Close
Fjärde advent: Tävla och vinn en vistelse i Karlskrona

Fjärde advent: Tävla och vinn en vistelse i Karlskrona

I Resfredags fjärde och sista adventslucka hittar ni en riktig drömvinst: en vistelse i min hemstad Karlskrona. Ni som ännu inte har besökt Sveriges vackraste stad har nu chansen att vinna ett presentkort på flygbiljetter + övernattning i Karlskrona för två personer.

adventskalender

Den sista luckan för i år är en riktig höjdarvinst (ja, jag är partisk – Karlskrona är oslagbart). Presentkortet i vinstpotten gäller för två personer och innehåller flyg tur/retur Ronneby – Stockholm samt en hotellövernattning på ett valfritt hotell i Karlskrona (baserat på ledig kapacitet). Vinstens värde är cirka 3.000 kronor.

Så här tävlar du: I en kommentar till det här inlägget vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Utanför Karlskrona ligger en ö jag ständigt återvänder till och ofta skriver om här på bloggen. Vilken?
 2. Om du vinner presentkortet, vem kommer du att ta med dig och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 25 december 2016. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren blev Veiken, stort grattis! Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på FacebookInstagram och Twitter.


*Vinstbeviset skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

51 comments

 1. Jag tror det är Sturkö du tänker på
  Jag är gärna med och tävlar. Jag skulle vilja vinna för att åka ner och hälsa på våra vänner i Karlskrona. Kan tänka mig de behöver lite hjälp inför att de flyttar tillbaka till Stockholm. Jag tar med mig sambon om jag vinner.

 2. sturkö är ön du menar.
  Jag skulle ta med min bästa vän och partner.
  Vi har varit tillsammans 10 år och jag känner pirr i magen fortfarande. Kanske inte varje dag men iallafall ofta;) Mini semestrar är absolut grymt för förhållandet. Att släppa vardagens bestyr och lyxa ger förnyad energi både för förhållandet och arbetet. Det behöver inte vara så dyrt heller. Att hälsa på i Karlskrona vore jättekul,jag har faktiskt aldrig varit där . Visst är våra större städer vackra men det finns mer att se i Sverige.

 3. Camilla Sandmark says:

  1. Ön är Sturkö såklart.
  2. Jag har varit i Karlskrona en enda gång tillsammans med min man. Vi hann inte upptäcka staden ordentligt utan stod mest på röda mattan utanför biografen och minglade. Sen så såg vi en film, gick på mingelparty, sov över och åkte tidigt dagen därpå. Vi sa både jag och mannen att hit vill vi åka igen, på sommaren när havet ligger blänkande och inbjudande och alla platser sjuder av liv. Det har ännu inte blivit av men jag hoppas att få ta med mig mannen på ännu en oförglömlig resa och denna gång upptäcka alla smultronställen som Karlskrona bjuder på.

 4. Sturkö 🙂

  Jag hade tagit med mig min särbo. Vi håller på att gå igenom en jättekris efter över tio år tillsammans som bl.a har innefattat två sjukhusbesök, psykologer och mediciner. Vi har ett hopp om att kunna flytta ihop och bli VI igen så det hade varit underbart att bara få rå om varandra i en stad vi aldrig har varit i innan <3

 5. Tilda Bengtsson says:

  Sturkö är det! En fantastiskt fin ö!
  Jag hade tagit med mig min sambos fina fina syster. Tillsammans hade vi myst ner oss i en hotellsäng, käka choklad och viska hemligheter. Det hade varit så himla himla fint och roligt! Hon är värd allt och jag vill skämma bort henne till MAX!

 6. Sturkö
  Mitt svar handlar inte så mycket om vem jag tar med mig utan mer om vem jag vill träffa. För 20 är sedan träffade jag dem mest underbara mänskan i Schweiz och vår kärlek till varandra har bestått fastän det ibland kunde gå 1,5 år mellan att vi hördes. För 10 år sedan fick hon lära sig leva på nytt efter en hjärntumör och hon lyckades jobba sig tillbaka!
  I veckan fick jag det jobbiga beskedet att hon nyss opererats och nu väntar på strålning. Jag skulle därför ta med min sambo till denna fantastiska vän som jag inte träffat på länge. Flygbiljetter behövs inte då jag bor betydligt närmare än Stockholm, men hotellvistelse hade varit så uppskattat.

