Close
Playmobil FunPark: Välkommen till Playmo Paradise

Playmobil FunPark: Välkommen till Playmo Paradise

Playmobil FunPark är ett förhållandevis okänt resmål för oss svenska barnfamiljer, men det är hög tid att stället får en egen plats på världskartan. Nöjesparken är Tysklands motsvarighet till Legoland och förtjänar definitivt mer uppmärksamhet.

Våra barn älskar Lego, men leker i perioder även mycket med Playmo. (Det ena behöver uppenbarligen inte utesluta det andra.) När jag planerade inför vår resa till södra Tyskland var det i första hand med tyska julmarknader i fokus. När vi började reka efter andra saker att göra för oss som barnfamilj i närheten återkom rekommendationer om Playmobil FunPark på både Google och från rekommendationer från vänner och bekanta. Och jodå, rekommendationerna höll vad de lovade, heldagsbesöket på den här parken visade sig vara en riktig höjdare för oss alla.

Playmobil Funpark

Det börjar lovande, vid ingången till parken möts vi av en Playmo-borg som vaktas av riddare i uniform (med förstärkning av jultomten).

Playmobil Funpark

Hur nöjda? Jättenöjda! Under sommarhalvåret har besökarna tillgång till en enorm utomhusanläggning med allt från minigolf till vattenlek och lekplatser i de mest fantasifulla utföranden. Den här parken är dock stängd under vinterhalvåret, men det gick knappast nöd på oss. På området finns nämligen också ett 5000 kvadratmeter stort aktivitetscentrum under tak, där barnen kan leka loss med Playmo från i alla tänkbara former och färger. I direkt anslutning finns även en stor lekpark under tak – där barnen kan leka året om.

Playmobil Funpark

Aktivitetscentrumet är uppdelad i olika stationer efter tema. Våra barn hade lätt kunnat stanna här i flera dagar om de hade fått. Trots att vi stannar under nästan en hel dag hinner barnen knappt förflytta sig från en station till en annan.

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark

Playmobil FunPark

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark

Jag skulle rekommendera den här utflykten till alla familjer som av någon anledning har vägarna förbi södra Tyskland. Jag läste någonstans att parken passar barn upp till 12 år, men jag skulle säga att ungdomar betydligt äldre än så också skulle kunna uppskatta ett besök här.

Playmobil FunPark, filmen:

Tre snabba om Playmobil FunPark:

Hitta hit: Playmobil FunPark ligger i södra Tyskland, ca 20 min med bil från Nürnberg. Adress: Brandstätterstraße 2-10, D – 90513 Zirndorf.

Inträde: Kostnad för inträde varierar efter säsong, vi betalade 6 euro/person under lågsäsong (att jämföra med 11 euro/person under högsäsong) Vår tvååring gick in gratis.

Boende: Vi bodde på Hotel Bomonti som ligger på gångavstånd från parken, men det finns även ett lägenhetshotell ”PLAYMOBIL Apartment Hotel” i direkt anslutning till parken.


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips framöver.

4 comments

  1. Wow dit vill jag med mina killar! Vad häftigt det verkar!

    God jul kram

    1. Ja, gissar att de verkligen kommer att uppskatta det!

  2. Vi har besökt parken varje sommar nu i 5 års tid! O vi har alltid varit lika nöjda! Super roligt ställe för barn i alla åldrar!

    1. Men vad häftigt Heidi, det är ju verkligen ett gott betyg att ni återvänder år efter år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close