Close
Helgerna på hemmaplan (och fars dag i regndis)

Helgerna på hemmaplan (och fars dag i regndis)

Helgerna på hemmaplan består ofta av diverse träningar, cuper och matcher, men den här har istället fyllts med vänner, familj och festligheter.

Jag har nyss knaprat i mig årets första pepparkakor och kan konstatera att jag snart är ganska redo för jul ändå. I helgen har jag varit ovanligt social. I fredags mötte jag upp några vänner och bekanta här i Nynäshamn för en AW, igår körde vi gårdsstädning med grannarna följt av en 40-årsfest hos en kompis i Vendelsö och idag har en kompis varit över på fika. Som grädde på moset har min äldsta syster och hennes man varit på besök från Karlskrona hela helgen.

Helgerna på hemmaplan

fika

Jag nämner ofta att jag saknar att bo närmare min storfamilj. Men, så länge de kommer hit med jämna mellanrum och jag kan åka dit är det egentligen ingen fara på taket. Jag släpper mer och mer tanken på att bo i Karlskrona permanent inom de närmsta tio åren eller så, och får istället lägga fokus på att fixa en egen sommarstuga där nere. Just den här helgen fick jag mycket av det jag brukar sakna med att ha något av syskonen i närheten. De långa fikastunderna, uppdateringar om hela tjocka släkten, middagar med en extra hand i köket…

nynäshamn

… och inte minst sällskap på mina promenader genom Nynäshamns höstmörker. Det kommer att bli tomt när min syster åker hem!

nelly lego

I övrigt har vi haft en småkrasslig Nelly här hemma – hon har inte varit utanför dörren på hela helgen och har istället gått lös på lego, dockor och ja, stundtals våra nerver.

Fars dag och finmiddag (?)

familjedag

Planerna för kvällen bestod av finmiddag och familjefokus. Finmiddagen gick i stöpet när det visade sig att den färska laxen inte alls var särskilt färsk när jag frös in den (suck!), så vi fick köra en nödlösning i form av falafel. Det funkade toppen i slutändan, även om kokt potatis, crème fraîche-sås och falafel knappast var förstahandsvalet. Efter maten körde vi ”familjedag”. Idag var det Sebbes tur att vara ansvarig – och det gjorde han med den äran i form av lekledare för ett spel han själv hade hittat på.

Fars dag har aldrig varit någon större grej i vår familj. Barnen ritar lite teckningar, vi kanske äter något extra gott – men i övrigt finns det andra dagar jag hellre skryter om hur fin Tobias är som pappa.

fars dag

Å andra sidan brukar jag ta alla tillfällen i akt att skapa nostalgitrippar, här i form av en sommarsemester på väg mot Furuvik för några år sedan. Och ja, självklart har jag också tänkt extra mycket på min egen Far just idag.

Nu ska jag klämma de sista dropparna av den här helgen – förhoppningsvis i sällskap av ett avsnitt Outlander när barnen har somnat.


Hoppas att er helg var fin, berätta gärna vad ni har pysslat med i kommentarsfältet. Jag blir lika glad varje gång ni läsare gör er tillkänna!

2 comments

  1. Förstår att du saknar din storfamilj. Skönt ändå att det funkar att ses hyfsat ofta och att du har planer på en stuga närmare dem!

    Jag skickar en stor kram med anledning av din saknade pappa. Förstår dig så väl! ❤️

    1. Kram tillbaka. Tack Anna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close