Close
En reslista om reslust till länder när och fjärran

En reslista om reslust till länder när och fjärran

För ett tag sedan satt jag på en lunch där frågan ställdes vad vi skulle göra med en obegränsad påse pengar. Det blev en av mina bättre luncher på ett bra tag ska tilläggas. De där planerna och drömmarna om framtida resmål (jodå, jag skulle lägga pengarna på resor!) har en tendens att ändra sig beroende på dagsform. Låt mig göra ett nedslag om hur tankarna går just exakt idag.

En reslista om reslust till länder när och fjärran

#1. Resor jag vill göra i Sverige

roadtrip i sverige
 • Pater Noster: Fyrar finns det gott om i Bohuslän, men det är knappast alla som erbjuder boende. Pater Nosters röda fyrsilhuett som skjuter upp från havet lockar onekligen!
 • Gotska Sandön: Jag ser skyltarna mot Gotska Sandön varje dag här i Nynäshamn, men trots otaliga tappra försök och en färdig bokningsbekräftelse har jag inte lyckats ta mig dit. Än.
 • Ishotellet har jag pratat om alldeles för många gånger. Med tanke på hur många asiater som lyckas ta sig dit lär det knappast vara en omöjlighet för mig. Någon gång ska det ske.
 • Borgafjäll i Västerbottens län låter som en plats tagen ur Astrid Lindgrens sagor. Dit vill jag såklart gärna åka!
 • Sarek: Att säga att jag vill till ”Sarek” är väl lika nonchalant som när amerikanarna säger att de vill besöka ”Europe”. Men jag är den första att erkänna hur dålig koll jag har på den här delen av Sverige – och så vill jag inte ha det. Vidderna, vyerna och allt det vackra lockar!

#2. Resor jag vill göra i Europa

 • Yttre Hebriderna (Skottland): Jag kommer alltid att ha en önskan om att se mer av Skottland, just nu lockar öarna lite extra. Orkneyöarna och Shetlandsöarna fungerar också, tack så mycket.
 • Båtluffa i Grekland: Grekland är och förblir en svenskfavorit, så jag är knappast unik i min längtan om att hoppa runt på vykortsvackra öar för att äta oliver, tzatziki och nynna på Mama Mia-sånger.
 • Lofoten (Norge): Hit har vi också varit på väg med familjen, men väderapparna styrde oss till Gotland i stället. Revanschsugen? Absolut.
 • Tågluffa i Europa: Japp, tågluffa ska jag definitivt göra när jag (och barnen) blir äldre. Helst utan färdiga planer och mål – ser framför mig att jag tuffar runt och stannar lite där jag vill och känner för det.
 • Österrike och södra Tyskland: Vackra vyer gör mig knäsvag och det är fin känsla. Det finns gott om vackra vyer i Österrike och södra Tyskland och därför vill jag dit. Ytterligare motivering behövs väl inte?

#3. Resor jag vill göra i resten av världen

världskarta
 • Namibia: I det senaste avsnittet av Att resa-podden berättar jag och Lisa om att vi övervägde en resa dit i höstas. Det blev Thailand istället, men Namibia finns kvar högt upp på önskelistan.
 • Réunion: Den här lilla ön i Indiska Oceanen har lockat och pockat i många år nu – och det lär den fortsätta göra innan jag till slut kommer dit.
 • Japan: Det här är ett land jag lockas till av många anledningar. Saker och ting verkar liksom fungera som de ska.
 • Bali: Jag vill dit och äta frukost hela dagarna. Det kanske inte är livsnödvändigt att åka till Bali för just den sakens skull, men visst finns det andra saker som lockar också.
 • Kanada: En rolig resenyhet är att Air Canada i juni börjar trafikera linjen Arlanda – Toronto ett par gånger i veckan. Det är tecknet jag behöver för att äntligen se mer av landet.

Nu vill jag såklart veta hur din reslista om reslust ser ut just idag!


Efter att ha skrivit klart det här inlägget är nästa steg att börja googla hotell och transport. Här hittar du fler listor i bloggen. (Omslagsbild: Galapagosöarna 2019)

5 comments

 1. Lofoten och Japan drömmer jag också om just nu. I Sverige drömmer jag framför allt om Smögen och att se Lapporten.

  1. Fina drömmar! Smögen gör sig bäst i höststormar tycker jag. <3

 2. Jag följer med överallt! Ska bara skramla ihop till reskassan först. 😅

  1. Vi kan panta burkar när du kommer, så drar vi sedan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close