bästa resegodiset: Alltså, få sockerchockstoppar slår den ulimata mixen av godis från Hemmakväll. Min storasyster känner mig väl och köpte en stor påse till mig i födelsedagspresent. Innehållet i påsen försvann i ett nafs på tågresan hem till Stockholm från Karlskrona.

# 5. Största resemissen: Att jag inte riktigt har haft tid eller ro att ta itu med alla flygbolags superreor som har fyllt min mejlkorg den senaste tiden.

# 6. Oumbärlig resepryl: Vet inte om vår Volvo V70 platsar in under begreppet ”pryl”, men visst förtjänar vår svarta pärla lite extra uppmärksamhet nu när den faktiskt håller på att klappa ihop efter alla dessa år. Kära bil, vad vore livet och resorna utan dig!?

# 7. Mars månads mest inspirerande resenär: Efter medlemsträffen för Svenska Resebloggare började jag följa Emelie som står bakom bloggen Emelie’s travel. Bilderna, känslan, resorna och drivet som genomsyrar den här bloggen gör att Emilie är given som mars månads mest inspirerande resenär.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Nu börjar planerna på riktigt ta form inför sommarens roadtrip i Kroatien, en resa jag har drömt om i flera år (och därmed X antal timmar).

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Räddar vi världen genom att sluta flyga fick enormt mycket respons och bidrog till riktigt intressanta diskussioner i kommentarsfältet, vilket såklart alltid är kul. Själv är jag nöjd med att jag äntligen tog itu med nya spaningar varje (Res)fredag.

# 10. Topp tre resminnen: 1.) Det var med blandade känslor jag upplevde Fars begravning i början på mars. Att se den vackra furukistan framme i Sturkö kyrka var givetvis enormt tungt, men känslan som genomsyrade hela minneshögtiden var ändå ljus och hoppfull. Ljuset och hoppfullheten har faktiskt funnits med mig sedan dess, och jag är fast övertygad om att min Far alltid kommer att finnas med mig på min egen resa genom livet. Den vetskapen bär mig genom allt det jobbiga. 2.) Lördag morgon och hela familjen instuvad i Volvon för att heja fram Sebastian i en fotbollsturnering i våra gamla Huddingehoods. Jag älskar att resa tillsammans med familjen, om det så bara är i Stockholmsförort. 3.) Sista pendeltågsresan till mitt kontor på Stora Essingen som fast anställd – den resan kommer jag aldrig att glömma. Inte bara eftersom resan i sig tog T-R-E timmar på grund av kollektivtrafikstrul, men också för att den där resan symboliserade allt jag har drömt om de senaste tre åren…

10 comments

 1. Återigen, många hejarop och mycket lycka till med frilanslivet! Det är fantastiskt, underbart och alldeles, alldeles… för jävligt (roligt)!

 2. Tack, det blir bra det här!

  1. Verkligen! Nu blir det bara bättre framöver, visst!?

 3. Älskar den där bilden! Hehe så oplanerad 🙂
  Vilken månad mars har varit, ett tydligt avstamp in i en ny era för dig på så många olika plan.

  1. Haha, SÅ oplanerad… 😉 Ja – det känns verkligen spännande. Hoppas att det blir så bra som jag hoppas.

 4. Vilken månad. Och vilken resa. Fick gåshud när du skriver om pendeltågsresan, kan precis komma ihåg känslan när jag gick ut från kontoret sista gången, utan dator och passerkort och med världens största lyckobubbla i bröstet. Så häftigt!

  1. Men jaaa, mäktigt! Och jag skrattade lite åt mig själv när jag typ dansade hem i Nynäskvällen med hoppsasteg, tänk att man kan ha samma känslor i kroppen när man faktiskt FÅR ett jobb som när man SÄGER UPP SIG från ett. Logiken i det!? Haha.

 5. Men wow, tusen tack för den extremt fina titeln!!! Blir hur glad som helst! Och jag är glad att jag hittat dig och podden! Tänk vad bra svenska resebloggar kan föra ihop oss bloggare ?

  1. Ja, ibland behöver man lite hjälp på vägen för att hitta de där guldkornen. Hälsa Åre! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close