Close
En maxad helg på Höga kusten: fjäll, hav och skog

En maxad helg på Höga kusten: fjäll, hav och skog

Jag sitter nu på tåget tillbaka mot Stockholm efter en fantastiskt fin, och maxad, helg på Höga kusten. Jag hade höga (!) förväntningar, och de uppfylldes med råge. Landskapet med fjäll, hav och skog skapar en drömkombo och jag förstår varför så många höjer den här delen av Sverige till skyarna. Efter den här resan instämmer jag till fullo i hyllningskören!

En maxad helg på Höga kusten: fjäll, hav och skog

Jag vet inte riktigt när jag började fundera över en framtida resa till Höga kusten första gången, däremot vet jag att destinationen var en given punkt på min önskelista över svenska resmål i höstas. När SJ senare hörde av sig om ett jobb för att åka till Höga kusten fanns ingen anledning att tveka, jag tackade ja på stående fot. Jag kommer att skriva mer utförligt om resan och min helg på Höga kusten framöver, men här kommer en snabb uppdatering.

Framför den berömda Slåttdalsskrevan finns en låda med en gästbok att skriva en hälsning i för den som vill. Så nöjd över att jag numera tillhör den lyckliga skara som har fått chansen att se det naturfenomenet – och skriva i boken!

båt ulvön1

I fredags kväll tog skepparen Peter ut mig och gänget på FriluftsByn på en båttur till Ulvön. Färgerna ute i skärgården var ganska kalla ute efter en hel dag med regn, och Islandsliknelsen från SJ:s kampanj blev verkligen påtaglig.

kniv eld höga kusten

Jag hade turen att landa mitt i arkitekturfestivalen ArkNat – och fick hänga en del med arkitektstudenterna som just nu är i full gång med sina projekt:

The aim is to merge architecture and nature and during the festival we create pathways, hideouts, shelters that is later placed along the High Coast Trail for public use.

– ArkNat, The Scandinavian Architectural Festival
höga kusten annika

Och så har jag vandrat, upp och ner, fram och tillbaka – och stannat vid den ena storslagna vyn…

skuleberget

… efter den andra.

jerry fyrhjuling

Well, en gång fuskade jag i och för sig och åkte fyrhjuling upp till toppen av Skuleberget.

FriluftsByn

Det jag däremot inte har gjort är att spendera så mycket tid inne i min lilla stuga nere vid FriluftsByn – utöver att sova.

höga kusten tidning

”Leva drömmen” hörrni, det blir en passande rubrik att avsluta dagens inlägg med. Jag är så innerligt tacksam över allt jag får uppleva under mina resor – och för att jag har förmånen att kalla sådana här dagar för mitt jobb.

paddla höga kusten
Kvällspaddling på Gällstasjön.

För att få hela resan sammanfattad i rörlig bild kan ni gärna kika in på min instastories – där jag har sparat ner alla mina stories under ”höjdpunkter” i profilen.


Resan gjordes i samarbete med SJ. Ett stort och varmt tack till Jerry Engström och hans team på FriluftsByn för all hjälp med planering och guidning! Omslagsbild: Jerry Engström.

4 comments

  1. Det ser oerhört vackert ut. Har inte tagit mig till Höga kusten än, men man blir ju sugen 😉

    1. Det ÄR oerhört vackert. Åk!

  2. Alltså, jag måste nog åka dit!

    1. Ta med Klaus, han vill ju besöka en massa nationalparker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close