Close
Mobiltillbehör för resan: 5 tips!

Mobiltillbehör för resan: 5 tips!

Igår hände det igen. Jag fick ett sms från ett av barnen om att ”mobilen gick sönder av misstag”, den här gången på väg hem från skolan. Vår familj har ett gäng krossade skärmar på vårt samvete och det är lika tråkigt varje gång det händer. Så dyrt. Så omständigt. Så onödigt! Skärmskydd borde vara en självklarhet, det har vi lärt oss den hårda vägen. Den här gången var vi hemma i Nynäshamn och kunde gå in till en lokal mobilbutik där de fixade skärmen på en timme för 1300 SEK (inklusive skärmskydd, eftersom vi visst hade utelämnat den lilla men ack så viktiga detaljen). Om samma sak hade hänt på resande fot hade proceduren inte varit lika smidig. Tänk om det hade varit min telefon, med digitala biljetter och annan information i olika appar? Jag blir svettig av blotta tanken.

För ett tag sedan fick jag testa några utvalda produkter från ZAGG, ett företag som riktar sig till aktiva användare som vill skydda sina telefoner och kunna resa obehindrat utan att behöva oroa sig för att deras mobiltelefoner ska gå sönder eller bli urladdade.” Företaget erbjuder bland annat skärmskydd, mobilskal, tangentbord för surfplattor samt lösningar för strömförsörjning. I den här veckans upplaga av fredagsfemman tänkte jag tipsa om ett antal telefontillbehör från ZAGG som har följt mig under sommarens resor.

Mobiltillbehör för resan: 5 tips!

#1. Skärmskydd och mobilskal

Bilden till vänster är alltså resultatet av gårdagens ytterst onödiga incident. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt ”om vi bara hade satt på ett skärmskydd…. För jo, det är väl det första och absolut mest grundläggande tipset till alla som köper ny mobiltelefon. Kanske hade skärmen klarat sig om skärmskyddet hade tagit den större delen av smällen? I det här fallet gick skärmen inte att rädda och vi fick betala dyra pengar för att fixa en ny. Även mindre repor kan för övrigt vara väldigt irriterande och dessutom minska telefonens eventuella andrahandsvärde. På min egen telefon använder jag skärmskyddet ”Glass elite visionguard+”, som var jättesmidigt att sätta på med hjälp av tillhörande ram och medföljande instruktioner. Om du själv inte vill eller kan installera skärmskyddet erbjuder flera av våra större elektronikkedjor sådan service. Ett bonustips är att använda skydd med antireflexfunktion som minskar reflektioner i exempelvis starkt solljus.

Nästa givna tips är att investera i ett stadigt och kvalitativt mobilskal, framför allt för att skydda telefonens hörn och kanter. Här kan det vara värt att lägga några extra kronor på skal som har ett stötdämpande material integrerat i skalet, ett sådant exempel är D3O. Jag själv använder modellen Holborn, vilken jag varvar med modellen Piccadilly.

Fler tips på skärmskydd: www.zagg.com/screen-protection

#2. Reseladdare

mobiltillbehör för resan

Jag gillar att ha alla tekniska prylar samlade på ett och samma ställe inför och under mina resor. Jag brukar slänga ner dem i en ziplock-påse eller i en separat neccessär, men tipsar gärna vidare om den här reseladdaren som ligger redo i ett snyggt filtfodral. Modellen heter ”mophie snap+ multi-device travel charger” och ger möjlighet att under resan ladda flera mobila enheter samtidigt. Laddaren är ihopvikbar och har en trådlös laddningsplats för mobiltelefon och AirPods. Det går också att ladda ytterligare två enheter med upp till tio watt med hjälp av kablar.

Läs mer om laddning och powerbanks: www.mophie.com

#3. Portabel powerbank

mobiltillbehör för resan

Jag har alltid med mig minst en portabel powerbank på mina resor. Mobiltelefonen går varm till allt från kartläsning och fotografier till filmer och diverse googlingar – och jag vill helst inte stå med en urladdad mobil i en främmande stad. Problemet med mina mindre powerbanks är att de snabbt blir urladdade i takt med att mobilen laddas upp, så det ska helst vara lite kräm i den powerstation jag använder.

Ett tips att kika närmare på är mophies rejäla ”powerstation XL” som fixar upp till fyra fulla telefonladdningar. Det går givetvis även att ladda surfplattor, kameror, klockor etc. Enda nackdelen med större powerbanks är vikten, som dock i dagens läge är svår att göra något åt. XL-modellen ovan väger 464 gram, alltså nästan ett halvt kilo. Den aktuella powerbanken finns även i en mindre variant. (Mindre kapacitet, men smidigare format.)

#4. Laddsladd

Ett annat mobiltelefontillbehör som brukar få följa med på mina resor är en längre laddsladd. Vårt sommarställe är inte bortskämt med många eluttag och de som finns är ofta klurigt placerade, vilket gör att min korta original-laddsladd inte räcker till. Jag sitter förvisso gärna på golvet bredvid de få uttag som finns…

mobiltillbehör för resan

…men ibland är det skönt att slänga sig i soffan och slösurfa – samtidigt som telefonen laddas upp.

#5. Fler mobiltillbehör för resan och andra tips för en smidig resa

Produkterna ovan är sådana jag själv gärna använder i nuläget, men ZAGG har en hel uppsjö med fler mobiltillbehör värda att spana vidare på.

I övrigt vill jag påminna om att regelbundet säkerhetskopiera bilder och andra viktiga dokument till en molnlagringstjänst, för att på så sätt slippa våndas om telefonen mot förmodan blir stulen eller oanvändbar av någon annan anledning. En annan produkt jag själv överväger att investera i framöver är någon typ av Bluetooth-spårare, jag har hört mycket bra om Apple AirTags!


Produkterna ovan är pressutskick från ZAGG. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close