Close
Fjärde advent: Tävla och vinn ryggsäck från Thule

Fjärde advent: Tävla och vinn ryggsäck från Thule

Dagen före dopparedagen är även fjärde advent, vilket innebär…

…att det är dags för den fjärde och sista luckan i Resfredags adventskalender!

Tävla och vinn ryggsäck från Thule

I den sista adventsluckan för i år ligger en snygg och mångsidig AllTrail-ryggsäck (herrmodell, 45 liter) från Thule, cirkapris 1599 kr. Den här typen av väska passar det mesta du kan tänkas behöva en ryggsäck till, allt från weekendresor till kortare utflykter och dagsvandringar. Ryggsäcken har även ett integrerat regnskydd.

Thule AllTrail men

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande:
 1. Vilket år grundades Thule?
 2. Motivera varför just du vill vinna den här luckan och vilka typer av äventyr den kan förvänta sig med dig eller någon i din omgivning.

Gilla gärna Thule på Instagram (dock inget krav för att få vara med och tävla). Tävlingen avslutas vid midnatt den 6 januari 2019. Grattis till Calle som svarade den 23 december! Fler tävlingar kommer framöver, gilla gärna Resfredag på Facebook för att inte missa något!


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

40 comments

 1. Thule grundades 1942

  Min lillebror tar studenten i sommar och vill ta vara på sista tiden innan vuxenlivet börjar på riktigt, genom att dra ut på en månadslång resa helt själv. I höst kommer möjligheten inte finnas kvar för då bär det av mot Montreal och studera psykologi under 4 långa år.

  Han kommer att tågluffa i princip genom hela Europa med stopp i: Danmark,Tyskland,Nederländerna,Belgien,Frankrike, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Polen, Slovenien, Ungern, Rumänien,Bulgarien, ner till Grekland där han tar flottan från Patras till Bari och iväg till slutdestinationen ”Den eviga staden” 🇮🇹 som han så länge drömt om att besöka. Det blir många stopp på charmlösa hostels, tidiga morgnar på tågstationerna och en massa springande så en pålitlig ryggsäck är ett måste! ❤️

  1. Lilian Bringle says:

   Jag vill vandra i Nepal
   det får bli mitt nästa val!
   Fyller Thule med mitt liv
   kläder, pengar, tidsfördriv!
   Vi tillsammans stretar på
   till en höjd dit ingen nå!
   Tänk att äga denna säck
   passar ryggen som en smäck!
   1942

 2. Annika Jeppsson says:

  Thule grundades 1942.
  Jag tänkte att ryggsäcken skulle följa med mig till en fjällstuga där jag kan gå dagsturer. Jag vill så gärna till fjällen medan jag kan gå.

 3. 1942. jag skulle campa oftare med pappa eller åka iväg på konserter/festivaler med vänner.

 4. Thule grundades 1942

  Jag hade inte förstått tjusningen med att vandra i den svenska fjällvärlden förrän i somras då jag fick möjligheten att följa med en kompis i början av den 130 mil långa vandringen mellan Grövelsjön och Treriksröset. Jag blev helt hänförd av omgivningarna och frihetskänslan. Jag förstod att vi måste komma ihåg att det finns en otrolig skatt att upptäcka och njuta av alldeles runt knuten. Jag började genast planera nya äventyr men eftersom jag lånade ihop all utrustning senast så skulle ryggsäcken ta mig ett vandringskliv närmare total frihet!

  1. Hej Calle, grattis till vinsten! Ser fram emot att få höra vilka äventyr din nya ryggsäck kommer att få uppleva. Med vänlig hälsning, Annika/Resfredag

 5. Catharina Adolfsson says:

  1942
  Den skulle flå följa med på äventyret! När jag och en vänn har som mål att bestiga Kebnekaise under 2019!
  Skulle vara perfekt.