 7. Pingback: Tävla! |
 8. Jag tror att min förra kommentar försvann i cyberrymden.
  1. Sturkö
  2. Jag skulle ta med min man som gjorde ”lumpen” i Karlskrona. Det skulle vara roligt för honom att se hur staden har förändrats genom åren och upptäcka staden på nytt!:)

  PS. Jag kan inte kommentera hos dig när min bloggadress är med…
  veikenpunktse

 9. Sandra Johansson says:

  STURKÖ 🙂 Jag skulle så gärna vilja komma iväg med min sambo som har haft ett riktigt kämpigt år i alla bemärkelse . Han är min stora kärlek och stöttepelare i livet och nu behöver han få komma bort och ladda om , vi har aldrig varit i Karlskrona men hört att det ska vara jättefint så det vore spännnande att få uppleva en ny stad tillsammans

 10. Sturkö
  Jag säger bara Glaciären! Var där för många år sen och åt världens bästa glass.
  Älsklingen har helt missat denna helmysiga stad och jag vill gärna visa honom den.
  Hotell är bra, men flygbiljetter behövs inte, tåg från Lund blir smidigare =)

 11. ett: Sturkö’
  två: Jag skulle ta med mig min sambo, vi båda har haft köriga scheman med mycket studier och även fast vi rår om varandra i vardagen: så skulle det kännas extra lyxigt att få åka iväg – ta vara på varandra och fira över det vi tillsammans åstadkommit detta år!

 12. Sturkö såklart!

  Jag skulle ta med världens bästa fru (min såklart)! Jag hoppas att hon inte läser det här eftersom jag gärna skulle överraska henne med en resa. Jag skulle helst åka på vårkanten när Stockholm fortfarande ligger i en grå dimma. När vi kommer fram tänker jag mig att Karlskrona börjar blomma upp och vi kan få en extra tidig försmak på våren.
  Kanske tom ett besök på Glaciären om det är riktigt försommarväder.

 13. Bästa vinsten! Här vill jag såklart vara med. Du har satt Sturkö och Karlskrona på min karta, redan när vi först fick kontakt via cyberrymden för något år sedan. Ändå har jag aldrig kommit iväg dit …
  1) Sturkö – åå jag måste uppleva det en gång.
  2) min make. Vi har tyvärr ned(bort)prioriterat våra stunder på tu man hand sista … oj, åren. En weekend smidigt inom Sverige med snabbt flyg vore perfekt för 3-barnsföräldrarna. Dessutom är både min dröm och ambition att uppleva mer av SVERIGE. Att bocka av Karlskrona vore underbart. Det vore också fint att kunna dela med dig, att på riktigt förstå din stora kärlek och alltid längtan till Sturkö och Karlskrona

  God Jul!
  Kram Rosita

 14. Sturkö är ön!
  jag hade tagit med min sambo, vi har inte varit iväg någonstans själva efter att vi fick barn, det är snart 5 år sedan. Vi skulle nog behöva komma iväg lite, I Karlskrona har jag heller aldrig varit!

 15. 1. Sturkö!
  2. DIG! Och så skulle vi prata om våra storslagna planer för våra egna liv och jag ska komma på ett bättre svar än TV-show för vad du ska uppnå i livet. Jag har lite storslagna planer för dig!

 16. Sturkö!
  Åh vilken rolig och fin vinst. Mina föräldrars släktforskning tog dem till Karlskrona för ett par år sedan, och de pratar sig fortfarande varma om staden. Jag skulle ta med min syrra. Vi ses aldrig själva, utan man och barn och så bor vi en bit ifrån varandra så det blir inte så ofta överhuvudtaget som vi ses. Hon är en junkie för att bo på hotell och käka hotellfrukost och precis som jag så gillar hon nya städer och ställen. Vore fantastiskt kul!

 17. – Sturkö
  – Jag vill vinna
  för jag vill ta med min kära kvinna.
  Slappa och ha det bra
  En hel dag

 18. Anne-Louise Andersson says:

  Sturkö.

  Karlskrona är en underbar liten sommarstad omgiven av vatten. Mycket härlig natur, fiske och toppenbad. Dit åker gärna jag och min man

 19. Sturkö är svaret.

  Med mig tar jag brorsan min !
  Han behöver vidga världen sin !
  Se lite annat än det som närmast finns,
  hemma sprätter han omkring som en prins !
  Mamma skämmer bort honom jämt,
  och städa är för honom ett skämt !
  En killresa med mig,
  det kan bli en speciell grej !

 20. Svaret = Sturkö

  Inte ofta vi är så långt söderut,
  men vi vill gärna veta var Sverige tar slut ?
  Syrran och jag vill åka,
  och kanske kommer dig råka ?

