Close
Fem resebokningar för 2022 (och oförmågan att planera)

Fem resebokningar för 2022 (och oförmågan att planera)

För varje år som går blir jag mindre och mindre sugen på vinter, och längtar mer och mer efter värme och ljus. Nu har mars slagit över i april och jag gissar att fler än jag längtar efter en längtan/vilja att styra upp grejer igen? Men den sitter djupt inne, förmågan att boka och planera. Det är som en ond cirkel, som liksom eskalerat under pandemin. Jag vet att jag mår bättre av att komma ut och liksom göra grejer, men orkar inte riktigt – och då blir jag ännu mindre angelägen om att styra upp kalendern. Och så håller det på. Men alltså, efter den här lååååånga vintern är det dags att ge mig ut igen. Här kommer mina spikade planer för kommande ledigheter och lov. Jag upplever att jag alltid längtar ännu mer när jag får ner planerna på pränt!

Fem resebokningar för 2022 (och oförmågan att planera)

#1. MJ’S Malmö

bröllop

Det vankas snart bröllop i södra Sverige. Det kommer att bli KUL och jag hoppas innerligt att vi kommer iväg utan sjukdomar och skit. Övernattning blir det också, på MJ’S i Malmö – ett hotell som påstås vara Malmös bästa. Vi får väl se om det lever upp till hajpen!

#2. Weekend i Jönköping

jönköping

I vår ska jag också iväg på en 40-årsweekend till Jönköping. Jag bodde där ett halvår och det var ICKE kärlek vid varken första, andra eller tredje ögonkastet. Eller alltså, Vättern var fantastisk på alla sätt och vis. Inte resten. Nu är det åter igen upp till bevis för staden att få upprättelse. Vi kommer att bo på Vox Hotel, men sneglade också en del på Bauergården utanför Jönköping. (Valde till slut Vox eftersom fokus på resan den här gången är mer stadsweekend än natur och tillhörande aktiviteter).

Läs mer: Att vilja ge Jönköping en andra chans

#3. Falkenberg & Varberg

Det här att köpa presentkort är väl bra… fram tills man kommer på att de går ut typ imorgon!? Innan jul köpte jag ett presentkortspaket på Falkenberg Strandbads hemsida och la i Tobias julstrumpa. Sedan tickade tiden ner och inom kort måste vi se till att åka dit… innan giltighetstiden på presentkortet går ut igen.

varberg

Det vi däremot har bokat redan nu är en natt på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Kommer dessvärre inte hinna med något spa, däremot att strosa runt i en av mina favoritstäder för att uppleva en MASSA nostalgi från tiden jag bodde där. (Helt annan upplevelse än Jönköping ska tilläggas.)

Läs mer: Varbergs stadshotell & Asia Spa – Sveriges bästa spahotell

#4. Sommarsemester i Dalarna

Jag har redan nämnt här på bloggen att vi köpt biljetter till “Kristina från Duvemåla” i Dalhalla i augusti.

presenter med sverigetema

Nu försöker jag fundera på grejer att göra i anslutning till det – eftersom den här kusinresan inträffar under min efterlängtade EGENVECKA. Halleluja!

Läs mer: Barnfri vecka och hur jag spenderar en sådan

#5. At Six (Stockholm)

hotel Frantz stockholm

Varje sommar väntar en resa till en ny destination med våra vänner som vanligtvis bor i London. Det här året tjuvstartar vi dock med en hotellvistelse på At Six inne i Stockholm. Flera tänkta långresor har bytts ut mot hotellnätter i Stockholm de senaste två åren av förklarliga skäl, och vi fortsätter visst på det spåret lite till.

Hur blir det då efter sommaren? Jag planerar för fler Svenska Pärlor, den här gången med familjen i en del av Östergötland som vi ännu inte har koll på. Jag skulle också gärna ta en tur till Sundsvall och Hotell Södra Berget. Men nu hörrni, väntar fredagsfeeling och spelkväll med vänner. Trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Maria Pettersson says:

    Hoppas ni ska gilla Jönköping lite mer den här gången! Känner igen mig i planeringstänket… Ser fram emot dina Dalarna- och Östergötlandstips, de är med på min lista i år också!

    1. Tack snälla Maria! Det hoppas jag också. Kul med Dalarna och Östergötland, great minds… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close