Close
Hooks Herrgård: tips på hotell i Småland

Hooks Herrgård: tips på hotell i Småland

Innehåller köplänk/adlink.

Hooks Herrgård i Småland verkar faktiskt ha lyckats med konststycket att locka flera olika målgrupper till en och samma anläggning. Min man och hans golfgäng åker hit för bra golfrundor i kombination med padel och efterföljande spa. Min syster möter upp sina kollegor här för konferensresor med jobbet. Kompisen tar hit familjen som en del av deras Smålandssemester. Och jag? Jag reser till Hooks alldeles ensam i början av juli, för att koppla av och koppla ner, vila mycket, promenera i skogen och njuta av de lugna omgivningarna vid Hokasjön. I det här inlägget kan du läsa mer om min upplevelse av Hooks Herrgård.

Hooks Herrgård: tips på hotell i Småland

#1. Allmänt om Hooks Herrgård

Herrgården ligger vackert belägen vid Hokasjön i de småländska skogarna, drygt en halvtimmes bilresa söder om Jönköping. Växjö når du på cirka en timme och en kvart.

Herrgården bär på en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Sedan 1960-talet drivs verksamheten som ett familjeföretag, idag är både tredje och fjärde generationen Edberg är inblandade i driften av herrgården.

Hooks herrgård

Under min hotellvistelse bjuder Hooks Herrgård och dess omgivningar på svensk sommaridyll, men jag har också sett fantastiska höstbilder där sjön ligger inbäddad av mjuk dimma.

Jag vågar också gissa att herrgården gör sig minst lika bra i ombonad julstämning och spirande vårskrud, vilket sammanfattningsvis gör herrgården till en året runt-destination.

#2. Rummen och att bo på Villa Fridhem 

Hooks herrgård

Villa Fridhem erbjuder i dagsläget 103 rum, vilka är fördelade både inne i herrgården och i sex olika flyglar som är fristående från huvudbyggnaden. Jag checkar in i Rosenflygeln….

… och närmare bestämt i ett enkelrum med utsikt mot sjön.

Hooks herrgård

Inredningen går i gått, rosa och vitt med gulddetaljer, vilket jag förmodar är en flirt till namnet på Rosenflygeln. Det är välstädat och fräscht, och finns tillgång till AC vilket är en befrielse under de varma sommardagar jag befinner mig på plats.

Badrummet är helkaklat och storleksmässigt lagom anpassat till ett enkelrum. Utöver Rosenflygeln finns rum i Frökenflygeln, Traktörflygeln, Sjövillan, Strandstugan och Sörlängan. De flesta rummen är dubbelrum, men det finns alltså också tillgång till enkelrum enligt ovan. Vill du slå på stort finns även sviter belägna i Herrgården och i Sörlängan.

Hotellfrukosten, som håller riktigt hög klass, ingår i rumspriset och serveras i restaurangen som ligger i själva herrgården med utsikt över sjön. Vill du därutöver äta lunch och middag på plats i restaurangen måste detta förbokas.

#3. Aktiviteter på Hooks Herrgård

Hooks herrgård

Golf på Hooks Herrgård

Hooks Herrgård har genom åren kommit att bli starkt förknippat med golf. Eller som de själva skriver på hemsidan:

Hooks Herrgård är golf. Vi älskar allt från utslag och puttar till promenader över fairway och turer i golfbilen. Vår förkärlek till sporten gör att vi skulle våga kalla den en extra familjemedlem.

Hooks Herrgård

De första hålen här på herrgården byggdes så tidigt som 1934 var därmed bland de första i Sverige.

Padel på Hooks Herrgård

Hooks herrgård

Det finns därutöver två utomhuspadelbanor i nära anslutning till huvudbyggnaden. På hemsidan finns information om olika padelpaket – i dessa ingår även spel inomhusbanor på Vaggeryd Padelcenter som ligger endast en mil från Hooks.

Vandring på Höglandsleden

Hooks herrgård

I närheten passerar även Höglandsleden, som i sin helhet löper nästan 50 mil genom det Småländska höglandet. Under min ensamvistelse lockar just vandring, promenader och kortare joggingturer i de vackra skogsomgivningarna mer än golf och padel.

På herrgården har hotellgästerna också tillgång till ett välutrustat gym. Det finns därutöver en populär spaanläggning med utsikt över sjön, här hittar du mer information om spapaket och priser.

#4. Hitta hit och bra att veta:

Hooks herrgård

Hitta lediga rum och jämför priser…

… på den här länken.


Sugen på liknande boendeupplevelser i Sverige? Spana in Villa Fridhem strax utanför Norrköping.

4 comments

  1. Fortfarande lite tjurig att kusinträffen inte kommer att ske här… Ser fram emot att få komma dit själv någon annan gång och det är ju alltid roligt att ha saker att se fram emot!

    1. Ja, tror att ni skulle ha fått en fin vistelse där. Som sagt, funkar för alla sällskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close