Close
19 maj 2017 (om hobbies och Kung Willem-Alexander)

19 maj 2017 (om hobbies och Kung Willem-Alexander)

Fredag betyder veckans spaningar – den här gången löper hobbies (inklusive en oväntad nyhet om Kung Willem-Alexander) som en röd tråd genom inlägget.

kung willem-alexander

Min bästa hobby? Gissa. Foto: Jennifer Sandström

RESFREDAG: 19 maj 2017

#1. Kroatien närmar sig

Hobby eller jobb, resor är och förblir det bästa jag vet. Det är mindre än en månad tills vår familj drar iväg till Kroatien – och det välbekanta pirret i magen börjar ge sig till känna. Efter några om och några men har vi bestämt oss för att satsa på Istrien i år, en halvö i nordvästra hörnet av landet som sträcker sig ut i Adriatiska havet. Vi har, tillsammans med våra vänner, hyrt ett fint hus och planerna på vad vi vill se och göra börjar sätta sig. Min naturjunkie till man vill bestämt åka till Plitvice National Park och vi har också planer på att åka över till Slovenien. Men mer då? Har ni några förslag?

#2. Svenska husdrömmar och klyschor om hobbies

husdrömmar

Bror + svägerskas husdröm i Skåne. 

Jag har för länge sedan insett att vi alla är olika och har mer eller mindre talang för saker. Inredning, trädgård och husfix är inte min starka sida. Inte alls. Däremot har jag flera syskon med respektive som är otroligt duktiga – min bror och hans fru har till exempel renoverat upp en skånelänga (alltså kolla vilken dröm!) och en annan syster har renoverat upp ett K-märkt hus från 1790. Jag brukar skylla på att jag lägger tid och pengar på resor istället, men inser såklart att det ena inte behöver utesluta det andra. Mina syskon reser ju också en hel del! När folk frågar vilka intressen jag har låter ”att resa” som en klyscha… men det ÄR ju så! Slänger jag in ”fotografera”, ”träna”, ”läsa”, ”vara med familjen” och ”äta sötsaker” känns det mer balanserat – och med jämna mellanrum drömmer jag om att plocka upp musiken igen.

#3. Träning, på resor och hemma

vagabondform

Oproportionerligt nöjd efter gårdagens träningspass med Lisa och Sofia

Träning ja. Den senaste tiden har jag, efter en lång svacka, kommit in i bra träningsrutiner igen. Jag är väldigt målstyrd, och kan liksom inte förmå mig att prestera om jag inte har ett lopp eller en tävling inbokad. Just nu ligger all fokus på Varberg Halvmara i oktober. Jag fick en försmak på långlopp när jag, Jennifer och Henriikka gav oss ut i Katalonien och sprang längs strandpromenaden för ett par veckor sedan. LJUVLIGT! Häromdagen ringde min extrasyster från Olympiastadion i Berlin mitt under BIG 25 Berlin (ett lopp som avslutas i den mäktiga Olympiastadium) och sa ”DU MÅSTE SPRINGA DET HÄR NÄSTA ÅR!” Och ja, det måste jag. Det är med andra ord många roligheter sammanslaget som gör att träningen känns rolig just nu. Jag, Lisa och Sofia kämpar på med våra gemensamma pass i samarbete med True Workout Liljeholmen. Jag hade också nöjet att delta på Get Out to Workout Stadium som hölls i Humlegården för ett par veckor sedan (den proffsiga arrangören Milla Åkerlund, som också bloggar under Coach Milla, har skrivit mer om det här). Så ja, löparskorna får definitivt hänga med i semesterpackningen i år också!

#4. Nederländernas kung Willem-Alexander lever dubbelliv som…

… pilot! Japp, Kung Willem-Alexander av Nederländerna har alltså levt ett hemligt dubbelliv. I över tjugo år har han jobbat som KLM-pilot som en hobby vid sidan av sina kungliga plikter. Det här var helt klart min veckas roligaste feel good-nyhet. Kändis- och resetema i ett och samma löp, det blir inte bättre. Här kan vi snacka rejäl hobby!

”– För mig är det viktigaste att ha en hobby som jag kan koncentrera mig på helt och hållet, säger han i intervju med De Telegraaf och fortsätter:

– Du har ett flygplan, passagerare och en besättning. Du har ansvar för dem. Du kan inte ta dina problem som du har på marken med dig upp i luften. Du kan koppla bort dem helt och koncentrera dig på någonting annat. Det är, för mig, det mest avslappnande med att flyga.”

