Close
Resfredag med hälsningar från Blekinge

Resfredag med hälsningar från Blekinge

Fredag, igen, och därmed sista (var)dagen på årets upplaga av höstlov. Det råkar också vara så att en ny månad infaller idag. För mig brukar november mest kännas som en transportsträcka fram till jul, men i år är det annorlunda. Jag ser fram emot den här månaden, som ju knappast kan få en finare start än att vakna i ett vindsrum i Blekinge – med dimman dansande utanför. Snart ska vi bylsa på oss oömma kläder och köra upp till min fars barndomstrakter i Eringsboda, men först kommer veckans fem.

Resfredag med hälsningar från Blekinge

#1. Höst i Karlshamn

karlshamn
Karlshamns rådhus.

För några veckor sedan var jag i Ronneby och sprang Backyard Ultra, och i tisdags åkte jag till Karlshamn på jobbmöte. Även jag behöver vidga mina vyer, inte minst i mitt hemmalän. Vi nämner faktiskt Karlshamn i ett av de senaste avsnitten av Att resa-podden, där jag lyfter stadens staty ”Utvandrarna” som en av mina favoritstatyer i Sverige. Det jag inte visste då är att det står en likadan staty på andra sidan Atlanten i Minnesota! Karlshamn var en av emigrationshamnarna när det begav sig, och jag gissar att flera av mina egna släktingar som emigrerade till USA reste från Karlshamn. Mamma har släktforskat hur mycket som helst, jag tror det börjar bli dags att jag läser in mig på resultatet av alla hennes timmar framför läsapparaterna för mikrofilm.

#5. Intressanta gäster i Att resa-podden

att resa-podden downtown camper
Förbereder inspelning på Downtown Camper.

När vi ändå är inne på Att resa-podden måste jag flagga för några efterlängtade (och efterfrågade!) avsnitt framöver. Under de senaste veckorna har vi under två tillfällen fått spela in gästavsnitt på mitt ”hemmahotell” Downtown Camper, där jag ofta sitter och jobbar när jag är inne i Stockholm. Vi har tidigare varit på ett av deras hotellrum och spelat in ett avsnitt med Lina Skandevall, och de senaste två gångerna har vi fått låna deras snygga konferensrum Cocoon för att podda med gästerna Linda/Wilderness Stories om hennes häftiga resa genom Sverige , Vagabonds redaktör (och medgrundare) Per J Andersson om att resa med tåg och nu senast med vår resebloggskollega Johnny/Johnny Bajdzjan om att resa till ”Långtbortistan” aka länderna som förknippas med Sidenvägen och Centralasien. Johnny har skrivit mer om sitt gästspel här: Bjuden till studio. (Gästavsnitten kommer att rullas ut inom den närmaste tiden, prenumera gärna på podden i din podcast-app!)

#3. Att tröttna på Halloween innan det ens har börjat

halloween med barn

Ja, alltså det får nog erkännas att vår familj började lite väl tidigt med Halloweenandet i år, så pass tidigt att jag för länge sedan hade tröttnat innan det väl var dags för ”the real deal” igår. Kanske är det för övrigt så att det här är första året som gemene svensk på riktigt börjar ta in att 31 oktober är rätt dag att gå ”bus eller godis”. Vad tror ni?

Jag lyckades faktiskt avstyra godistiggeriet i år, eftersom vi är bortresta och ”glömde” Halloween-outfitsen hemma i Stockholm. Det går dock ingen nöd på mina barn, jag lovar. De har Halloween-pysslat, varit på Halloween-disco, gått på Halloween på Gröna Lund och ätit godis så det räcker och blir över. Nu tar vi istället sikte på en betydligt lugnare Alla Helgona-helg.

#4. Solnedgångar deluxe

höstlov på sturkö

Jag skulle kunna trycka ”copy paste” på mitt tidigare blogginlägg ”Rosa himmel” om solnedgången på Sturkö häromdagen för att beskriva gårdagens dito över Karlskrona. Jag tar mig friheten att citera en av mina bloggläsare här nere: ”Alltså solnedgångarna i Karlskrona denna veckan… helt galna!” Tänk att vi lyckades pricka in de här kvällarna, så tacksam jag är över det.

#5. Att tipsa om tåg med barn

annika myhre att resa med tåg

Blogg och internet i all ära, men det är ändå lite extra roligt med att se mina resetips i tryckt form – den här gången i Coops medlemstidning Mer Smak.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close