 6. Thule grundades 1942.
  Min sons gamla ryggsäck är alldeles för liten, dessutom är den gammal och sliten,
  han säger att den duger och en ny är för dyr, men snart ska han på ett nytt reseäventyr,
  färden går till Afrikas öken och savann, skulle bli så himla glad om jag vann,
  och fick överraska honom med denna fina gåva, han skulle bli tacksam och nöjd vill jag lova!

 7. Jan-Eric Blomberg says:

  1942, har aldrig ägt en riktigt ryggsäck, och det skulle vara väldigt skönt och praktiskt nu på ålderns höst..

 8. 1942
  Jag skulle vilja vandra i Österrike nästa sommar och då hade den här ryggsäcken passat bra.

 9. Camilla Sandmark says:

  Thule grundades 1942.
  Den här skulle vara toppen att vinna. Då kan vi dela på den, min man och jag. Han som åker på fiskeresor och fjällvandringar och jag som åker på kortare weekendresor och far land och rike runt på kattutställningar. Ryggsäckar kan man aldrig få för många av och den här är ju extremt genomtänkt.
  camillasandmark@gmail.com

 10. Thule grundades 1942. Jag skulle vilja vinna ryggsäcken eftersom det är det jag saknar i min samling fjällutrustning. Jag skulle vilja fjällvandra för första gången sommaren 2019 🙂

 11. Thule grundades 1942.

  Denna rymliga ryggsäck skulle bli toppen på nästa sommars inplanerade fjällvecka (dags för barnaskaran att upptäcka sommarsverige på riktigt) med storfamiljen – 7 personers dagsturspackning skulle lätt få plats, för att inte tala om alla utflykter vi gör i naturreservaten hemmavid, eller rentav fjällturerna på skidor/bräda nu i vinter, när en välsittande ryggsäck med rätt funktioner är toppen att ha!

 12. Thule grundades 1942.

  Ryggsäckar är och förblir det mest praktiska alternativet för de slags resor jag gillar att göra. Jag tycker om att vandra och tälta i skog och berg, men reser även gärna till mindre utvecklade länder där vägar och liknande alltid är vid samma standard som hemma. Då är det helt klart smidigare att ha en ryggsäck. Jag har ända sedan jag var ung haft ganska mycket problem med rygg, axlar och nacke. Men jag får ofta mindre ont i ryggen av en ryggsäck än att släpa och dra på en resväska, eftersom vikten/belastningen fördelas jämnare, så det är också ur ett hälsopespektiv som jag gärna vill vinna denna ryggsäck. Jag har i nuläget en större backpackingväska som jag använt just för längre resor, men jag känner att jag saknar en ryggsäck i denna ”mellanstorlek” som lämpar sig bättre för just weekendresor eller kortare vandringar. Den hade verkligen varit en superklapp till mig och jag hade fått bra användning av den. Därför hoppas jag nu på lite tur.

  God jul på dig!

 13. Britten Rosbäck says:

  1942. Vandringsresor i Europa har blivit vår grej varje år, tillsammans med kortare vandringar här hemma har det på våra ryggsäckar satt sina spår ! Om maken vinner kan han bära mina saker också😉

 14. Thule grundades 1942.

  Jag och min familj planerar att gå på en vandring i sommar. 1 månads tid och vandra runt i Sverige. Därför behövs det bra väskor på den här resan.

 15. Thule grundades 1942

  Denna väska kommer följa med på helgturer med familj och vänner i närområdet och till Idre både på sportlovet och v.29 i sommar. Familjen planerar även in en resa nästa vinter då pappa fyller 50 bast & då följer garanterat väskan med!

  Vi håller tummarna hela familjen! 🙏🏻

 16. Svar 1942.
  Åker till Australien varje Jul, att resa med ryggsäcken vore kul!!

 17. Thule grundades 1942.
  Jag behöver egentligen inte en ny ryggsäck. Men min sambo gör det så jag tävlar för att ge järnet för henne. Hon har alltid en överfull ryggsäck med sig när vi ska åka någonstans med bussen (bil har vi inte) eller med något annat färdmedel och en större ryggsäck skulle passa henne perfekt.