Kung Willem-Alexander måste vara jordens coolaste kung, som ”kopplar av” genom att gå ut och arbeta som vilken dödlig människa som helst. Läs hela intervjun från Expressen här (den är verkligen läsvärd)!

#5. … och ni då?

Dagens sista punkt får helt enkelt bli en passning till er läsare. Berätta om er bästa/roligaste/knasigaste hobby. Låt inspirationen flöda, kanske hittar jag ett nytt intresse att förkovra mig i!


Fler listor ligger under Resfredag vecka för vecka.

19 comments

 1. Jetzt steht es schwarz auf weiß!!! Willkommen in Berlin im nächsten Mai ( :

  1. Danke Schön! Bald komme ich, wieeeeeee!

 2. Kul veckosvep – som alltid! Jag blev nyfiken på kändispiloten men hittar ingen länk…

  1. Åh, tack! Hoppsan, glömde visst lägga in länken. Åtgärdat nu. 🙂

 3. Nej vad coolt och galet med kungen! Kan verkligen tänka mig att man inte känner igen en så offentlig person som dyker upp på en så pass oväntad plats.

  Hm, jag har nog inte jättemärkliga hobbies jag… Är rätt nöjd med mitt skrivande och bloggen som största hobby 😉

  1. Men eller hur cool Kung!??

   Och du, bästa hobbyn ju!

 4. Ja du… inte så värst spännande men väldigt mycket avkopplning och stressbefriande – kanske man inte ens kalla det för en hobby – jag rensar ogräs hemma på tomten. Kan hålla på i timmar och maken vet med sig att lämna mig ifred när jag väl börjat för då är jag bättre än alla världens ogräsmedel tillsammans 😉 Med det sagt så har trädgården blivit en allt större hobby och jag googlar möjliga växter med jämna mellanrum. Långt bort från träningsvärlden och kontorsjobbet. Perfekt.

  1. Oväntat ändå! Men kan förstå att man kommer in i någon slags meditation. Skönt att arbeta med kroppen och vara utomhus. Trädgård alltså… one day!

 5. Kroatien. Närmar sig för oss också och började kolla på boende för några dagar sedan. Inser att stor del av semesterkassan kommer gå åt. Till de tre första nätterna i Dubrovnik… Ouch. ”Billigt”.

  Hobby? Jag sällar mig till kungen där. Flyg. Fint. Och för många en konstig hobby. 🙂

  1. Flygkungen = Dryden. Nä, billigt kan jag inte påstå att Kroatien är. Verkligen inte!

 6. Alltså jag minns det som att ditt hem var väldigt piffigt! Gillar dina veckosvep, så lättlästa och samtidigt intressanta. Men vad är det för svart död fisk du har där på fotot hehe?

  1. Ja, vi trivs i vårt hem – det gör vi. Med asfalt istället för gräsmatta och två gröna växter. That’s it, lagom nivå för oss. Haha!

   Kul att du gillar veckosvepen. Död fisk? NEJ DU!

 7. Kalligrafin drömmer jag ständigt om att ge mer tid till! Trädgården är ett ofrivilligt intresse, men jag älskar när det blir fint. 87-åringen här på Sturkö som precis gav ut sin första platta med joddlarmusik måste väl vinna tävlingen om roligast hobby? Hehe.

  1. Debutskiva som 87-åring, YEAH! Livet har knappt börjat ju!

 8. Jag har två dyra hobbies. Resor och inredning. Visst inredning kan vara billigt, men vill man hela tiden förnya och förändra så blir det dyrt ändå 🙂 Sen har jag bakning som stort intresse (eller egentligen mest gillar jag att äta upp det jag bakat….) Och sist men inte minst gillar jag vardagsekonomi – fonder och budgetar och sånt.

  1. Haha, jag håller med om intresset för att baka OCH ÄTA! 🙂 Kul att du gillar vardagsekonomin, sånt ger mig bara ångest. Tror det har med mitt osunda förhållande till siffror att göra, får panik så fort någon viftar med en Excelfil. 🙂

 9. Berlin också!!! Det kommer ju bli hur grymt som helst!
  Och piloten! bästa nyheten på länge, har han något alias som man ska börja lyssna efter i högtalarna tro? 🙂

  1. Men ja, BERLIN! Hoppas verkligen att det blir av.

   Piloten – håller verkligen med, så häftig (och oväntad!) nyhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close