Close
Luciatåg, Vagabondintervju och JULLOV!

Luciatåg, Vagabondintervju och JULLOV!

Och så blev det till slut den 18 december och därmed också 2020 års sista skoldag! Skumt, men också väldigt skönt. Här kommer veckans fem med några grejer som har hänt sedan jag publicerade förra fredagslistan.

Årets luciatåg, en intervju med Vagabond och JULLOV!

#1. Årets luciatåg

lucia

Jag kan ha hintat till barnen om att jag längtar efter ett luciatåg. Jag kan även ha visat barnen var alla luciakläder låg och eventuellt också ha köpt en ny luciakrona och lussekatter, för att därefter stryka Nellys lucialinne…men ändå. Programmet, sångerna och danserna (!) övade de dock in bakom stängda dörrar, utan inblandning av vare sig mig eller Tobias. Jag är så glad över att det här gänget fattade både vinken och hinten, och att de faktiskt verkar gilla att sjunga på riktigt.

#2. Lunch på Ösmo Plantshop

ösmo plantshop

Ösmo Plantshop är en av våra lokala entreprenörer här i kommunen. Jag var där för att köpa lite julblommor i veckan, och passade också på att ta en sopplunch. I vanliga fall hade jag tipsat om deras ekologiska buffé som är riktigt bra, men den är pausad tills vidare. Kan däremot fortfarande tipsa om både lunch- och fikamöjligheter, och inte minst om möjligheter att köpa allt från plantor till snittblommor och fina prydnadsgrejer.

#3. Vagabondintervju om att vara nykterist på resande fot

alkoholfritt på resa

Ett av mina mest kommenterade inlägg här på bloggen skrev jag 2016, med rubriken Nykterist på resande fot. Inlägget – och ämnet – är fortfarande högaktuellt, vilket inte minst bekräftades för ett par veckor sedan när Vagabond hörde av sig och ville göra en intervju om ämnet. Jag tycker det är viktigt att ämnet lyfts och diskuteras – och som vanligt undviker jag helst svart/vitt-argumentationen. Den är sällan konstruktiv.

Läs hela artikeln här: Att resa som nykterist – alkohol och resor har ett starkt samband

#4. Seasons of You

seasons of you
Bild från sararonne.se

Jag har flera gånger tipsat om Sara Rönnes blogg och Instagram här, och får nu anledning att även tipsa om Saras nya verksamhet ”Seasons of You” som hon kör tillsammans med yogainspiratören Therése/Yogastories :

Seasons of You är ett 31-dagars program med daglig guidning, utrymme för reflektion och uppgifter som syftar till att få dig att landa närmare dig själv och det du längtar efter. Och förtjänar. Dina guider under månaden är yogaläraren Therése Furudal Hydén och Sara Rönne, inspiratör och föreläsare.

– Seasons of You

Det här låter som en perfekt start på 2021 efter ett minst sagt utmanande år, här kan du läsa mer om Seasons of You.

#5. JULLOV!

Fira jul i dalarna

Ja, men sista punkten måste såklart handla om att hela vår familj nu kliver in i julbubblan. Både jag och Tobias kommer att jobba mer eller mindre över både jul och nyår, men det känns faktiskt mer roligt än jobbigt. Några dagar tänkte vi få helt off i alla fall. Bloggen kommer att uppdateras om tid och lust finns – först ut är i vart fall ett förinställt inlägg för den fjärde och sista luckan i Resfredags adventskalender. Missa inte den på söndag!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close