Close
Min strategi för november.

Min strategi för november.

Det har snackats mycket strategi det här året (räck upp en hand om du inte har haft synpunkter om olika länders strategier för att hantera pandemin!). Nu börjar det dock bli hög tid för mig att skapa någon egen slags strategi för att ta mig an november.

Skarven oktober/november är fortfarande okej. Färgexplosionen, den stundtals perfekta luften som fyller lungorna och så den initiala lyckan över att rota fram tjocktröjor och mössor – sedan tar det roliga slut om ni frågar mig. November har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, min favoritmånad:

Hej november, det var trevligt när du kom, men kommer att bli ännu trevligare när du lämnar oss! November har alltid varit en mellanmånad för mig, som en enda lång transportsträcka fram till december då ljusglimtarna avlöser varandra. 

– Resfredag, oktober 2018
Nynäshamn

Det här året försöker jag fånga dagsljuset så mycket det går, vilket är en del av novemberstrategin som känns viktigare än någonsin. Idag gick jag till kyrkogården här i Nynäshamn med Nelly för att lämna en liten hälsning till mina föräldrar i Minneslunden. Att besöka kyrkogårdar i november är näst intill obligatoriskt, jag älskar att se alla tända ljus och vackra kransar i anslutning till Alla Helgona. Allra helst hade jag även i år följt med mina syskon till våra föräldrars respektive viloplatser i Blekinge, men nu är det som det är.

Jag försöker också hålla mig borta från sötsaker inför decembers julgodisbonzana, även om det går SÅDÄR med tanke på den stora påse med choklad som någon lämnade utanför vår dörr på Halloween. När det bultade på dörren blev jag jätteirriterad och var beredd att skälla ut oförskämda ungar för att gå ”Bus eller godis” trots att vi blivit rekommenderade att låta bli. Så fel jag hade! Istället var det helt tomt utanför dörren, bortsett från en guldig påse med diverse chokladsorter. Sådana här typer av fina och oväntade gärningar gör mig alldeles varm – och min ambition i november är att jag ska överraska någon annan. Principen ”Pay it forward” är en av den bästa grejerna som finns och den här månaden känns dessutom som en given period att muntra upp vår omgivning lite extra.

corona

I skrivande stund och efter de senaste beskeden från både statsministern och Folkhälsomyndigheten känns uttrycket ”Vi ställer inte om, vi ställer in” som den röda tråden i november…

nynäshamn höst
Ser ni förresten orkidéerna i fönstret? Hyfsat stolt över dem, och mig.

… men jag ska verkligen försöka hitta sätt att faktiskt muntra upp livet ändå! Jag och Tobias skulle egentligen ha käkat på restaurang och checkat in på At Six i fredags. Så blev det alltså inte. För att ändå sätta guldkant på helgen gick vi ner till Ica Maxi med ambitionen att handla upp hotellpengarna som vi fick tillbaka på grund av generösa avbokningsregler. Vi handlade ”allt som är gott”, tände ljus (att länsa ljusförråden känns som en given strategi för hela november) och avslutade kvällen med en riktigt bra film i form av ”Freedom Writers”.

Mataffärerna måste väl för övrigt ha ökat sin omsättning rejält under det här året? Jag tänker att många gör som vi, skippar restaurangbesök och istället unnar sig något extra lyxigt i delikatessväg.

Nynäshamn

En annan grej jag tänker göra i november är att springa mer än vad jag brukar! Jag körde en egen variant av ”runstreak” i somras, och nu är det dags igen. Varje dag, hela november. Jag kommer med all säkerhet inte att hålla på lika länge som min bloggkollega Dryden, men under november ska jag hålla i och ut. Ikväll gjorde jag min fjärde runda i sträck, och fick njuta av vyerna nere vid Nynäs Havsbad på köpet.

Så, för att sammanfatta min strategi för november. Mer löpning (varje dag närmare bestämt), mindre sötsaker, mer vardagslyx, massor med tända ljus och en och annan överraskning till min omgivning. Kan även garantera att jag kommer att börja julpynta och lyssna på julmusik, allt i enlighet med min traditionella pre-corona novemberstrategi. I den bästa av världar hade jag också spenderat några dagar i Varberg och Göteborg för att umgås med nära och kära i slutet av den här månaden, men den resan avbokade jag idag. Nu hoppas jag innerligt att våra efterlängtade julplaner inte behöver justeras – men låt oss först och främst fokusera på årets elfte månad!


Hur ser din strategi ut för november i år? Omslagsbild från ett höstklätt Nynäshamn nu i helgen.

6 comments

    1. Ja, den är faktiskt klockren. Tack!

  1. Låter som en bra november! Skrev en liknande inlägg för jag blev inspirerad, så här ser min november ut! Håller med dig, jag hoppas verkligen att julplanerna blir av, men en månad eller vecka i taget nu.

    http://explorista.se/sa-har-ser-jag-till-att-november-blir-en-bra-manad/

    1. Läste, fint Emmi! Jadu, här blir det verkligen typ en DAG i taget. Konstiga tider. Kram!

  2. I am with you! Försöker springa långsamt och massor med ljus – slösa med doftljusen också och inte bara för extra fina tillfällen. Har skrivit en lista med alla mysiga saker jag ska göra också. Serier osv.

    1. Och vi är ju faktiskt nästan förbi halva november, tyyvyyp nedförsbacke till jul (som jag älskar!!) nu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close