Close
En långfredag på Sturkö med inslag av Kina

En långfredag på Sturkö med inslag av Kina

Vår långfredag på Sturkö blev en traditionell sådan i form av omåsten och trevligt umgänge, men samtidigt så långt från Janssons och svensk påskbuffé man kan komma. Mammas kinesiska vänner kom över och bjöd, förutom på fantastiskt god kinamat, även på spännande livshistorier och en konsert spelad på det märkliga stränginstrumentet Guzheng. uppskattat!

Jag har tidigare pratat i Att resa-podden om min mammas vana att bjuda in utländska gäster under våra svenska högtider. Vår långfredag var inget undantag, i går kom tre kinesiska vänner över som i vanliga fall studerar på Blekinge Tekniska Högskola sedan ett tag tillbaka. Mamma har pratat mycket om sina nyfunna vänner som hon gillar väldigt mycket, och jag förstår verkligen varför. De här personerna förgyllde vår långfredag på så många sätt!

påsk

Våra gäster lovordade vårt land och menar att de känner sig väldigt trygga här i Sverige: ”jag känner sig mycket tryggare här än i exempelvis Paris eller Tjeckien” – och detta trots händelserna i Stockholm förra veckan. En bra tankeställare för mig som fortfarande känner att hjärtat slår fortare än vanligt.

påsk

Våra gäster hade med sig en hel armada av kinesisk mat som de hade lagat tidigare samma dag – personligen äter jag hellre den här lyxmaten framför Janssons och sill alla dagar i veckan!

påsk

Efter middagen plockade Yao upp sin Guzheng som hon hade med sig dagen till ära. Guzheng är ett kinesiskt traditionellt stränginstrument vars ljud ni säkert känner igen (se film nedan). Det kändes som att ha en bit av Kina här på Sturkö!

påsk

Jag passade på att knäppa en bild från andra sidan fönstret…

påsk långfredag

… när jag var ute för att tända påsklyktan och ta min efterlängtade kvällspromenad ner till havet.

påsk

Som vanligt bjöd Sturkö på en rosaskimrande solnedgång innan mörkret lade sig över ön. Mätta och belåtna med magarna fulla av kinamat kunde vi sedan lägga ännu en långfredag bakom oss, dessutom fick jag och Tobias ett nytt telefonnummer tillagt i telefonboken. Framöver hoppas vi kunna visa runt våra nyvunna vänner på Stockholms gator!


Småtjejerna dansar påskdans till tonerna av en Guzheng – en syn jag inte ser varje dag…

11 comments

 1. Alltså! Älskar det här!

  1. Ja, du skulle varit här ju!

 2. Jag såg på din Instagram videon när hon spelade – sjukt vackert! Vilken trevlig påsk med nyfunna bekanta och inte bara gamla dammiga traditioner 😉

  1. Mixen är bäst – lite nytt och lite gammalt. Idag väntar äggjakt! 🙂

 3. Kul att fira med internationell touch! Så fint hon spelade.

  1. Ja, väldigt kul – och visst är hon duktig! Idag, påskafton, fick jag värsta chocken då snön plötsligt började vräka ner här i Blekinge. INTE OKEJ! 🙂

 4. Låter som en underbar dag, helt enkelt.
  //Stina
  Ps.välkommen till min blogg

  1. Perfekt på alla sätt och vis! Ska absolut spana in din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close