Close
Påsklovet 2021.

Påsklovet 2021.

Ny vecka, och vi vaknade upp till sista dagen på påsklovet 2021 – ett låååångt lov som avslutas med en studiedag. Lovet har sett ut ungefär samma lika som de senaste (corona)loven. Vi har gjort några småutflykter, jobbat, tränat och slappat.

Påsklovet 2021.

Jag har hört några olika versioner av det här påsklovet från folk som har stannat hemma. Vissa tycker det är rejält frustrerande att inte GÖRA något, att knappt träffa någon eller att åka någonstans. Andra har belåtet konstaterat att det är så skööönt att bara slappa utan att tänka på skola och eventuella aktiviteter. Jag befinner mig någonstans mittemellan. Jag är väldigt glad över att vi bor i vackra omgivningar som möjliggör utflykter utan alltför mycket ansträngning, men å andra sidan vill jag inget hellre att träffa släkten snart. Vill hemskt gärna ha ett miljöombyte också, tack.

Torö nynäshamn

Vi har hängt en hel del i padelhallen, men också fått vår beskärda del av havsbris. En av påskdagarna spenderades på Torö stenstrand, ett ställe vi ofta och gärna åker till.

Läs mer: Torö stenstrand och Örens naturreservat

Vågarna var enorma och vi hade nog stannat bra länge…

…om det inte hade blåst isvindar. Vi huttrade oss igenom vår medhavda lunch, sedan tyckte nog allihop att det var ganska skönt att åka hem igen.

träna nynäshamn

Jag har yogat också. MYCKET välbehövligt för en kropp som inte riktigt har velat samarbeta under ett par månaders tid. Jag har haft ont på alla möjliga ställen i kroppen. Orsaken? Jag gissar på för mycket padel, för mycket flytt och för mycket pandemi – vilket har gjort att jag har känt mig både spänd, svag, trött, opepp och allmänt vissen. Nu har jag en tydlig plan för mig själv, vilken bland annat inbegriper yoga…

… pulshöjande träning och styrketräning. Jag har levt utan några träningsplaner eller målsättningar lite för länge nu, och börjar känna mig redo för någon slags uppstyrd struktur igen!

vinter nynäshamn

Då och då har både jag och barnen blivit förvirrade om huruvida vi firar jullov, sportlov eller påsklov. Snöflingorna har fallit i en strid ström (hej aprilväder!) till barnens lycka och vuxnas olycka. Här hemma har det byggts en och annan snögubbe…

vinter nynäshamn

… och vinteroverallen fick rotas fram. Igen.

vinter nynäshamn

Igår var det dags för fler havsvyer, den här gången på Estö alldeles i närheten av oss.

vinter nynäshamn

Jag och Tobias hann till och med börja skissa på våra semesterveckor igår kväll. Nu vet vi alltså vilka veckor som gäller, frågan om hur veckorna ska fyllas är en annan femma. Vi är i alla fall helt överens om att det inte blir någon utlandsresa på sommarlovet. Innan vi bestämmer oss för något annat är det först och främst läge att runda av påsklovet 2021. Det gör vi med frallor från bageriet till frukost, följt av jobb, fotbolls- och innebandyträning. Hej då påsken!


Hur har din påsk varit? Omslagsbild från årets bästa påskägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close