Close
Är den slut nu, sommaren?

Är den slut nu, sommaren?

Det är måndagen den 9 augusti, och många i min närhet börjar sin första arbetsdag efter (sommar)semestern. Vädret är inne i något slags normaltillstånd för svensk sommar och vissa snackar om att hösten är på ingång. Andra blir sura, för sommaren är ju inte slut än JU! Jag förstår båda sidor. Alla våra sommarkantade resor ligger bakom oss: Östergötland, Helsingborg, Blekinge, Bohuslän och Göteborg – och nu är vi tillbaka i Nynäshamn hela familjen. Klart det känns som att något slags kapitel är ”avslutat” då. I lördags gjorde jag mitt första riktiga arbetspass i padelhallen på flera veckor, och den här veckan varvar vi barnens idrottsaktiviteter med jobb innan skolan drar igång igen nästa vecka. Jag börjar – som inför varje stundande hösttermin – känna mig mer eller mindre redo för rutiner, scheman och någon slags allmän uppstyrning av livet. Deppar ihop gör jag inte, tvärtom. Jag känner mig tvärtom ovanligt pepp inför stundande veckor och månader, och ser till att planera in små roligheter längs vägen.

En av de bidragande orsakerna till mitt allmänna mående är att jag fick så många veckor på Sturkö den här sommaren. Jag känner mig fulltankad på alla sätt och vis, och njuter av den känslan – eftersom jag vet hur det känns att ligga på minus.

sturkö

Det fina vädret har såklart gjort sitt. Vi svenskar är tacksamma på det viset, tre-fyra veckor med strålande sol och allt är förlåtet! Jag har knappt behövt byxor och långärmat på hela semestern, kvällarna har spenderats utomhus…

… och barnen har liksom flutit omkring ganska nöjda de också.

sturkö

Min sista kväll på Sturkö för en vecka sedan kändes det som att både jag och resten av ön var inbäddad i något slags lugn.

Jag sa hej då till 2021 års upplaga av den plats som är mest förknippat med sommar för mig.

Dagen efter drog jag och barnen vidare till Nynäshamn för en mellanlandning – innan vi fortsatte till Göteborg. Det var också lyckat, väldigt lyckat till och med! Tobias tog med oss till en massa platser han brukade hänga på när han var liten…

göteborg

… och efter att länge ha snackat om att ”bo mitt i smeten” gjorde vi slag i saken och bokade ett par nätter på Gothia Towers – varvat med släktkalas, Liseberg och sightseeing.

Nu är vi alltså tillbaka i Nynäshamn och började dagen med att skriva planeringslistor på allt som ska fixas framöver. Men ja, frågan kvarstår. ”Är den slut nu, sommaren?” Sommarsemestern är förvisso slut, det är den. Men sommaren i sig? Nej, det vore alldeles för sorgligt att deklarera höst måndagen den 9 augusti. Vi kör på med sommarkänsla ett tag till – på schemat står kvällsbad, hotellvistelser (har bland annat bokat Nobis, hurra!) och annat jag förknippar med semester.


Har du börjat jobba än? Och hur ser du på saken, är sommaren slut nu eller? Omslagsbild från vår villavagn på Sturkö med den bästa utsikten jag vet. Är du nyfiken på hur villavagnen ser ut kan du läsa mer här: Bo i villavagn (och inredningen i vårt ”tiny house”).

10 comments

 1. Har inte haft min ledighet men ser verkligen fram mot den nu som kommer ske nästa vecka. Saknar redan sommarvärmen enormt mycket.

  1. Så skönt att ha ledigheten ”sparad” när de allra flesta börjar jobba och ha sig… Hoppas sommarvärmen håller i sig lääääänge.

 2. Jag har visserligen tagit fram mössan här på Färöarna men har semester en vecka till och ska till Bulgarien sista veckan i augusti. Så jag trycker inte på off-knappen för sommaren förrän den 30/8 i år. 😊👍

  1. Bra strategi tycker jag. Ser fantastiskt ut där borta på Färöarna!

 3. Sommaren är inte riktigt slut även om jag nog mentalt står med ena foten i höstkänslorna. För ärligt talat, när vi kom hem från västkusten för en vecka sedan kändes det lite som att ett av sommaren stora kapitel stängdes. Men i alla fall. Jag känner pepp för fjällvandringar utan folk och kanske ett par offseason-resor någonstans i Sverige. Kanske kanske händer någon utlandsresa också, om allt ramlar på plats. Det återstår att se. Jobb? Det kör jag från sista halvan av nästa vecka, en lagom start för att få bukt med mejlboxen om inte annat. Det jag kanske längtar mest till är några av de rutiner som kommer med just jobbet…

  1. Tänk så många som längtar efter rutiner efter att ha längtat efter att INTE ha dem. Vi människor är konstiga… Ha en fortsatt underbar semester fram till jobbstart!

 4. Satt roligt nog och funderade på just det för några timmar sedan. Är augusti höst eller sommar? Jag bestämde mig för att augusti numera får tillhöra sommarmånaderna. Så jobb eller inte jobb, fortfarande sommar :).

  1. Då bestämmer vi det tycker jag! 🙂 Din resa ser underbar ut Daniela. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close