 18. Thule grundades 1942.

  En ny väska kan göra att jag kan uppleva mitt närområde på en annan dimension. När inte pengarna finns men frisk luft och naturen finns i mitt vackra Båstad. Jag flyger inte för att jag jobbar ideellt med green peace och jag ser cykeln och kroppen som mitt bästa redskap i vardagen. Bli ett med naturen och då ökar lyckan om man har bra kvalitet på utrustningen.

 19. Thule grundades 1942.

  Jag visar mina barn, så ofta jag kan, hur rikt vårt närområde är på spännande och vackra platser. Med en rejäl ryggsäck kan vi utöka spänninen med att ta oss längre på Kungsleden och sova i vindskydd.

 20. Margareta Stor says:

  Tävlingavar: 1942
  Motivering: En Thule ryggsäck skulle till mitt nyårslöfte 2019 passa bra. Har bestämt att jag skall ta fram mitt mera aktiva och hälsosammare jag. Vill mera ute i naturen vara, allt för att vardagen bättre klara.

 21. Petra Christensen says:

  Hej!
  Vilken superbra tävling!
  Svar: 1942.
  Vi tänkte gå en sträcka på Kungsleden i sommar med barnen och behöver en bra och ergonomisk väska som kan packas med mycket då de små inte kan bära så tungt. Den här skulle verkligen vara perfekt och ett steg i rätt riktning mot äventyret i sommar.
  Nu håller vi alla tummar och tår!

  Hälsningar
  Petra

 22. 1. 1942
  2. Denna skulle min svåger få i 40årspresent då han ibland åker iväg på olika typer av äventyr, bla Kebnekaise eller annan typ av vandring.

 23. Svar = 1942
  Som fattig pensionär,
  reskassan inte långt bär !
  Vi tränar våra kroppar,
  och bestiger närområdets toppar !
  Firar med fika förstås,
  då vore denna bra för oss !

 24. 1942. Min man denna skulle få, så har vi en ryggsäck båda två. Vi till Koh Samet i vår ska fara och där i några dagar ska vara. Men även lite andra ställen få se, så håller nu tummarna att vi en Thule säck får me´

 25. Thule grundades 1942
  Som första tur skulle den fått vara mitt handbagage till Thailand 😀 till våren och sommaren hade den varit ultimata väskan på våra MTB turer

 26. Martin Hansson says:

  Året var 1942 Thule började sin resa!
  Nästa år hoppas jag min backpack resa genom Sverige blir en med massor av nya vänner och minnen. Att utforska det fantastiska land som är framför fötterna på oss. Därför hoppas jag att jag kan vinna ryggsäcken!

 27. Thule grundades redan 1942!
  ”När du frågade om jag ville följa med dig till Spanien så hade du väl kunnat nämna att vi skulle vara ute och vandra i en vecka!” Jag är inte nöjd. ”Men vadå, du älskar ju att vandra! Är du lat, eller?” Min kompis är alldeles för pigg för att nyss ha vandrat tre mil i svår terräng. ”Det har ingenting med lathet att göra!” svarar jag och sätter mig utmattad på en sten. ”Alltså, jag fattar verkligen inte vad ditt problem är!” min kompis börjar bli otålig. ”Jag säger ingenting om att åka till Spanien för att vandra, det är t.o.m. något av en drömsemester, men jag antog att vi skulle ligga på stranden och sola!” Jag kommer aldrig att resa mig igen. Aldrig. ”Men Guuuuuud, vad mesig du är! Du gillar ju inte ens att sola! Men du kanske inte orkar annat än att ligga på samma ställe i en vecka?!” Jaha, och där blev jag arg på riktigt. ”JAG PACKADE ALLT I EN RULLVÄSKA! EN RULLVÄSKA! JAG HAR SPENDERAT DE SENASTE TRE DAGARNA MED ATT BESTIGA ETT BERG SLÄPANDES PÅ EN RULLVÄSKA!”
  Det är katastrofer som denna som lätt kan undvikas om jag hade den här ryggsäcken! För vem vill ut och vandra med en rullväska? Eller ännu värre, ligga på stranden i en vecka och ha tråkigt!

