Close
Koh Lantas mangroveträsk

Koh Lantas mangroveträsk

Thailand behöver inte nödvändigtvis betyda vita sandstränder och turkosblått vatten. Tröttnar du på sanden mellan tårna kan en utflykt till Koh Lantas mangroveträsk vara ett roligt alternativ. Jag har alltid trott att mangrove är en specifik trädsort, men det visade sig vara fel. Allas vårat Wikipedia upplyste mig om att mangrove snarare är beteckningen för olika träd och buskar som lever i tropiska eller subtropiska kustregioner med tidvatten över hela världen. Mangrover förekommer i olika familjer av divisionen ”fröväxter”, och räknas därför inte som en systematisk grupp.

Longtailbåtarna som huserar i Koh Lantas mangroveträsk ser kanske ut att ha sett sina bästa dagar, men fyller fortfarande sin funktion.
De färgglada banden som knyts i fören på de flesta båtarna tros ge beskydd när man är ute på havet. Glöm inte att visa respekt för den kultur du besöker – banden är heliga och ska inte vidröras.

Det är definitivt ingen självklarhet att den som anordnar båtturerna tillhandahåller flytväst, ta med egen om du har möjlighet.

Livet på en pinne!

Koh Lantas mangroveträsk innehar ett gäng nyfikna invånare som mer än gärna kommer fram för att smaka på ananasen som båtpersonalen har med sig.

Aporna är inte särskilt blyga av sig…

… och posar gärna på bild.

Här fick vi träffa en liten tre veckors gammal apbebis, som ogärna lämnade mammas trygga famn.

Båtar och apor. Det blir inte bättre för en treåring.

Koh Lantas mangroveträsk hittar du på norra sidan av ön. Vi åkte dit med skoter och köpte biljetter på plats, men jag vet att det också är möjligt att boka biljetter via någon av utflyktsarrangörerna på ön (då till ett dyrare pris.)

8 comments

  1. Så söta aporna är då! Jag älskar verkligen apor 🙂 Vi besökte mangrove-träsk på Langkawi och där såg vi också apor, men inte sådär nära… de satt på stranden. Vi såg en orm också, och det var ganska skönt att den var på lite avstånd
    😉

  2. Söta, men ganska sneaky! En gång (också i Thailand) hoppade en apa ner från ett träd – på vår barnvagn – roffade åt sig ett kexpaket som låg i ett fack i vagnen (!) och mumsade sedan i sig hela paketet. De vet vad de vill, de där aporna.

  3. Jag är livrädd för aporna! När vi var på tur till Big Buddha häromdagen hamnade vi på en annan väg, mitt i djungeln med stup nedanför.. Och tydligen apor omkring.

  4. Oj Therese, förstår om hjärtat klappade lite extra då…

  5. Så härligt det ser ut och vilka underbara bilder. 🙂

  6. Tack Christine! Ja, det var en fin dag. längtar tillbaka till Thailand lite ofta för mitt eget bästa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close