Close
Min lista över saker att göra i sommar

Min lista över saker att göra i sommar

sommarlista

Ännu en lista? Jo, men det är så jag är född och uppvuxen – i ett hus fullt med listor. Jag älskar att ”göra klart”, uppfylla och förverkliga, men har (faktiskt) med åren också lärt mig att inte bara bocka av. Sommaren har förvisso hållit på ett tag, men å andra sidan finns det flera veckor kvar att fylla med roligheter. Kanske att en ännu en lista kan vara på plats? Det här hade jag tänkt att göra under våra veckor här på Sturkö:

Min lista över saker att göra i sommar

#1. Fixa och trixa

villavagn

Utöver fix och trix med vår villavagn finns ständigt en massa projekt här på Sturkö. Vi ska bygga en pizzaugn på tomten, ursprungshuset ska snart renoveras om, röjsåg ska köras och min storasyster ska få hjälp att rensa ladan inför nästkommande års fester. Jag funderar på att bli lika hardcore som min storebror och köpa snygga arbetsskor, nu i sommar skulle skyddssandaler vara ett bra alternativ. Eftersom jag samarbetar med engelbert strauss här på bloggen vill jag tipsa om att kika in på deras hemsida. Det finns såklart också flera andra affärer där du kan köpa arbetskläder, bland annat Fristads. Min pappa handlade även ofta militärkläder på överskottslagret som han använde som arbetskläder. När det kom till arbetsskor undvek han dock second hand, och rekommenderade alltid kvalitetsskor.

#2. Gå massor med kvällspromenader

promenad sturkö

Det här är ett stående inslag under veckorna på Sturkö – våra kvällspromenader på ön. Första kvällarna när jag kom hit var jag på tok för trött, men nu hänger jag på promenadtåget. Det här är balsam för själen, på riktigt.

#3. Lyssna på sommarprat

Jag betar av dem ett efter ett. Mina klara favoriter hittills är Jonas Hassen Khemiri (han har ordets gåva och vågar dessutom att dela med sig av sitt innersta), Anders Hansen (påverkade mig mycket) och Carina Bergfeldt (sådan inspirationskälla, på många olika sätt). En person jag hade förväntat mig mer av, särskilt eftersom vi tillhör samma yrkesgrupp, är Anne Ramberg (ge mig mer än självklarheter och floskler, var personlig och utveckla resonemangen kring att vara kvinnlig jurist i en mansdominerad värld!). Sommarprat som inte lockar alls: Joakim Lundell. Har ni några favoriter eller icke-favoriter?

#4. Komma upp på vattenskidorna

vattenskidor sturkö

Sommarens stora utmaning = jag vill komma upp på min svågers vattenskidor! Den här sommaren har jag inga ursäkter kvar att komma med.

#5. Lära mig köra båt

Den här punkten hänger till viss del ihop med vattenskidorna. Förra året köpte jag och mina syskon en liten motorbåt. Tobias, jag och Nelly var ute en sväng i förrgår, och snart ska jag själv övervinna min rädsla för… ja, VAD? Varför är jag så himla rädd för allting?

#6. Spela golf och paddla kajak

Det här med att springa känns lite motigt just nu. Jag behöver varva med saker jag inte förknippar med jobbigheter, typ spela golf och paddla kajak. Göra aktiva grejer utan att behöva känna prestige.

#7. Planera hösten

Hur konstigt det än låter i en sommarlista ingår… att skriva en ny lista om hösten och dess planer. Det enda jag vet är att jag ska jobba flitigt, och att jag ska åka iväg på en spännande långresa i skarven augusti/september. Sedan? Vi får se!

#8. Samla på värdefulla stunder med syskonen

sturkömys

Given punkt. Det känns som en oändlig lyx att kunna träffa mina syskon varje dag. Det känns lite som att jag samlar och sparar på de här stunderna inför hösten och vintern – då vi knappt ses alls.

#9. Vara mobilfri under dagtid

Kanske en självklarhet för många, men inte för mig. Varför känner jag en ständig längtan att plocka upp och fingra på telefonen? Jag behöver avgiftning, punkt slut.

#10. Bara vara

Japp. Vid bryggan, i trädgården, i hängmattan – det här är min tid för reflektion, min tid för att varva ner. Utan mobiltelefon, icke att förglömma, på tal om Anders Hansens sommarprat.

foto123

6 comments

 1. Så mycket härligt! Ska ta med det där med mobilfri tid. Behöver också avgiftning. Jag blev liksom du mycket berörd av Carina Bergfeldts sommarprat. Och Stina Wollters. Jonas Gardell. En hel del bra i år ändå. Men Thuresson kunde jag ha skippat helt. Önskar dig en fortsatt fin sommar!

  1. Tack för din kommentar Wilda! Så intressant att höra vilka prat andra fastnar för, och varför. Kramar och njut av sommaren. Kram!

 2. Härligt med listor, det gillar jag med att göra. 😉
  Precis de där sommarpraten har varit mina favoriter med hittills. Däremot tycker jag du ska ge Joakim Lundell en chans, lyssnade på det precis. 🙂 Resten lär jag beta av nästa vecka på årets roadtrip.

  1. Häftigt att vi fastat för samma! Då måste jag kanske ge J en chans också…

 3. Therese Tate says:

  Gillar oxå sommarprat. Blev berörd av Stina Wolter (gråtknarkade den). Bra med listor och gott råd från din Far med kvalitetsskor! Lycka till med att beta av listan🤩

  1. Haha, tack Therese – ska börja med det jobbigaste först: båten! 😜 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close