Close
Resfredag mot Göteborg (och 5 saker jag har saknat i Sverige)

Resfredag mot Göteborg (och 5 saker jag har saknat i Sverige)

Idag är det exakt en vecka sedan vi landade i Sverige. Jag vågar påstå att jag har landat i vardagen också – så pass mycket att det känns okej att resa till Göteborg för att gå på konsert och hälsa på släkt.

Resfredag mot Göteborg (och 5 saker jag har saknat i Sverige)

Det är alltid blandade känslor att komma tillbaka till verkligheten (min man kallade månaderna i Thailand för ”overkligheten”), men överlag är det härligt att komma tillbaka till grejer jag har saknat. Den första punkten är livsviktig för mig, de övriga banala men likväl saknade. Här kommer veckans svep, med fem saker jag har saknat i Sverige.

#1. Släkt och vänner

We are family! Foto: Karin Vivar Enge

Tre månader är ingen lång tid på pappret, dessutom finns Skype, Messenger och FaceTime. Men ändå! Inget går upp mot att träffas IRL.

Den senaste veckan, ända sedan jag kom hem, har jag tänkt extra mycket på mina föräldrar. Ibland slår det mig så hårt att de inte längre finns hemma i det röda trähuset i Bredavik och väntar på mig. Det är mycket jag hade velat berätta för dem!

#2. Smågodis

påskgodis

Den första utflykten vår familj gjorde (efter att ha packat upp en och annan resväska) gick till ICA Maxi i Nynäshamn i lördags. Som av en händelse inföll denna utflykt på lördagsgodis-dagen. Lakrits, choklad och hårda karameller, alltså… halleluja!

#3. Bröd

frukosttips i Göteborg brogyllen

En annan given produkt i varukorgen var riktigt bröd. Både jag och Tobias längtade efter nybakade frallor från bageriet, vilka intogs med Bregott och hushållsost. Gode tid vad gott!

#4. Frisk och klar luft

stockholm

Den thailändska värmen är ljuvlig, å andra sidan tycker jag verkligen om den höga, krispiga och rena vårluften här hemma i Sverige. Den är unik och det finns all anledning att sakna den!

#5. Pålitligt internet

att vara egenföretagare

Jag får faktiskt slänga in en punkt om internet också, hur trist det än kan låta. Det är befriande att kunna ladda upp bilder och podcastavsnitt på ett kick, istället för att vänta, vänta och vänta lite till.

Låt mig höra, vad saknar du från Sverige när du är utomlands?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

12 comments

 1. Bregott, kaviar, löjrom och skogen! Dessutom jag som i stort sett aldrig äter godis hemma i Sverige får alltid ett extremt sug efter smågodis utomlands, bara för att det inte finns🤔
  Men mest saknar jag nära och kära såklart.

  1. Kul att höra Cathinka! Löjrom och kaviar saknar jag inte ens i Sveirge, tänk så olika man kan vara… fascineras fortfarande av kompis engelska man – han vill gärna att vi köper med oss kaviartuber till dem när vi hälsar på. Tänk att han, som inte ens är född i Sverige, kan gilla det?

   Skogen, jaaaa, håller med där. Det är något visst med våra skogar. Kram!

 2. Bregott alltid Bregott. Och jag som inte ens är någon stor mackätare men oj vad jag kan sakna Bregott när jag är borta länge.

  1. Oj, då är vi tre som har nämnt Bregott i det här inlägget, haha! Jag kanske inte saknar Bregott i sig, däremot HELHETEN i en nybakad fralla med Bregott och hushållsost… ah!!!

 3. Jag bor ju i Grekland och ju längre jag bor här desto mer alternativ hittar jag som är lika bra som de svenska och sommartid hittar man dessutom mycket av svenska matvaror här. Det jag saknar mest är dock: Riktigt goda kaffesorter som mellanmörka Zoeag, A Nordqvist m fl, Svenska sommarblommor som inte funkar att odla själv här, färska bär och svamp från skogarna, att slinka in på biblioteket och sitta och läsa tidningar, hur knäppt det än låter saknar jag att gå ut och äta lunch på sushi och thai-buffet. Bregott har jag bytt ut mot Lurpac, smakar lika bra 🙂

  1. Spännande att höra om Greklandsperspektivet. Kul det där du säger om sushi och thai-buffé, min man gillar nästan thaimaten i Sverige mer än den i Thailand! 🙂

 4. Svenska räkor, svenskt bröd och dusch med bra stråle kan jag sakna! 🙂 Smågodis äter jag inte ens när jag är i Sverige, så jag har inte ens tänkt på att det är någon skillnad på godiset hemma och utomlands 😉

  1. Åh, i helgen har jag varit i Göteborg och frossat i färska räkor (på färskt valnötsbröd) – SÅÅÅÅ GOTT! Detta avslutades med massor av lösgodis… 🙂

 5. Internet ändå, för mig som är beroende. Inga problem så länge man har egen wifi-puck och är i en storstad men guu’ va skönt det är att kunna slentriansurfa utan att riskera hela sitt digitala liv på vidöppna restaurang-wifi…

  Nördigt som sagt. Men sant. I övrigt kan jag faktiskt inte komma på något som jag direkt saknar. Men så har jag inte gjort någon tremånadersresa heller, så jag kanske inte har hunnit sakna något.

  Eller jo. Trafiken. Den svenska trafiken. Den kan jag sakna om jag är på hitte-på-vägar som typ Zanzibar eller Mauritius.

  1. Skönt att inte vara ensam om den här punkten… Haha, ”hitte-på-vägar”! 🙂

 6. När jag reste i USA i fyra månader för många år sedan saknade jag filmjölk väldigt mycket. Numera är det svenskt gott bröd som jag saknar och då saknar jag förstås Bregott också. 🙂

  1. En till frukostfantast – välkommen till gänget! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close