Close
Fem grejer som gör mig glad just nu

Fem grejer som gör mig glad just nu

Det är fredag och dags för ett veckosvep. Vaknade på gott humör och tänkte dela med mig av fem grejer som gör mig glad just nu. Hoppas att ni gör detsamma i kommentarsfältet. Trevlig helg!

Fem grejer som gör mig glad just nu

#1. Personerna jag träffar och livshistorierna som berättas

Efter två veckor börjar hela familjen att bli varma i kläderna. Vintermörker och kyla gör mig inte vidare pratglad, men här i värmen är det annorlunda. Jag börjar snacka med folk vid poolen, i restaurangen, i skolan – jag är helt enkelt ovanligt social här nere. Det öppnar i sin tur upp för spännande möten och möjligheter att diskutera högt och lågt med nya och gamla bekantskaper. Häromdagen träffade jag en svensk seglarfamilj som tagit en thaimout från sitt pågående segeläventyr i Europa (”det blev lite kallt att segla i Europa på vintern”). Familjen har barn i skolåldern, men lät inte det hindra dem från ett års utlandsäventyr tillsammans. Vilken grej va!? Här hittar ni familjens instagramkonto om ni blir nyfikna på att följa dem.

#2. Familjetiden

De senaste åren har våra barn i perioder knappt sett mig och Tobias tillsammans. Familjeföretaget blev ett företag minus familj eftersom vi hela tiden fick växeldra jobb och tid hemma. Tid tillsammans med familjen, HELA familjen, är något jag verkligen har längtat efter. Mantrat har varit: ”När vi kommer till Thailand, DÅ….!”. Och här är vi nu. I Thailand, hela familjen, med väldigt mycket tid tillsammans. Det gör mig glad!

koh lanta

I går morse hann vi till och med spela UNO innan skolbussen kom. Det skulle aldrig ha hänt där hemma i Nynäs.

#3. Podd- och fotolusten är tillbaka!

Tro det eller ej, men igår poddade jag och Lisa igen! Det var länge sedan, men nu var vi redo båda två. Temat var resetrender 2023, men vi pratar också om kommande drömresor för både oss själva och andra. Och vet ni, det var KUL att snacka resor igen! (Avsnittet kommer ut inom kort, det är inte lika kul att klippa som att snacka.)

att resa-podden

En annan grej som sakta men säkert börjar smyga sig på igen är fotolusten. Jag fotar ofta med min iPhone numera, men saknar skärpan, känslan och detaljerna jag får med en systemkamera. Jag har fotat med Sony under många år nu, men gjorde ett tappert försök att istället börja fota med en kamera från Fujifilm. Tyvärr blev vi aldrig riktigt kompisar, jag och den dyra kameran. Jag har testat flera kameror – och när allt kommer till kritan fortsätter min Sony från A6000-serien att leverera!

#4. Varierad träning

Förra långvistelsen i Thailand under 2019 var jag mitt inne i ett träningsprogram inför Stockholm Marathon. Jag sprang, sprang och sprang lite till.

Faktum är att jag sprang min allra första halvmara här på Koh Lanta (bilderna ovan), och jag var så stolt! När jag väl kom tillbaka till Sverige igen rev jag av två halvmaror och ett marathon inom loppet av bara några veckor. Det kanske inte var det smartaste jag har gjort hittills, men så blev det. Sedan kom löpdeppen, och jag har knappt tyckt det har varit kul att springa sedan dess. Den här gången tänker jag inte göra om samma misstag och ser därför till att variera träningen. Jag springer, tränar på gymmet, spelar padel och ska varva det med yoga. Det känns som en hållbar plan och på köpet börjar löpningen bli kul igen. Inte lika kul som padel, inte på långa vägar, men ändå.

#5. Hallchefen och alla som hjälper till

Och på tal om padel…

Nynäshamn padelcenter

… jag är så himla glad och tacksam över vår hallchef Henke och resten av gänget som ställer upp för oss i padelhallen när vi är bortresta. Tobias sköter en hel massa administration här nere, även jag hoppar in med lite småpill mellan varven. I övrigt sköter resten av gänget ruljansen hemma i Nynäshamn, och de gör ett fantastiskt jobb.

Så, det var fem grejer som gör mig glad just nu. Nu är det din tur!


foto123

För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Jag älskar familjetid tillsammans och nu när inga barn längre bor hemma blir det såklart än mer värdefullt😍
    Önskar jag kunde hitta tillbaka till löpglädjen men vill sig inte. Börjar, slutar, börjar …. men är så glad över padeln!! Och ja sol och värme gör en definitivt mer social😁

    1. Familj, padel och sol – kanske det finaste vi har? 🙂

  2. POOOODD, som jag längtar efter att höra er snacka och särskilt om det ämnet!

    1. Ska bara klippa lite så… Kul att den är efterlängtad. Det gör oss glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close