Close
Resfredag på tåget mot Höga Kusten

Resfredag på tåget mot Höga Kusten

Det är fredag, och för mig innebär det resfredag i ordets rätta bemärkelse!

Resfredag på tåget mot Höga Kusten

#1. En helg på Höga Kusten

Igår kväll packade jag väskorna för en helg i Ångermanland, en resa jag verkligen har sett fram emot att göra! Även den här resan en del av mitt samarbete med SJ, där uppdraget är att resa till de tre svenska orter som placerade sig på prispallen för svenska alternativ till utländska resmål. Bronspengen gick till Stenshuvud på Österlen…

Läs mer: Att göra på Österlen: tips om Kivik med omnejd

… men nu ska jag istället norröver för att skriva om andrapristagaren Skuleskogen. Just nu är jag på väg mot Örnsköldsvik, därifrån kommer jag att ta mig vidare mot FriluftsByn – vars beskrivning helt klart låter lockande: ”FriluftsByn ligger på Skulebergets soliga sydsida, mitt i hjärtat i Höga Kusten”.

#2. En gång resfeber, alltid resfeber?

Det spelar nästan ingen roll vart jag ska åka, natten före avresa sover jag bedrövligt och vaknar typ en gång i timmen. Inatt var inget undantag, och till slut klev jag upp fem minuter innan väckarklockan skulle ringa… trodde jag. Jag steg tydligen EN TIMME OCH FEM MINUTER innan klockan skulle ringa – vilket jag märkte när jag kom till centralen en timme för tidigt. I och för sig skönt att det var ”fel” på det hållet och inte tvärtom – men hjälp vad trött jag måste ha varit som inte kopplade.

#3. Mer tåginspiration!

tåg SJ stockholm

För några veckor sedan hörde en journalist av sig och ville ha min input inför ett par artiklar om tågresor som skulle publiceras i tidningen Kurera. Nu ligger båda artiklarna ute, resultatet hittar ni här:

#4. I mina hörlurar just nu

Vi lyssnar mycket på musik hemma hos oss – alla tre barnen somnar alltid till egna spellistor om kvällarna. Sebastian älskar Coldplay, Nelly kör mest Disney, och jag + Julia har kommit till det stadiet att vi lyssnar på samma artist ju: Molly Sandén. Hörrni, hennes nya skiva är så väldigt bra! Och så väldigt sorglig. Usch vad jobbig den är, kärleken.

#5. Att resa-podden på Spotify!

Ja, och på tal om hörlurar och så. Nu har tekniksnillet Lisa fixat så att Att resa-podden ligger på Spotify – lättare än någonsin att lyssna på oss med andra ord.

Jag får passa på att önska en härlig helg till er alla, själv ser jag fram emot mitt första besök på Höga Kusten.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Ah, podden på Spotify underlättar verkligen! Tack för det! 🙂

    Ser riktigt gött ut där på dubbeldäckaren. Ska nog slöåka tåg i sommar. Bara för att det kan vara lugnt och stilla. Ska testa MTR Express först och främst. Har du testat dem?

    1. Ingen orsak, fixar-Lisa kan! 🙂

      Mmm, slöåka tåg är grejen – får massor jobb kort! MTR har jag åkt med, ja. Men blir SJ i 99 fall av 100.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close