 21. Sturkö. Jag vill gärna bjuda med mej någon till karlskrona för mys och härlig upplevelse. maken? Dottern?

 22. Hej, rätt svar är Sturkö.
  Jag och min särbo firar vår 10-årsdag om några veckor. Vi är stockholmare bägge två och ingen av oss har besökt Karlskrona tidigare.
  Att få flyga dit och uppleva en mysig helg och sova i mjuka hotellsängar vore härligt. Ett bra ställe att fira på, säger mig alla vackra bilder som jag googlat fram på staden. Ser jättefint ut. Vi reser gärna dit och njuter av en skön helg med utflykter och shopping, god mat och bubbel och sist men inte minst… massor av passion och romantik, två upptäcksresande på språng…

 23. Sturkö
  Saknaden av Karlskrona gör mig helt tom tänk att få skåla i punsch och träffa Rosenbom

 24. Svaret är vackra Sturkö!
  Och den jag skulle vilja ha med mig är min karl Pär. Vi hade tänkt att förlova oss nere i Karskrona då han har sina rötter där så vad skulle vara med passande! Karskrona är fantastiskt!

 25. Sturkö så klart.

  Jag skulle ta med min fru och åka till Karlskrona en tidig vårdag, då förmodligen Sola i Karlstad (där vi bor) lyser med sin frånvaro. Att få komma till vackra Karlskrona mitt i den ljusa och inbjudande skärgården vore helt perfekt.

 26. Anna Mårtensson says:

  Rätt svar är Sturkö =) Jag skulle ta med mannen så vi kan få njuta lite på tu man hand efter en tuff höst!

 27. Sturkö
  Möjligheten att få fly vardagen ett litet tag lockar. Att vara borta hemifrån en weekend ger energi som varar länge. Tar med mig frun.

 28. Sturkö
  I februari blir jag 40 år, tänk om jag denna resa då får, då jag kommer att fälla en och annan glädjetår. Min dotter vill jag ta med till Karlskrona, hon får mig att känna som att jag bär en krona!

 29. Sturkö är svaret!!
  På resan från Dalarna tar jag så klart med min fru!
  Min själ i livet som funnits vid min sida i 17år nu i januari och vi träffades när jag va 18år gammal.
  Vi har idag 2 fantastiska döttrar på 16år och 5år. Och de som glädjer mig enormt med min familj är att vi trots djupa svackor kämpat oss igenom åren tillsammans. Dessutom har varken jag eller min fru besökta Karlskrona, och är något vi båda önskar oss är det att utforska mer av sverige och dessutom för göra det barnfritt är skönt och avslappnande.

 30. 1. Ön är Sturkö
  2. Karlskrona
  Gott att till Karlskrona fara,
  upptäcksfärd och bara vara.

 31. Hej! Vilken underbar vinst detta hade varit, jag hade naturligtvis tagit med mig min älskade hustru till Karlskrona. Det är Sturkö som är svaret på din fråga. Är uppväxt i Sölvesborg och arbetade i Karlskrona i början av 80-talet i några år. Lämnade sedan Blekinge och har efter detta inte varit hemma där så mycket. Karlskrona är för mig Blekinges pärla och jag skulle med glädje vilja komma tillbaka dit och se hur staden har förändrats och utvecklats. Som sagt att vinna detta vore en riktigt höjdare och sällan hade man väl till jul blivit nöjdare.?? God Jul

 32. Sturkö!

  Jag skulle ta med min goa syster. Med var sin familj är det inte ofta vi kommer iväg (läs aldrig!) så det är på tiden. En vinst skulle ge mig / oss en liten spark i baken för att komma iväg. Min syster och jag umgås en del men det blir ju alltid med respektive och barn! Ändring får det bli!

 33. Anna Lundqvist says:

  Svaret är sturkö

  Jag skulle faktiskt ta med min syster. Vi tillbringade mycket tid av våra barndoms somrar just i Karlskrona men nu är det flera år sedan vi var i Blekinge. Hade varit så roligt att då uppleva alla dessa välkända ställen vi gjorde som barn och bara få vara lite lyxiga och bo på hotell.

 34. Sturkö?
  Varit en gång i Karlskrona, på Barnens Gård! Fantastisk stad!
  Vi missade Karlskronas badhus, hört så gott om det så vinner jag blir det att åka med 12-åriga sonen o bada o se mer Karlskrona..och kanske ön då ju!;)

 35. Tina Adolfsson says:

  Svaret är Sturkö som jag har hört mycket om.
  Jag skulle låta min moster flyga ner från huvudstaden och jag tar nog bussen, som jag bor i närområdet. Skulle bli kul att besöka staden som turist och inte vara dör över dagen, eller passera lite snabbt. GOD JUL

 36. Sturkö 🙂

  Åh jag har aldrig varit i Karlskrona så skulle vara roligt att besöka! Även sturkö. Efter alla dina fantastiskt fina bilder från sturkö och Karlskrona kan man inte annat än att vilja åka dit! Du inspirerar verkligen.

  Jag skulle ta m mig min man för en avkopplande vistelse.

  Eftersom du ofta åker dit och finner lugnet, så skulle jag gärna åka dit och vila upp mig. Är så trött efter höstens alla sjukdomar och vakna nätter så behöver jag det.

