Close
FOMO och akut hemlängtan (samt hur jag botar den)

FOMO och akut hemlängtan (samt hur jag botar den)

Första officiella dagen på påsklovet börjar för vår del imorgon. Hemifrån Blekinge hör och ser jag bilder läggas upp i familjechatten: skogsutflykter till min fars familjegård utanför Eringsboda, grillkvällar på min brors vitsippe-ö i Rödeby och vårkänslor på Sturkö. Min FOMO, alltså ”Fear of missing out”, handlar aldrig om flashiga event eller fester. Den handlar istället om att missa värdefull familjetid.

sturkö bredavik båt
Sturkö.

FOMO och akut hemlängtan söderut

FOMO = ”Fear of missing out”:

Anxiety that an exciting or interesting event may currently be happening elsewhere, often aroused by posts seen on social media.

– Oxford Dictionaries

Så, varför åker jag då inte ”hem” till Blekinge om jag nu faktiskt har både möjlighet och tid över påsk? Tanken har slagit mig både en, två och femtontusen gånger, och jag har vid flera tillfällen varit nära att klicka hem biljetter på SJ:s hemsida. Men faktum är att jag behöver landa hemma i Nynäshamn ett tag nu. Papper ska sorteras, väskor och lådor packas upp, utemöbler dammas av. Vi ska också rensa vidare bland förråden, fylla kyl och frys med matlådor och skruva IKEA-möbler efter fix på övervåningen. Dessutom är resa till Sturkö inplanerad om bara några veckor, så underskottet på mitt längtanskonto kommer att fyllas på inom kort!

… och hur jag botar min FOMO

Oavsett om de där posts on social media som nämns ovan har en benägenhet att skapa FOMO, kan precis samma poster hjälpa till att ”bota” min känsla av att missa något. Jag ber alltid mina syskon att lägga upp extra många bilder i familjechatten när de ses utan mig, på så sätt känns det som att jag är med på ett hörn! De senaste dagarna har jag bland annat fått se bilder med mammas grav utsmyckad fina påskarrangemang, tallbacken där vi spred min fars aska, filmer från när kusinerna åker traktorsläp, foton från luftgevärsskytte i skogen och inte minst min systers överfulla godispåsar från Hemmakväll.

För egen del ser jag också till att fylla dagarna med egna roligheter på hemmaplan. Min systerdotter var över på påskmiddag häromdagen, och ikväll var vår familj bjudna till min fina moster och hennes man.

nynäshamn vy
Bild från dagens löprunda vid Ringvägen i Nynäshamn.

Dessutom visar sig mina hemmatrakter i Nynäshamn upp sig från sin absolut bästa sida just nu. Mina löpturer vid havet känns klyschigt nog som balsam för själen.

nynäshamn havsbad
Nynäshamns havsbad.

Ja, ni ser ju! När kvällarna ser ut så här är Nynäshamn ett bra substitut till Sturkö.

Nu planeras det för resterande påsklov för fullt, jag har planer på familjeutflykt/er till Ängsö, Artipelag eller kanske Nåttarö? Vi får se hur det blir – först och främst ska vi återhämta oss efter matkoman från kvällens middag hos moster!

Läs mer:

4 comments

  1. Jag känner igen känslan. I år åkte jag upp till Gällivare innan släkten från Göteborg gjorde det. Vilket ger lite samma känslor. Och har så många tidigare påskhelger när jag bott långt bort och utomlands verkligen längtat hem.

    Kram och hoppas ni får en fin påsk ändå på hemmaplan. Det är också bra att landa lite och ”komma ikapp” med hemmafix som måste göras. <3

    1. Tack, SÅ nöjd med helgen. Vi har verkligen haft tid att bara vara. Verkade som att du också hade härliga dagar.

  2. Vi saknade er! Försökte fejstajma, men gissar att ditt ljud fortfarande inte funkar. Kram!

    1. Nej, ljud är överskattat… 🙂 Fick följa er via alla Tinas foton istället – bådar SÅ GOTT inför sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close