Close
Årets äventyrare, årets bloggpost och vårvibbar!

Årets äventyrare, årets bloggpost och vårvibbar!

Veckan som gick har varit en guldkantad sådan, det har delats ut priser för både årets äventyrare och för årets bloggpost i resebranschen 2017. Som grädde på moset har jag fyllt år och dessutom har vårsolen gjort ett inspel över Stockholm. Det finns med andra ord många anledningar att fira!

Utöver prisregn för årets äventyrare och bloggpost räknar jag nu ner timmar, minuter och sekunder fram tills mina syskon kommer hit till Nynäshamn senare ikväll. Jag har längtat efter den här helgen i evigheters evigheter, äntligen ska vi ses under roliga omständigheter.

RESFREDAG: 16 mars 2018 om bloggpris, årets äventyrare och vårvibbar

#1. Ladies Abroad vann årets bloggpost 2017

lena ladies abroad

I veckan var jag på en presslunch med Antor för att samla lite inspiration för kommande resor, över 20 destinationer fanns representerade på plats. Under morgonen delades det även ut ett pris till årets bästa bloggpost efter nominering från de respektive destinationerna. Förra året vann Adaras, den här gången gick priset till Lena Löfblad/Ladies Abroad som är en av Sveriges skickligaste resebloggare. Hurra och stort grattis till Lena! Här kan ni läsa Lenas vinnande bloggpost om Aruba: Nio aktiviteter på Aruba – En aktiv semester.

#2. Att resa-podden på Caravan Stockholm

att resa-podden

Jag och Lisa fortsätter släppa nya avsnitt av Att resa-podden varannan vecka, det senaste är en liveinspelning från Caravan Stockholm på Kistamässan där vi snackar resetrender 2018. Här kan du lyssna på avsnittet: Att resa-podden livepoddar på Caravan Stockholm 2018. 

#3. Stephen Hawkings död

I veckan förlorade världen en stjärna. Stephen Hawkings, denne begåvade man, var som en levande citatbok. Här är två av mina absoluta favoriter:

Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don’t just give up.

It would not be much of a universe it wasn’t home to the people you love.

Vila i frid Mr Hawkings och tack för din klokhet!

#4. Vårvibbar
Nynäshamn springa
Årets skönaste löprunda med Petter i lurarna.

Vi har kämpat oss igenom dag efter dag av den här evinnerligt långa vintern. Och så igår var allt plötsligt förlåtet. För första gången på månader vaknade jag av att några förvirrade solstrålar letade sig in under rullgardinen innan väckarklockan hann ringa. Jag såg till att ta tillvara på dagen genom att snabbt snöra på mig gympaskorna och springa en runda, ljuvligheten visste inga gränser. Det finns fortfarande hopp för min Vagabondform!

#5. Årets äventyrare 2017
fem resor
Fredrika Ek – en av årets äventyrare 2017. (Foto: The Bike Ramble)

I början av året skrev jag ett inlägg om ”resor som gör skillnad”, där jag bland annat nämnde Fredrika Ek/The Bike Ramble och hennes imponerande jorden runt-resa på cykel. I veckan fick Fredrika ta emot priset för Årets äventyrare (kvinnliga) 2017 under ”Explore”-mässan i Stockholm. Priset för årets äventyrare (manliga) kneps av Christian Bodegren som i sällskap av en kamel vandrade från Ulan Bator i Mongoliet fram till Kaspiska Havet. Här kan ni läsa hela pressmeddelandet om Årets äventyrare 2017.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

6 comments

 1. Vad roligt att vara en uppmärksammad händelse i din vecka! Tack så mycket!

  1. Det är en självklarhet! 🙂

 2. Så mycket coolt denna vecka! Heja Lena. 🙂 Ja, denna Stephen Hawking känns ledsat att han lämnat oss. 🙁

  1. Eller hur, heja Lena!

 3. Så mycket härligt på en veckan! 🙂
  Men sorgset att en stor stjärna lämnat världen. 🙁

  1. Ja, det var en blandad kompott den veckan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close