Close
Haymarket by Scandic: poddjobb och hotellövernattning

Haymarket by Scandic: poddjobb och hotellövernattning

Förra veckan spenderade jag och min poddkollega Lisa internationella kvinnodagen på bästa sätt genom att intervjua inspirerande Evelina/Earth wanderess till ett kommande avsnitt av Att resa-podden.

Gästavsnitten brukar vi göra på en central plats inne i Stockholm för att underlätta logistiken för både oss själva och vår gäst, den här gången fick vi nöjet att låna ett hotellrum hos Haymarket by Scandic vid Hötorget.

Haymarket by Scandic

Jag känner mig helt klart hemma på Haymarket by Scandic, även om jag inte hade sovit på hotellet tidigare. De dagar jag har möten eller ärenden inne i stan sitter jag och lobbyjobbar på Haymarket i nio fall av tio. Allra effektivast jobbar jag i en skinnsoffa med utsikt över Hötorget med lagom sorl i bakgrunden (ni hittar mig med andra ord en trappa upp över restaurangen/fiket Greta’s).

Poddinspelning hos Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic
Utsikt över Hötorget och Kungsgatan från vårt rum.

Utsikten från vår hotellsvit/inspelningsplats på sjunde våningen (rumsnummer 758 för att vara exakt) var dock snäppet vassare än min vanliga lobby-vy.

Haymarket by Scandic

Kvällens huvudperson var alltså Evelina Utterdahl aka Earth wanderess, som jag tidigare har intervjuat här i bloggen som en av mina inspiratörer. Den här gången var det dags för en betydligt längre intervju i pratform. Sedan jag intervjuade Evelina för ganska exakt ett år sedan har mycket hunnit hända. Passionen för att resa finns definitivt kvar, men vid årsskiftet fattade hon ett beslut att sluta flyga för att istället ta sig runt med alternativa färdmedel såsom buss och tåg.

Haymarket by Scandic

I avsnittet delar Evelina med sig om allt från packningstips (hon har extremt lite packning med sig på resorna) och fokuset på landskap/ natur till Evelinas slogan som ”Eco warrior”.

Haymarket by Scandic

När intervjun var klar kilade vi över för att äta en sen middag på Kungshallarna. Efter maten gick jag och Lisa tillbaka till hotellet för att jobba vidare. På agendan stod bland annat att planera nya avsnitt, boka in kommande gäster, svara på intervjufrågor och mejla samarbetspartners.

Haymarket by Scandic

Vi brukar vara väldigt effektiva när vi ses, jag och Lisa. Våra avsnitt kommer ut varannan vecka och det är många pusselbitar som ska falla på plats innan avsnitten är redo för etern. Den här gången fick vi möjlighet att stanna kvar och sova över på Haymarket, för att sedan fortsätta snacka ihop oss vid frukosten innan Lisa rusade vidare till andra uppdrag.

Haymarket by Scandic

Själv stannade jag kvar på hotellet ända till utcheckningstid vid lunch, jag hade ingen brådska att lämna det här stället.

Haymarket by Scandic

Lisa och jag har tidigare spelat in ett helt avsnitt om hotellupplevelser där vi konstaterar att hotellupplevelser numera måste innebära det lilla extra för att lyckas snärja sina gäster, vilket kan ske exempelvis genom ett genomgående tema eller ett koncept.

Scandic by Haymarket

Det verkar som att Haymarket by Scandic har följt manualen för en lyckad hotellupplevelse till punkt och pricka. Tjugotalstemat lyser igenom i allt från inredning och musiken som spelas i hotellobbyn…

Haymarket by Scandic recension

… till typsnittet på texten som genomgående används på hotellet.

Haymarket by Scandic

Det fanns till och med grammofonspelare med LP-skivor på vårt hotellrum. Hur är det med förbättringspotential då, finns det någon sådan? Jo, men personligen skulle jag vilja ha ännu lite mer fokus på frukosten. På morgonen serverar hotellet en vanlig standardhotellfrukost, särskilt spännande är den i ärlighetens namn inte.

Läs mer om vår inspelning i Lisas inlägg. Avsnittet med Evelina kommer förhoppningsvis ut till lyssning under nästa vecka.


Tack Haymarket by Scandic för att vi fick komma och podda hos er! 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close