Close
Reportage om Kotor, semesterpussel och löpning

Reportage om Kotor, semesterpussel och löpning

Fredag, strålande sol i Nynäshamn och veckans fem. I helgen väntar fotbollsmatcher, en halvmara (!) och nästa vecka går vi mot ännu mer ledighet!

Reportage om Kotor, boktips och löpning

#1. Reportage om Kotor

montenegro
Nelly doppar fötterna i Kotorbukten.

Kotor verkar väldigt populärt just nu, av förståeliga skäl. I Thailand blev jag uppringd av en journalist som ville veta mer om vår familjeresa till Kotor och Montenegro. Resultatet av intervjun kan ni läsa här: Kotor i världens vackraste bukt

Här hittar ni mina blogginlägg om Kotor/Montenegro.

#2. Semesterpussel

familjen myhre thailand

Min vecka, din vecka och våra veckor… japp, jag och Tobias kör vidare på vårt vinnande (semester)koncept. Vi kommer att få massor familjetid tillsammans, men också få tid var och en för sig. Alltså, vet ni hur mycket jag längtar efter den här sommaren? M-y-c-k-e-t.

Läs mer: Så löser jag och min man semesterpusslet

#3. Skattkammaren i mitt lokala bibliotek

expeditionen bea uusma

För ett tag sedan skrev Linda/Resa Medvetet ett inlägg om vad hon skulle göra med all tid om hon inte resebloggade. Jag hade nog börjat spela gitarr och kanske sjungit i kör igen, men framför allt hade jag läst fler böcker! I skrivande stund sitter jag på Nynäshamns bibliotek, där jag brukar sätta mig och jobba med jämna mellanrum. Varje gång jag är här tar jag också med mig ett gäng böcker till min plats. Några lånar jag hem, andra bläddrar jag igenom för inspiration. Fatta vilka skattkammare vi har tillgång till ute i landet! Hylla efter hylla fullproppad med inspiration, berättelser, levnadsbeskrivningar, vackra bilder och kunskap.

Idag sitter jag och bläddrar i ”Expeditionen”, en bok jag älskade från första sidan när jag läste den för några år sedan. Den här gången hittade jag en illustrerad utgåva, med en massa bilder som inte fanns med i pocketversionen. Är du det minsta intresserad av att resa (eller att drömma!) är det här ett boktips att ta tillvara på!

#4. Sista preppen inför Tjejmilen 21K

tjejmilen vagabondform

Imorgon är det alltså dags att ta mig ut till Djurgården och springa Tjejmilen 21K tillsammans med Plan Sverige. Igår chattade jag med Rosita, som också ska springa loppet, och fick ett rejält pulspåslag som jag inte alls var beredd på när jag letade efter lämpliga spårvagnar att ta sikte på inför starten. Jag, som har känt mig så lugn, blev alltså nervös av blotta tanken på att möta upp Rosita och sätta mig på spårvagnen inför det som komma skall. I eftermiddag ska jag leta igenom garderobskaoset och preppa genom att lägga fram bra trosor, tränings-bh och träningstights som sitter långt upp på magen, det stör ihjäl mig när byxorna hasar ner under magen när jag springer. Jag återkommer med rapport!

Läs mer: Tjejmilen 21K: en halvmara för flickors rättigheter

#5. Vilken löparrygga är bäst?

Och på tal om löpning – jag behöver er hjälp! Jag har länge varit på jakt efter en liten och smidig löparryggsäck, där jag kan bära med dricka, mellis, mobil och kanske en liten kamera när jag springer lite längre sträckor. Jag beställde en Fløyen 4 från Bergans of Norway som jag skickade tillbaka, eftersom den inte satt bra över bröstet (fanns bara stackars smala gummiband att spänna med, jag behöver remmar!). Johanna/Vandraren tipsade nyss om en Salomon 12 l som jag är sugen på, men finns det fler tips att botanisera bland tar jag gärna emot dem. Hade jag förresten bott i Umeå hade jag definitivt anmält mig till Johannas löpgrupp!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close