Close
Fem julklappar jag handlar på Black Friday

Fem julklappar jag handlar på Black Friday

Innehåller reklamlänkar.

Igår publicerade jag ett inlägg om hur Thanksgiving och Black Friday egentligen hänger ihop i USA. Här i Sverige har vi hakat på shoppinghajpen, men utan att plocka in en dos ”Thanksgiving” i det hela. Märkligt kan tyckas, men å andra sidan är det väl knappast en nyhet att vi svenskar handlar en del julklappar den här tiden på året? För egen del får jag anledning att ta itu med just dem, julklapparna, men också att bocka av andra grejer på inköpslistan.

Fem julklappar jag handlar på Black Friday

#1. Pyjamasar och vinterkläder till barnen

Efter att ha firat jul i Skottland har jag hakat på min systers tradition att ge barnen nya pyjamasar kvällen innan julafton. Nelly får den här söta pyjamasen från Lindex, och Julia får en rosa trikåpyjamas med leopardmönster. Sebastian får istället en ny morgonrock i mörkgrönt, den förra håller på att falla sönder efter att han i princip har bott i den. (Vet ingen som älskar att skrota runt i sin morgonrock så mycket som han gör!)

Hyra eller köpa vinteroverall?

Orsa Grönklitt Dalarna

Jag funderar också på att köpa en vinteroverall till Julia, men ska fundera en sväng till. Den som ligger närmast till hands är Supershape vinteroverall från Gneis, som har fått bäst i test. Vi är annars väldigt nöjda med vinterplaggen från Isbjörn of Sweden, och jag skulle allra helst velat använda tjänsten Hyber där man kan hyra vinterkläder. Dessvärre verkar de bara ha Isbjörn-storlekar upp till 128, och Julia är numera uppe i 140. Eventuellt satsar jag istället på ett 3-månaderspaket från Tretorn, där vi alltså kan hyra overaller för 125 kronor/månad.

#2. Blender

smoothie sonya3

Min blender gick sönder för ett tag sedan, efter många trogna år och otaliga smoothies. Den får istället följas upp av en blender från Bosch. (För enstaka smoothies använder jag min mixerstav från Bamix, fattar inte att jag har klarat mig utan mixerstav i hela livet.)

#3. Eltandborstar

Miljömedvetet eller ej, efter bakläxa hos tandläkaren är det dags att barnen får eltandborstar igen. Jag kommer att köpa någon av de här på trettio.se (och slänger också in ett lager med barn-Flux hos Apoteket).

#4. Hudprodukter

Sedan en tid tillbaka använder jag bara doftfria hudprodukter eftersom Tobias är doftöverkänslig. Från början satt jag mest och tyckte synd om mig själv eftersom jag tyckte det doftfria utbudet var SÅ skralt. Nu har jag scannat marknaden och hittat flera favoriter, och kommer fylla på med fler från Lyko: doftfritt rengöringsgel och Eye make up remover.

Jag kommer också att fylla på sminkväska med knallrött läppstift (gör mig redo för 40-årsfirande!) och ögonskugga (Isadora) för att göra Smoky Eyes.

#5. Böcker och pyssel

tågvänliga destinationer

Vi är flitiga besökare på biblioteket och lånar hellre böcker än köper. I julstrumpan tycker jag dock att det ska finnas en bok, och gärna pysselböcker av olika slag. Så får det bli.

Och på tal om julkappar, i år kommer vi också att satsa på upplevelser. De stora barnen ska bland annat få varsin biljett till Danny Saucedos show i vår (jodå, jag köper en biljett till mig också!).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsfoto: Unsplash.)

2 comments

  1. Åh! Dannys show såg jag i Göteborg förra våren, så bra och snygga effekter. Ni kommer lätt gilla den!
    Jag köper sällan grejer, men idag passade jag på att köpa en bok med Black friday rabatt som jag fått nys om:
    Historiska Berlin : Reseguide till andra världskriget och kalla kriget.
    Eftersom jag måste tillbaka dit igen i vår, jag blev helt betagen, så kommer jag säkert hitta massa nya guldkorn att se där. 😊

    1. Det låter som en utmärkt Black Friday-grej tycker jag. Glad advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close