Close
Fem boendetips i Jönköping med omnejd

Fem boendetips i Jönköping med omnejd

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks.

Det senaste året har jag gjort research på hotell i och utanför Jönköping i samband med planeringen för några olika typer av resor: soloresa, parresa och kompisresa. Efter att ha sållat bland alternativen fanns till slut fem olika hotell/boenden kvar på min lista över potentiella platser att titta närmare på. Tre av dem bokade jag, de andra två får jag spara till någon annan gång.

Fem boendetips i Jönköping med omnejd

#1. Vox Hotel – perfekt för kompisresa

När jag och ett par vänner ska iväg på födelsedagshelg i Jönköpingstrakten letar vi efter lämpligt trebäddsrum, och fastnar ganska snabbt för Vox Hotel. Hotellet, som känns fräscht, ligger mitt i smeten (bara 600 meter från Resecentrum) och har därmed nära Vättern, men det finns också restauranger och butiker samt lämpliga utflyktsmål i hotellets direkta närhet.

Inredningen är genomtänkt och färgglad – särskilt i lobbyn – men bäst av allt är nog ändå läget med utsikt över Jönköping från vårt hotellrum.

jönköping vox hotel

Frukosten håller riktigt hög klass med allt man kan tänka sig på bufféborden. Mest oväntat är nog ändå chokladfontänen, den hade vi inte räknat med! Vill du äta hotellfrukost utan att bo på hotellet? Det går utmärkt och kostar då 165 kronor.

Läs mer och boka på Vox Hotel (adlink).

#2. John Bauer Hotel – prisvärt för genomresa

Jag har väl sisådär bra upplevelser från Best Western-hotell i Sverige, men visst har de ett försprång som prisvärda boendealternativ.

John Bauer hotell Jönköping

I våras behövde jag och min man mellanlanda i Jönköpingstrakterna under en genomresa i Sverige, och efter att ha surfat runt föll valet på just John Bauer Hotel. Rummen är förvisso fräscha, men inte jättespännande. John Bauer-temat är såklart ett plus i kanten, särskilt för mig som är ett fan av Bauers konst. Frukosten då? Jo, men vi blir båda positivt överraskade av både utbud och kvalitet på utbudet.

Läs mer och boka på Best Western Plus John Bauer Hotel (adlink).

#3. Bauergården – aktiva resenärens val

John Bauer Hotel i centrala Jönköping ska inte förväxlas med Bauergården i Bunn, som ligger vackert beläget en halvtimmes bilresa nordöst om Jönköping. Bauergården lockar både mig och mina tjejkompisar när vi letar boende i och utanför Jönköping. Vi gillar aktiva semestrar i natursköna omgivningar, och där är Bauergården ett klockrent alternativ. Här finns allt från Deluxe-rum med minibar och morgonrock på rummet, till stugor med sovplatser och pentry.

bauergarden-mtb-lager-tjejer-13-2
bauergarden-mtb-lager-tjejer-13-2

Min vän Elna Dahlstrand/Cykellycka brukar hålla träningsläger för cyklister här. Av bilderna (tagna av Elna) och rapporterna att döma får jag absolut spara Bauergården till ett senare tillfälle.

Läs merBauergårdens hemsida.

#4. Hotel Amalias hus – gulligt i Gränna

Jag var på vippen att boka Hotel Amalias Hus i Gränna, men till slut föll valet på Vox Hotel inne i Jönköping. Hotell Amalias marknadsför sig som ett fyrstjärnigt boutiquehotell, och lägger vikt på hotellets ”historiska charm” med dess anor från 1700-talet. Både exteriör och interiör lockar mig som potentiell gäst, och kanske passar det i slutändan bäst för en romantisk weekend.

Gränna Brahehus

Jag har hört lite blandade recensioner om det här stället, till övervägande del positiva ska tilläggas, men visst finns förbättringspotential även här. Min kompis bodde där i våras, och efter att ha bett om en snabb recension, fick jag följande svar: 1) Vackra rum. 2) God frukost 3) Trevlig personal 4) Skruttiga sängar i Victoriasviten 5) Varmvatten ibland, räkna med kallduschar 6) Inte så spännande med Dajm som välkomstgodis 7) Fint läge 8) Mycket är slitet 9) Fin totalupplevelse! Ojämn kvalitet.

Läs mer Hotel Amalias hemsida.

#5. Hooks Herrgård – passar alla!

Förra sommaren planerade jag in några solodagar i Småland, och tog då sikte på Hooks Herrgård som ligger en dryg halvtimmes bilväg söder om Jönköping.

Hooks herrgård
Hooks herrgård

Hooks Herrgård har ett bra rykte bland golfare som gärna åker hit och spelar golf på banorna som ligger strax intill herrgården. Här finns också padelbanor, ett riktigt fint spa och schysta konferensmöjligheter. Det som lockar mig i egenskap av soloresenär är istället de vackra och lugna omgivningarna med fokus på skog och sjö – men också en generös frukostbuffé och möjlighet till söta och bekväma singelrum.

Läs mer: Hooks Herrgård – tips på hotell i Småland


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild tagen vid Brahehus utanför Gränna.)

3 comments

  1. Maria Svensson says:

    Vi bodde i Jönköping ganska nyligen på Clarion Collection Hotell Victoria sååå mysigt mitt i stan!
    Läste nåt tips från dig i tidigare inlägg om Jönköping , att äta hamburgare på Bada Bing. De var verkligen toppen @

    1. Vad bra att ni landade rätt vad gäller burgare. Fint tips om Hotell Victoria, det får jag se till att lägga på minnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close