Close
UFO-hus i Taiwan vs Sverige

UFO-hus i Taiwan vs Sverige

I samarbete med Upplevelse.com

En av de häftigaste upplevelserna under min Taiwanresa var när jag fick se de omtalade UFO-husen i Sanzhi Pod City. När jag gjorde min research om de märkliga byggnaderna visade det sig att det finns liknande UFO-hus här i Sverige också – tänk vad mycket jag har kvar att lära mig om mitt eget land.

En av mina favoritserier under uppväxten var Arkiv X. Jag fascinerades, och fascineras fortfarande, av det övernaturliga och saker som inte riktigt kan förklaras.

UFO-hus i Taiwan

Att gå runt bland ett gäng övergivna UFO-hus vid Green Bay i Taiwan var förvisso en mäktig upplevelse för mig som gillar arkitektur, men det som gjorde besöket extra speciellt var den oförklarliga mystiken som vilar över den övergivna spökstaden.

”När vi stiger ut från bilen ser vi de märkliga byggnaderna sticka fram som svampar ur jorden. Mossbeklädda, övergivna, och vissa av dem delvis möblerade och med fladdrande gardiner lämnar de oss nyfikna besökare med fler frågor än svar. Green Bay Ufo Houses ligger som en spökstad i området Sanzhi (även kallad Sanzhi Pod City eller Sanzhi UFO houses) och är för oss ett givet stopp på vägen från Taipei vidare mot Yehliu Geopark.”

– Läs mer om de taiwanesiska UFO-husen i mitt tidigare inlägg här på bloggen.

UFO-hus

UFO-hus

UFO-hus

Foto: Pernilla Förnes

UFO-hus i Sverige

Förlagorna till de märkliga byggnaderna utanför Taipei lär härstamma från Finland. Mot den bakgrunden är det kanske inte så konstigt att även Luleå (!) har UFO-hus där besökarna, till skillnad från husen i Taiwan, faktiskt kan övernatta. Med tanke på spökhistorierna bakom byggprojektet utanför Taipei hade jag nog personligen sovit med tänd lampa för att våga spendera hela natten i ett tefat utanför Luleås skogar – men trots det hoppas jag fortfarande att jag får chansen att åka dit och sova över när tillfälle ges. En övernattning på Treehotel i norra Sverige kan bland annat bokas på hemsidan Upplevelse.com, där du också hittar andra roliga presenttips.

UFO-hus

”Ert rum är beläget i högrest tallskog med vidunderlig utsikt över Luleälven. The UFO är verkligen en surrealistisk syn som gömmer sig bland de trollska träden. Du tar dig upp i denna sällsamma skapelse med en infällbar trapp till en interiör som är både modern och komfortabel.”

– Källa och bild: Upplevelse.com


Det aktuella inlägget är ett samarbete, men tankarna och åsikterna är som vanligt mina egna. Fler inlägg från min resa till Taiwan finns under den här länken.

4 comments

  1. Värt ett besök! Men vill man vara nogräknad så åk till Harads norr om Boden, där hittar du Treehotel 🙂 Då kan du passa på att hälsa på oss i stugan 5 min därifrån.

    1. Men va – bor ni så nära? Galet ju, jag MÅSTE dit!

  2. Vilket speciellt boende. Hade ingen aning om att sådana fanns i Sverige. 🙂

    1. Nej, alltså tänk vad många häftiga ställen det finns här hemma som vi missar i jakten på äventyr på andra sidan jorden.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close