Close
Om att fira utlandsjular

Om att fira utlandsjular

Begreppet ”utlandsjular” kan ha många vinklingar, för mig handlar de inte bara om tomteluvor under en palm i Thailand.

För ett tag sedan fick jag en fråga att skriva ett gästinlägg om utlandsjular i resebloggaren Jennifer Sandströms adventskalender. (Idén är för övrigt briljant, istället för att tävla ut priser kör hon 24 reseberättelser i sin adventskalender – in och spana här: 24 travel stories). Jag funderade länge innan jag hittade en vinkling som kändes okej, och som så ofta har jag min mamma att tacka för inspirationen.

”Har du någon gång tänkt tanken på att bjuda hem en person som inte kommer från Sverige över julen? En person som kanske kan få dina traditioner att ändra mönster, modifieras och utvidgas? Jag är uppvuxen i ett hem där det var mer regel än undantag att bjuda hem personer från någon annan kultur än vår egen under julhelgerna. ”

Läs hela inlägget här: Lucka 3: Utlandsjular i en annan tappning

utlandsjular


I ett av de första avsnitten av Att resa-podden pratar vi om att resa under julen, lyssna här.

2 comments

  1. Jag önskar att jag kommer bjuda hem folk till mitt hem, aldrig varit tradition hos oss så jag tror det skulle kännas konstigt men jag hoppas att jag kommer över det. För jag vill bjuda.

    1. Ja, det är nog lite konstigt i början – men smygstarta med juldagen eller annandagen så är nog tröskeln inte lika hög… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close