 28. Thule grundades 1942
  Jag skulle ha ryggsäcken med mig ut i skogen då mitt nyårslöfte är att komma ut i skogen varje vecka för att kropp och själ mår så bra av det. Det är motion, terapi och medicin för alla tänkbara behov.

 29. Den här vore för mig helt perfekt,
  att få vinna en vore så käckt.
  Hälsan krånglar så jag med stavar måste gå,
  så den här vore perfekt att få.

 30. Svar: 1942

  Med tanke på friluftslivets utmaningar och min slitna ”ryggskräck” à la skavande remmar, är min önskan rätt modest. Vi håller på att beta av de 17 etapperna av Bergslagsleden som bäst. I sommar planerar vi för Cinque Terre – vilken vandringsfest 🙂 Jag utsätter gärna denna praktiska snygging för allehanda test!

 31. 1942.
  Okej, soffan står ju kvar så jag ska göra frun glad och följa med ut på tur. Och sen får hon följa med mig och fiska . Vi packar ner lite goda tapas i nya ryggsäcken och njuter av 2019.

 32. Catharina Magnusson says:

  Svar 1942
  Ryggsäcken skulle få följa med på resor med vandring och upptäckarlust. Försöker lära/våga resa ensam och är en god bit på väg….

 33. Svar: 1942
  Min allra första vandring i somras gav mersmak och jag upptäckts att det är ett underbart sätt att utforska Sveriges natur på, för långt behöver man inte åka för att uppleva fantastiska platser. Med denna ryggsäck i perfekt mellanstorlek skulle jag vilja ge mig ut på kortare vandringsturer i och njuta av vackra vyer.

 34. 1942.
  Jag har aldrig varit ute och rest och jag tänker att denna väska kunde få bli starten på ett äventyr tillsammans med familjen.

 35. Pernilla Rönnlid says:

  Svar: 1942.
  Min man och jag vill vandra
  långturer med varandra
  i våra svenska fjäll
  bo på vandrarhem eller hotell
  göra resor till främmande länder
  se museer och spännande stränder
  eller skiftande exotisk natur
  allt kräver mycket packning, eller hur?
  Thule är både rymlig och snygg
  den passar perfekt på min mans starka rygg.
  pallella123@gmail.com

 36. Malin Rautila says:

  Thule grundades 1942 och självklart följer jag på instagram!

  I vår familj älskar vi att då och då byta ut vardagens stress och bestyr,
  mot annorlunda upplevelser, avkoppling och roliga familjeäventyr!
  Det kan vara en tältnatt på en öde plats längst Norrlands vackra kust,
  eller en spontan bilfärd, där vi stannar till när vi får lust!
  Ibland, tar vi en paus för dans i en stads trånga gränder,
  andra gånger längtar vi efter värme och finkorniga stränder!
  Oavsett om vi suktar efter gästvänlighet och vacker natur,
  efter lata dagar på en öde plats eller högklassig charterkultur
  skulle denna ryggsäck från Thule sätta pricken över i:et,
  bli den där lilla detaljen som underlättar reselivet!
  Ty, snygg design och lätt, smart funktion
  -det är en helt oslagbar kombination!

 37. I en familj med stort åldersspann kan denna ryggsäck räkna med många olika sorters utflykter och resor under många år, från utflykter i skogen till resor över världen och ibland bara en cykeltur till vännernas sommarstuga med övernattning.

 38. Och Thule grundades 1942.
  Blev lite bortkollrad där i tanken på alla utflykter den skulle få vara med om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close