Close
Resfredag i Båstad.

Resfredag i Båstad.

Den här fredagen vaknade jag på ett hotell i Båstad, där jag också kommer att spendera resten av helgen. Här kommer fem snabba från veckan!

#1. Båstad Skansen

Jag har sett Hotel Skansen i Båstad susa förbi ett antal gånger i mina flöden under årens lopp. Hotellet är en snackis inte minst för att det ligger granne med Båstad Tennisstadion där Swedish Open har gått av stapeln varje år sedan 1948…

båstad skansen hotell

… men visst är vyn över Kallbadhuset rakt nedanför Hotel Skansen också ett motiv som dyker upp på alla möjliga håll och kanter. Jag hittade en spadeal och betalade ca 1800 för hotell, spa och trerättersmiddag. Värt tycker jag som var ute efter en minisemester i min ensamhet innan det vankades vandringsfestival. Hotellets starkaste kort på handen är absolut spadelen och närmare bestämt deras rooftop med infinitypool (som öppnade 2020). Utsikten över havet och kallbadhuset är redan nu en svensk spaklassiker.

Läs recension här: Hotel Skansen Båstad – spa-hotell i Skåne

#2. Hurra för Båstad Hiking Festival!

Huvudanledningen till att jag befinner mig i de här trakterna av Sverige är ett alltså ett roligt blogguppdrag för Visit Båstad och Båstad Hiking Festival som sträcker sig från fredag lunch – söndag eftermiddag den här helgen. Festivalen är ett återkommande evenemang som firar femårsjubileum i år!

vandra kullaleden

Min lillasyster Kajsa och jag vandrade på Kullahalvön förra hösten, och var mycket peppade på att göra något liknande det här året. Sagt och gjort, hon hakade på till Båstad för Båstad Hiking Festival.

Idag bokade vi in oss på en väldigt lyckad vandring på Hallands Väderö som ligger en halvtimmes båtresa från Torekov. Jag kommer såklart att skriva mer om helgen här i bloggen framöver. Under festivalhelgen bor de flesta deltagarna på Riviera Strand, vilket är ett systerhotell till Skansen Båstad där jag bodde torsdag-fredag.

#3. Hotellfrukost för bortskämd överklass och ockrare?

Och på tal om hotell, det blir ju en del sådana i den här bloggen av naturliga skäl. I förra fredagsfemman skrev jag ett samlingsinlägg om hotellfrukostar i Stockholm som jag gärna tipsar vidare om.

Läs mer: Stockholms bästa hotellfrukost: 5 personliga favoriter

Reaktionerna på det aktuella inlägget som jag delade på Resfredags Facebooksida blev minst sagt spridda, varav en stack ut lite extra:

Det låter sjukt bortskämd överklass och ockrare som betalar 300-400 kr st för att gå ut och äta frukost. Det inget för vanligt hederligt folk som sliter ihop sina pengar på hederligt hårt arbete. 

hotellfrukost clarion stockholm

En annan kompis hörde av sig och ville boka in en frukost på något hotell eftersom hon ”blev så sugen på hotellfrukost efter mitt inlägg”. Hon föreslog Clarion Stockholm vid Skanstull där vi betalade 195 kr/person för en riktigt bra frukost, följt av en lång promenad vid ett höstklätt Årstaviken.

Så kan det gå när man delar ett inlägg om hotellfrukost i Stockholm!  (Vill du läsa hela diskussionstråden ligger den kvar på Resfredags FB-sida.)

#4. Feldts Tivolikiosk

Hörrni! Den här veckan fick jag också bocka av en punkt från min bucketlist för resor i Sverige. I samband med resan till Båstad gjorde jag en avstickare till Halmstad för att ÄNTLIGEN besöka Feldts Tivolikiosk – en färgglad sagovärld i caféform.

feldt tivolikiosk halmstad

Jag har följt My Feldt på Instagram länge nu, och älskar att se alla hennes tusen projekt lämna idéstadiet och omsättas till verklighet. Vilket ställe!

#5. Begreppen lyxhotell och boutiquehotell

Det blir mycket hotellfokus i det här inlägget. Sista punkten handlar om hur man definierar olika hotell. I veckan läste jag en intervju med Ett Hems ägarinna Jeanette Mix – som är högaktuell efter att ha utökat det välrenommerade hotellet med ytterligare en fastighet. Jag minns inte längre vilken intervju det var (det har varit många i omlopp i samband med nyöppningen). Jag reagerade på att Mix pratade om att hon ville bort från begrepp som ”lyxhotell” och ”boutiquehotell” och istället använda begrepp som ”personligt”, ”avskalat” och så vidare.

Alltså. Jag vet inte! För mig är Ett Hem både lyxhotell och boutiquehotell. Förmodligen skulle jag också ha googlat på just de begreppen för att hitta tips om ett hotell i klass med Ett Hem. Å andra sidan kan begreppet ”lyx” uppenbarligen användas väldigt olika beroende på sammanhang. För egen del kan lyx för mig innebära en brunch med nygräddade pancakes och scones hemma hos min storasyster. Vad säger ni?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild framför Kallbadhuset, Båstad.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close