Close
Fem grejer jag ser fram emot med hösten 2021!

Fem grejer jag ser fram emot med hösten 2021!

Vi vaknade till en alldeles fantastisk fredagsmorgon imorse, med strålande sol och hopp om livet. Alla barnen är nu tillbaka i skolan efter en smidig skolstart (etta, femman och sjuan – hallå vilka stora barn vi har?). Familjealmanackan med aktiviteter börjar bli välfylld och ja, tiden går sin gilla gång liksom. Solen må skina och lysa starkt idag, men på min morgonpromenad igår möttes jag av de första gulnande björklöven. I helgen väntar kräftskiva och tja… den första frosten kommer väl snart vare sig vi vill det eller ej. I veckans fem tänkte jag plita ner några bra grejer som jag längtar efter med hösten 2021.

Fem grejer jag ser fram emot med hösten 2021.

#1. Planera resor!

Hösten i vardagsform innebär allt annat än lugnare tempo, men ute i turistsverige är det tvärtom. Lugnet lägger sig (problemet är snarare att det blir för lugnt och allt stänger för säsongen), tempot går ner och gästerna är färre. Det skapar å andra sidan förutsättningar att planera en och annan tur utan att behöva trängas!

Förra året var min höstresa till Gotland en klar favorit. I år finns några bokade resor (även om vi väl alla är medvetna om att läget kan ändra sig ganska snabbt). En höstresa till Åre är spikad, likaså ”hem” till Karlskrona och Helsingborg. Sedan finns andra resor jag hoppas få utrymme för i höst eller vinter, bland annat ensamresa till Varberg och en kompisresa till Sundsvall. Vad gäller familjen har Tobias lagt in ett önskemål om att resa med familjen till Kokpunkten i Västerås. Jag jublar inte, men kan se charmen i att kombinera besöket med övernattning på Steam Hotel.

#2. Rensa, organisera och ”komma iordning”

I samband med vår flytt i början av året gjordes en rejäl utrensning av allt mellan himmel och jord. Sedan dess har jag knappt velat ta ordet ”rensa” i min mun, och börjar må dåligt så snart jag ser en flyttkartong. Många grejer har jag lagt i högar ”för att ta itu med senare”, och senare är väl… typ nu gissar jag?

nynäshamn höst

Ett tag var jag inne på att testa ”kapselgarderob” (vilket innebär att du bara använder 33 plagg, inklusive skor), men det låter väl ganska trist ändå? Det jag däremot tänker göra är en rejäl utrensning av mina egna kläder, efter att nu har tagit itu med barnens. I nuläget använder jag typ 20 procent av plaggen i min garderob. Det är ju inte helt optimalt faktiskt. Första steget är gjort: att byta urtvättade, formlösa och noppiga linnen till förmån för fräscha baslinnen i svart och vitt (från Pierre Robert efter tips av Katarina). Nästa steg är att hitta de perfekta jeansen, detta efter att mina favoriter har gett upp efter näst intill daglig användning i 1,5 år.

#3. Festligheter som avlöser varandra

Oktober är i vanliga fall vår familjs stora firarmånad där kalas och festligheter avlöser varandra. Vi har genom åren gått all in på Halloween…

… som brukar infalla i anslutning till att vårt äldsta och yngsta barn fyller år. Sebbe och Nelly lyckades pricka in sina respektive födelsedagar datumen efter varandra, så vi hinner knappt äta upp den ena tårtan innan det är dags för nästa.

#4. Träningsdejter

Jag vill fortsätta yoga med min systerdotter, springa i Nynäs skogar med min granne, vandra med mina tjejkompisar i Stockholmsområdet och ta lugna promenader i min ensamhet. Träningsflowet infann sig faktiskt i somras, och jag ska göra mitt bästa för att fortsätta surfa på det.

#5. Padel, padel och padel

Och på tal om träningsdejter. Några av de bästa är padelmatcherna med Tobias och ett annat par som vi lärde känna på Koh Lanta. Tänk att det faktiskt existerar en träningsform som vi kan göra tillsammans!? Hösten 2021 kommer det att bli mycket padel för oss, precis som förra året med andra ord. Utmaningen är att hitta en lagom nivå som funkar med min arga armbåge.

padel

I skrivande stund görs för övrigt markarbetet för att bereda plats till tre nya banor i en ny hall, strax intill vår ”gamla” som vi öppnade för ganska exakt ett år sedan. Vi hyr lokalerna och driver verksamheten – och tja, lär oss en hel del längs vägen. Det är fantastiskt roligt, men också ett evigt pussel för att lösa familjelivet på bästa sätt.

Hej hösten, jag tror att jag så smått börjar bli… redo!?


Vad ser du fram emot med hösten 2021? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close