Close
Fredagen den 19 januari 2024

Fredagen den 19 januari 2024

Det är fredag och solen blänker i snön utanför. Jag har för en gångs skull hunnit med alla mina jobbärenden redan INNAN lunch. Det firade jag med en semla på Müllers, där jag satt vid ett bord omgiven av en hel massa pensionärer. När jag går i pension ska jag också sitta på café och äta semlor varje dag! Nu fortsätter snart jobbdagen – men först en fredagsfemma.

Fredagen den 19 januari.

#1. Thailand i mitt minne och sinne

longtailbåt

I den bästa av världar spenderar vi januari, februari och mars på Koh Lanta i Thailand. Det innebär i sin tur att både telefonen och mitt FB-konto svämmar över av olika minnen från tidigare vistelser. Jag vill dit igen! Helst igår.

Läs mer om våra vistelser i Thailand.

#2. Livets första skridskor

Meeeen om jag nu ändå ska befinna mitt i vinterns öga är det väl lika bra att omfamna den till fullo? En av mina bästa kompisar brukar säga att enda sättet att genomleva, och faktiskt njuta av, vintern är att möta den fullt ut med vintersport. Jag har stått emot länge nu, men det kanske är dags att omvärdera läget? Igår köpte jag därmed livets första egna skridskor av en bekant som hade dubbel uppsättning.

skridskor

Jag känner lite samma för skridskor som för skidor. Skräckblandad förtjusning. Jag återkommer med rapport!

#3. Årets bästa julklappar köptes på Naturkompaniet

Låt mig spinna vidare på vintertemat.

julafton 2023

Ser ni strumpan till vänster? Den är Tobias. Det gröna paketet innehåller en av tre julklappar inköpta på Naturkompaniet i Stockholm City (Kungsgatan). Trots att jag var där mitt i julruschen fick jag fantastisk service av butikspersonalen – händer det ens i Sverige längre? Jag klev ut därifrån med en buff, två par ullstrumpor och ett par nya Hestra-handskar till min man (Army Leather Heli Ski 5-finger, tänkte köpa likadana till mig framöver). Helt klart årets bästa julklappar om jag får säga det själv! Flitigt använda, varma och jag gissar att skidhandskarna håller lika länge som Tobias förra par, som införskaffades för sisådär 25 år sedan och nu är redo att kasseras.

#4. ”Hårspa” trendar 2024

Har du hört att ”hårspa” är en av årets hetaste trender? Glöm timslånga ansiktsrutiner, nu ska håret få sitt! Hårmassage kan ju vara något av det skönaste som finns.

Om jag hade varit lite bättre stadd i kassan skulle jag investera i mängder av hårmasken K18, som jag fick tips om av min frisör. Jag har varit nitisk snål med den här lilla tuben, som nu drog sitt sista andetag under resan i Thailand. Vet inte om jag kan skylla på placebo-effekt, men visst blev mitt hår så mycket fräschare efter att ha använt den här lyxprodukten.

#5. Nypremiär av Teaterkungen på Kajskjul 8 ikväll!

Sist men inte minst måste jag givetvis tipsa om Tobias brorsa Stefan Andersson och hans föreställning Teaterkungen som har premiär på Kajskjul 8 i Göteborg ikväll. Det finns datum ända fram in i mars och jag vågar gå i god för en lyckad kväll.

flygblad över Berlin Göteborg
flygblad över Berlin Göteborg

Stefans historiska intresse väcktes till liv under en guidad visning på Marstrand, och resten är så att säga… historia. Vi jobbar tyvärr hela helgen, men planerar att gå om några veckor. Det blir onekligen en ljusglimt i den här evighetslånga midvintern.

Läs mer: Flygblad över Berlin och en helg i Göteborg

Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Koh Lanta, vintern 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close