Close
Flygblad över Berlin och en helg i Göteborg

Flygblad över Berlin och en helg i Göteborg

Efter en späckad helg på västkusten med påskfirande (lika bra att få det avklarat!), släktträff och en helkväll på Kajskjul 8 för att se Stefan briljera under föreställningen ”Flygblad över Berlin” är vi nu tillbaka i Stockholm.

Flygblad över Berlin och en helg i Göteborg

flygblad över Berlin Göteborg

Med halva släkten bosatt i Göteborg blir det såklart en del resor västeröver. Jag har själv bott i Varberg i 1,5 år och hängde en del i ”storstaden” under den perioden, men trots det har jag inte riktigt fått grepp om Sveriges näst största stad.

göteborg

Vissa platser i Göteborg är superfina (öarna i synnerhet) och stundtals påminner kranarna och hamnsilhuetten om min hemstad Karlskrona. Men ändå. Stadsbilden längs hamnområdet är knappast vacker med sina industriområden. Å andra sidan händer massor på byggfronten, när Västlänken är klar lär det bli enklare att få en sammanhållen bild av staden (eller!?).

flygblad över Berlin Göteborg

Igår tog vi sikte på Packhusplatsen, och närmare bestämt på Kajskjul 8, där Tobias bror stod för kvällens underhållning.

flygblad över Berlin Göteborg

Där väntade ingen mindre än min storasyster och hennes man, vilket var en överraskning för både mig och henne. Våra män hade styrt upp en överraskningsdubbeldejt, vilket innebar att jag fick det bästa av båda (släkt)världar under den här helgen. Hurra!

flygblad över Berlin Göteborg

Jag har redan lyssnat sönder låtarna från Stefans nya platta ”Flygblad över Berlin” på Spotify, men nu var det alltså dags att se föreställningen som handlar om intressanta svenska historier under andra världskriget.

flygblad över Berlin Göteborg

Två av låtarna, Sotarpojken och Sådant går i arv, tillägnas Stefan och Tobias morfar Arne, som flydde från Norge till Sverige under kriget. Det är alltså från Arne som Tobias (och numera jag!) har fått efternamnet ”Myhre”. Under de här låtarna satt jag med gråten i halsen, historiebeskrivningar brukar ha den effekten på mig (och ni kan ju gissa effekten när det dessutom handlar om Tobias släkt).

flygblad över Berlin Göteborg

Annars var det Minnen från ett långsamt tåg och Monstret i mig som gjorde starkast intryck på mig. Stefan är en skicklig underhållare och kan konsten att skapa magi med sina sånger – både genom att skriva dem och senare framföra dem. Ensemblen är också värd att hylla – basisten Sebastian Hankers och gitarristen Magnus ”Moffa” Törnqvist (vilka båda sjunger med den äran!) är återkommande favoriter under föreställningarna.

flygblad över Berlin Göteborg

Den här gången fick vi dessutom se barnens kusin, Stefans son, stå på scen tillsammans med Stefan.

flygblad över Berlin Göteborg

Efter en helkväll med släkt på båda sidor, gripande sånger, spännande historier, fina skådespelarinsatser (Gunnar gör det riktigt bra!) och en lyxig trerättersmiddag på Kajskjul 8 kan jag konstatera att Göteborg ofta är en väldigt bra idé – extra mycket den här gången!

Flygblad över Berlin – boka biljetter

Faktum är att premiärrundan av Flygblad över Berlin är slutsåld fram till den sista föreställningen den 13 april, men föreställningen lär sättas upp igen framöver. Övriga föreställningar (jag rekommenderar NO 90 Kleist på Marstrand i sommar!) kan ni läsa mer om på Stefans officiella hemsida.


Här kan du läsa mer om Göteborgi bloggen.

3 comments

  1. Asså jag skrattar ihjäl mig…”Mina kranar” på bild, älskar den utsikten och bor ofta på Comfort som ligger vid Stenpiren och ber alltid om rum mot älven! Deras takbar med denna utsikt är outstanding!
    ”Fladen”, på det fyrskeppet jobbade min farfar ett tag!
    Visst är Flygbladen en fantastisk föreställning, jag hoppas verkigen att få se den nästa vår också. Även maten höll väldigt hög klass tycker jag.
    Hela området längs Stenpiren och bort till Lilla Bommen är så mysig att strosa sommartid, se båtar komma och gå, slå sig ner på någon av serveringarna och äta och dricka nåt gott är en av mina favoritsysselsättningar i Gbg! 😍

    1. Oj, det är en liten värld! 🙂 Supertips om takbaren, den måste jag testa nästa gång jag är i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close