  God jul!!!

 37. Juhani Kannisto says:

  Jag själv flyger inte så ofta och inte heller sett så mycket av Sverige, så därför vore det roligt att få flyga högt uppe i det blå tillsammans med min sambo. Hon har flugit många fler gånger än jag, som faktiskt flugit en gång till Ängelholm för att köpa en begagnad bil, som jag körde hem. Jag och min sambo har aldrig flugit tillsammans någon gång trots att vi har varit ett par i 14 långa år, så jag tycker verkligen att det vore dags för en gemensam flygtur med Nextjet. Nyår är räddad för då kommer det kanske en försenad julklapp till oss?

 38. Juhani Kannisto says:

  Jag glömde ge svaret på frågan för att jag var så ivrig att vinna tävlingen. Svar: STURKÖ.

 39. Liselotte Karlsson says:

  Vackra Sturkö ❤️

  Att jag min sambo ut i stora världen vill ta,
  och varför inte till vackra Karlskrona vi dra.
  Ett Blekingebesök hade varit bra för humöret
  där finns skärgårdsbåtar, marinmuseum, glassiären, matupplevelser och hela köret.

  God jul ????

 40. Lennart wetterberg says:

  Sturkö. Är mor i fara – är far i Mora, därför vill vi båda bara – till Karlskrona fara

 41. Tvätta, städa, diska och laga mat,
  till fyra ungar, sköldpadda och undulat.
  Maken och jag behöver verkligen semester,
  önskar i Karlskrona få bli gäster!

 42. STURKÖ

  Tvätta, städa, diska och laga mat,
  till fyra ungar, sköldpadda och undulat.
  Maken och jag behöver verkligen semester,
  önskar i Karlskrona få bli gäster!

 43. Anita Karlsson says:

  Svar: Sturkö.
  I måndags på 35-åriga bröllopsdag hade jag otur. Jag kom med tåget och maken kom för att möta mig. Vi skulle fira vår bröllopsdag. Istället kom ambulansen till tåget och hämtade mig, jag föll på tåget då jag började springa efter min rullande resväska och jag trodde att höger överarm var bruten, men jag hade tur i oturen, det var axeln som kommit ur led. Nu går jag här hemma med mina smärtor och mitella för att hålla armen i styr.
  Känns som vi behöver fira vår bröllopsdag i efterskott. Hoppas på tur med dig och ett Stort God Jul.

 44. Nils Håkan Karlsson says:

  Svar: Sturkö.
  I Karskrona har jag varit en gång, bara en liten sund, då vi skulle med färjan till Polen. Hann inte se så mycket av denna stad. Då jag gillar att upptäcka Sverige så vore detta något intressant för mig och min kära tant.
  När vi kom tillbaka med färjan besökte vi Polisstationen då jag blev bestulen på Polenfärjan, men Polisen hade inte tid med en anmälan så vi fortsatte till Nybro i Småland för att fixa detta, där var de mer tillmötesgående, en bättre bild av Karlskrona än denna gång vore trevligt att uppleva.

 45. Sturkö är svaret. Han på andra sidan frukostbordet – han vill jämnt ha sista ordet. Han får följa me´- e´de´en bra ide´?

 46. Helena Salmons says:

  Sturkö

  Nu min älskling ska vi ut på galej,
  det här är något som passar både dej och mej,
  Karlskrona, ett paradis?
  på den sta’n är vi helt novis,
  men kanske kan vi få en ny favorit,
  ifall denna vers kan ta oss dit!

 47. Annika Nilsson says:

  Svar: Sturkö!
  Karlskrona! Vilken underbar chans! Har aldrig varit i Karlskrona, men ju mer jag googlar om staden så vill jag bara dit mer och mer! Så vackert det ser ut att vara! Jag tar med mig min hemlige pojkvän! Eftersom vår relation än så länge är hemlig, så är det ganska ansträngande i vardagen att alltid vara försiktig så att vi inte ses tillsammans. Skulle vara underbart att få en resa till Karlskrona tillsammans – långt från nyfikna blickar och gamla ex!

 48. Linda Cedergren says:

  Sturkö
  Vill ta med mig min dotter…
  För att visa henne den vackraste platsen jag vet…
  Sturkö.. Karlskronas underbara hemlighet!
  Mysigt men en mor-och dottertripp!!
  Tävlingens vinst är ett verkligt klipp !
  Att vinna vore så himla kul!
  Som en extra julklapp efter jul..

 49. I Karlskrona där e de toppen tycker jag ??. Tror jag iallafall för jag har aldrig varit där. Jag har rest jorden runt och nu är det dags att ta en titt på Moder Svea. Tar med min syster för vi har kul ihop.

 50. Sturkö spännande plats med museum och fin natur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close