Close
Halvtid!

Halvtid!

I vanliga fall brukar jag ha stenkoll på kalendern. Här på Koh Lanta har jag dock gått in i en behaglig lunk där dagarna sakta flyter in i varandra. I morse berättade Tobias att vi har varit hemifrån Sverige i 45 dagar – vilket innebär halvtid!

Man kan välja att se glaset som halvfullt eller halvtomt. I just det här fallet kan jag konstatera att vi har haft ett gäng ytterst härliga veckor hittills och att roligheterna fortsätter en hel massa veckor till. Här kommer en kort avstämning så här i halvtid:

moped

Nej, jag har faktiskt fortfarande inte riktigt vågat köra moppe ensam – trots att jag körde i stort sett dagligen under vår förra vistelse på Koh Lanta. I kombination med en stor respekt för trafiken här nere har jag blivit alldeles för bekväm och åker helst bakom Tobias, alternativt med tuk-tuk eller bil. I takt med att högsäsongen avtar kommer dock även trafiken på ön att minska. Då har jag inget kvar att skylla på!

beach

Ja, jag har gett upp hoppet gällande Julias hår. Salta bad, stekande sol, flera pooldopp om dagen och en allmän ovilja att (någonsin) borsta håret håller sakta men säkert på att resultera i ofrivilliga dreadlocks.

snäckor

Nej, jag har fortfarande inte tröttnat på att höra snäckskalen på restaurangerna klirra mot varandra när havsbrisen ligger på mot land.

klong dao

Ja, vår yngsta dotter verkar trivas som en fisk i vattnet. Allra lyckligast är Nelly när hon får springa av sig nere vid stranden. Det finns ingen hejd på de där små benen som trummar fram längs vattenbrynet.

glasnudlar

Nej, jag får aldrig nog av att dricka färskt kokosvatten direkt från nöten. Däremot ligger inte ris högst upp på önskelistan för varken mig eller barnen. Själv har jag börjat beställa glasnudlar istället för ”steamed rice”. God och nyttig omväxling!

Isbjörn_of_sweden_bad

Ja, Sebastian älskade att åka ut på en snorkelutflykt till Koh Haa i helgen som gick.

thailand

Nej, det går inte att se sig mätt på all den färgglada (och jättebilliga!) frukten här nere. Jag skulle lätt kunna leva på minibananer, ananas och vattenmelon.

fireshow

Ja, eldshowen nere hos ”The Indian Bar” nere vid Klong Dao är väl värd ett besök. Det är inte ofta man ser ett sådant här skådespel hemma i Sverige!


Inläggen från vår aktuella Thaimout på Koh Lanta hittar ni samlade under Thaimout2016.

10 comments

 1. Ni verkar ha det så bra! Älskar bilden på snäckskalen, så vacker!

  1. Tack Helena, som sagt, vi HAR det verkligen bra. Och ja, älskar också den där bilden på snäckskalen. Önskar att jag kunde lägga till en ljudeffekt också… 🙂

 2. Åh, jag har undrat var man kan hitta bra fireshows. Vilken tid är denna? Min barn är små och kvällströtta så det är så svårt att hinna med något sådant efter middagen. Har du nåt tips på tidig fireshow? Helst på long beach.

  1. Hej Linnea! Den på Indianen (Klong Dao) är dessvärre lite senare på kvällen, tror att vi var där runt ca kl 21. Vår minsting sov i vagnen medan vi mutade de två större med glass… Men det var SÅ värt en sen kväll, barnen satt som klistrade! Det här året har jag dessvärre dålig koll på Long Beach – eftersom vi bor vid Klong Dao.

   Hoppas att ni hittar något som passar!

 3. Såååå fin läsning Annika, blir varm o glad! Har ni testat balsamspray till Julias hår?

  1. Tack Linda! Vi var och klippte Julia häromdagen, sedan dess är det lite bättre. Har också köpt en STOR flaska balsam och ska typ dränka håret med det när vi duschar. Balsamspray hittar jag inget här nere.. Kram!

 4. Så underbart ni har det! 🙂

  1. Det har vi Maria! Nyper mig ofta i armen… 🙂

 5. Tack så hemskt mycket 🙂

  Jag dömer dig inte! Sist jag var i Thailand så var jag i en mindre moppeolycka och är även jag lite harig i trafiken efter den händelsen…

  1. Usch Jeanette, låter läskigt – en olycka är alltid en olycka. Tur att det gick så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close