Close
Downtown Camper by Scandic: en hotellrecension

Downtown Camper by Scandic: en hotellrecension

Innehåller köplänkar/adlinks.

Det finns två Scandic-hotell i Stockholm som jag ständigt återkommer till. Ett av dem är Haymarket by Scandic vid Hötorget, det andra är Downtown Camper by Scandic. Det här hotellet vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm slog upp portarna 2017 och blev snabbt en naturlig mötesplats för både hotellgäster och personer som söker sig till inspirerande miljöer för att slå upp datorn och jobba några timmar.

Downtown Camper by Scandic: en hotellrecension

Jag har besökt Downtown Camper by Scandic vid ett flertal tillfällen – som konferensgäst, privatgäst och lobbyarbetare på vift mellan olika möten. Den aktuella recensionen är skriven mot bakgrund av en sammantagen bedömning från mina besök.

#1. Läge, känsla och allmänt om Downtown Camper by Scandic

Varje gång jag kliver innanför dörrarna till Downtown Camper känns det typ som att kliva in i Haglöfs eller Fjällrävens huvudkvarter. Känslan i lobbyn påminner om en ombonad naturoas mitt inne i betongdjungeln. När hotellet öppnade blev det en snackis av naturliga skäl. Outdoortrenden följde liksom med in – känslan av lyxcamping går som en röd tråd hela vägen från lobby och konferenslokaler vidare in till hotellrummen. Det riskerar att bli klyschigt när inredningen bland annat består av kajaker i taket, men faktum är att det känns både naturligt och genuint.

downtown camper by Scandic hotellrecension

Nu, många år senare, tycker jag att hotellet lyckas bevara sin känsla av nytänkande. Miljön känns på intet sätt uttjatad, snarare tvärtom. Det här hotellet håller över tid!

#2. Hotellrummen på Downtown Camper by Scandic

Gillar du campingkänsla deluxe, fast kanske inte så mycket det där jobbiga som kommer med att vistas utomhus? Bra. Då kommer hotellrummen på Downtown Camper att passa dig!

downtown camper by Scandic hotellrecension
downtown camper by Scandic hotellrecension

Här har du alla bekvämligheter som kan begäras av ett hotell, samtidigt som du kan lajva ”outdoor-influencer”.

vinterresor sverige

Gillar du vitt och fräscht-trenden kommer du att bli beskviken, här är det murriga färger och dämpad belysning som gäller.

#3. Frukosten på Downtown Camper by Scandic

Hotellfrukosten är en av mina personliga viktighetsparametrar för att avgöra om ett hotell håller rimlig standard eller inte.

downtown camper by Scandic hotellrecension

Hotellfrukosten på Downtown Camper by Scandic är bättre än genomsnittet. Jag behöver inte gå från buffén varken hungrig eller särskilt besviken, men jag tycker heller inte att den platsar på min topplista över Stockholms bästa hotellfrukostar.

#4. Konferens- och eventmöjligheter på Downtown Camper

att resa-podden downtown camper
downtown camper by Scandic hotellrecension

Jag har besökt Downtown Camper by Scandic i egenskap av konferens- och eventgäst en handfull gånger och har bara lovord att ösa över faciliteterna. Det är snyggt, proffsigt och smidigt på alla sätt och vis.

#5. Spa på Downtown Camper by Scandic (The Nest)

Downtown Camper by Scandic kan stoltsera med ett eget spa som går under namnet The Nest. Spaavdelningen ligger på hotellets nionde våning och bjuder på en mäktig panoramautsikt över Stockholm. Jag har ännu inte haft möjlighet att besöka The Nest, men det jag har läst, sett och hört bådar gott.

Läs mer hos min bloggkollega Towe: The Nest – spa på toppen av Downtown Camper (se fotona ovan).

#6. Bra av veta om Downtown Camper by Camper och tips i närheten

downtown camper by Scandic

Sammanfattning: Vill du boka ett prisvärt Scandichotell med spa och unik profil som ligger i centrala Stockholm? I så fall är Downtown Camper by Scandic en bra rekommendation. Shoppingstråken längs Drottninggatan och Kungsgatan ligger precis runt hörnet – och när du tröttnat på myllret kan du dra dig tillbaka i en nedtonad och trevlig miljö med natur och äventyr i fokus.

Läs mer och boka här: Downtown Camper (adlink).


Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler tips om resor i Sverige framöver. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close