Close
Bäverli Hills: ett stughotell vid Vänern

Bäverli Hills: ett stughotell vid Vänern

I början av sommaren, mitt under ramslöksblomningen, vandrar jag och ett par kompisar delar av Biosfärleden vid Läckö-Kinnekulle intill Vänern. Visst har det sin charm att tälta under en flerdagarsvandring, men det har också sina fördelar att göra dagsvandringar för att komma hem till en mysig stuga med bäddad säng, färdig frukost i kylskåpet och en dusch av det lyxigare slaget. Jag och mitt vandringssällskap kör på den senare varianten och checkar in på Bäverli Hills intill Vänern, ett välskött stughotell strax utanför Lidköping.

Läs mer: Att vandra Biosfärleden vid Läckö-Kinnekulle

Bäverli Hills: stughotell vid Vänern

#1. Allmänt om Bäverli Hills

vandra biosfärleden bäverli Hills

Är du ute efter ett annorlunda boende långt bort från standardiserade hotellrum har du kommit helt rätt!

vandra biosfärleden bäverli Hills

Bäverli Hills grundades av Annette, en entreprenör med känsla för hantverk. Marken där stughotellet står idag (tillsammans med Annettes hår- och nagelsalong) köpte hon redan för 20 år sedan, och hotellet har funnits på plats i drygt fem år. Att Annette har inspirerats av sin tid i USA går inte att ta miste på, detaljerna får oss osökt att tänka på ”Lilla huset på Prärien” eller någon annan tv-serie från den amerikanska södern.

vandra biosfärleden bäverli Hills

Utanför stughotellet står Annettes svar på den välkända bilen Bärgaren, i den nygamla klassikern Disney/Pixarfilmen Bilar. Bäverli-bilen, som är från 1957, tog Annette hem från USA för ett par år sedan och fixade till den tills den fick rätt touch. Nu fungerar bilen utmärkt både som färdmedel och reklampelare.

bäverli hills lidköping

Stämningen på området är familjär, stugorna är ombonade och detaljerna både in- och utvändigt är både personliga och unika.

#2. Stugorna på Bäverli Hills

Det finns i dagsläget fem olika stugor på Bäverli Hills: Bävern, Ekorren, Räven, Grävlingen och Illern. Bävern, den mest exklusiva stugan (eller ”sviten” som Annette kallar den), kostar 1790 SEK per natt, övriga stugor ligger på 1590 SEK.

bäverli hills lidköping

I varje stuga finns en färdigbäddad kingsize dubbelsäng…

bäverli hills lidköping

…en braskamin, badrockar och handdukar samt ett kylskåp.

vandra biosfärleden

I vårt sällskap är vi tre personer som delar upp oss på två olika stugor: Bävern och Grävlingen.

#3. Gemensamma utrymmen vid stughotellet Bäverli Hills

På stugområdet finns bland annat tillgång till gemensamt kök, ett orangeri, bastu och inbjudande sittplatser vid lägerelden.

Vi är hungriga som vargar när vi kommer tillbaka från våra strapatser på Biosfärleden, och är väldigt glada över matupplägget som innebär att Annette har ordnat matkasse till middagen (vilket går att ordna om hotellgästerna säger till på förhand). Frukost ingår dock i priset för stughotellet. När vi vaknar till frukost finns det allt från bageribakade brödlimpor till bacon och ägg som ligger redo i våra respektive frukostlådor i det gemensamma köket.

Till middag njuter vi järnet av lokala delikatesser från Läckö Slott, som vi alltså själva slänger på grillen när vi kommer hem från vandringen.

Toalett och dusch finns i direkt anslutning till stugorna, och delas alltså på de fem stugorna.

vandra biosfärleden bäverli Hills

Och nej, Bäverli Hills är alltså inget ”vanligt” stughotell med campingkänsla. Det märks inte minst på materialvalen och den ombonade känslan som är genomgående. I duschen står hårvårdsprodukter med hög kvalitet från Lanza.

Vi stupar i säng tidigt på kvällarna, skönt trötta av vandring och sol på Biosfärleden.

De övriga hotellgästerna som vi lär känna dukar dock upp med både dryck och ostbricka – Bäverli Hills gör sig utmärkt även för den typen av resenärer.

vandra biosfärleden bäverli Hills

För gäster som är sugna på ett svalkande kvälldopp ligger en fin badplats nere vid Filsbäck på gångavstånd från stughotellet. (På samma plats som Filsbäcks tågstation.)

vandra biosfärleden bäverli Hills

#5. Bra att tänka på inför och under ditt besök:

  • Ta dig hit: Bäverli Hills når du via en liten avstickare från väg 44 längs Vänerns södra del. Som jämförelse ligger stughotellet cirka 8 minuters bilresa öster om Lidköping, och 40 minuter sydväst om Mariestad.
  • Åldersgräns: Bäverli Hills är främst avsett för vuxna gäster. Reser du som familj gäller en minimiålder på 15 år. Reser ”ungdomar” själva gäller en minigräns på 20 år. Barnfamiljer som behöver boende kan istället kika på Kronocampingen.
  • Frukost ingår i boendet och Annette på Bäverli Hills kan även ordna matkasse till middagen om man frågar i förväg.
  • Vedeldad bastu och grillkåta går att hyra, se priser här.
  • Mer information finns på Bäverli Hills hemsida.

Övernattningen på Bäverli Hills stughotell gjordes i samband med vår vandring på Biosfärleden i betalt samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close