Close
Fish Market, Reykjavik

Fish Market, Reykjavik

Jag förknippar inte vanligtvis mina resor med fantastiska matminnen. Eller. Jag brukade inte förknippa mina resor med fantastiska matminnen. Sedan besökte jag Fish Market i Reykjavik och jag var såld.

fish

Restaurangens avsmakningsmeny är en mat- och smakupplevelse jag sent kommer att glömma. En ren och skär fröjd för både ögon, näsa och mun.

Åtta rätter + en liten ”förrätt” bestående av baguetter och god dip, och efterrätt på det – allt till det överkomliga priset av ca 500 SEK. som tipsade mig om stället. Jag kunde (såklart) inte låta bli att fota, ett sådant här minne måste helt enkelt förevigas.

fish1

Den första rätten som kom in, efter baguette + dip, var friterat krabbkött med melonkulor. Högsta betyg!

fish2

Revbensspjället med smak av chipotlesmak var också gott, men inte lika gott som…

fish3

… sushin. Här snackar vi perfektion.

fish4

Men, bäst av ALLT var ändå den här torsken. Jag är egentligen inget fan av selleri, men den här rätten? Ja, hjälpes. Något av det absolut godaste jag har ätit, någonsin. Tallrikarna med baguetten, köttet, laxsalladen, den varma laxrätten och lammet fotade jag inte, någon måtta fick det vara, till och med för mig.

fish6

Sist, men absolut inte minst, kom så den här välfyllda desserttallriken. Vid det här laget var jag så mätt att jag fick ta några djupa andetag för att överhuvudtaget kunna tänka tanken att fortsätta äta. Men, som vi alla vet, finns det av någon outgrundlig anledning alltid plats för efterrätt – till och med efter 9 (!) rätters lång startsträcka.

Alltså. Vill ni någon gång besöka mathimlen här på jorden – se till att ta er till (Adalstraeti 12 i Reykjavik). Tänk på att restaurangen är extremt populär, och vill ni vara säkra på att uppleva matmagi bör ni absolut boka bord i förväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close