Close
En lista om sommaren 2022!

En lista om sommaren 2022!

Fredagar är tillägnat listor av olika slag, här kommer en längre variant än vanligt. Sommarlistan blir en favorit i repris från förra året, fast en mer aktuell version såklart. I övrigt spenderar jag veckans #resfredag på bästa sätt, i skrivande stund är vi på väg till Bohuslän för roligheter med släkten!

Läs mer: En lista om sommaren 2021

En lista om sommaren 2022

Vart gick min senaste resa?

gotland visby

Jag och familjen drog ju till Gotland över midsommar. Vi har varit dåliga på att utnyttja vår hemstads geografiska toppenläge vad det gäller transport vidare härifrån. Det gäller framför allt möjligheterna att snabbt och smidigt dra över till Gotland, men också att ta båten vidare mot Tyskland och Polen.

Vart går nästa resa?

att göra på marstrand

Den här helgen börjar vi i Strömstad, och fortsätter sedan mot Orust, Marstrand och Göteborg. Fyra i ett, som ett härligt litet Kinderägg med västkusttema. Efter det väntar bland annat Blekinge, Gotska Sandön och Dalarna om alla planer går i lås.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

389. Det är marginell ökning från förra året, då siffran landade på 358. Jag är bra på att kläcka utkast, men inte lika bra på att ro dem i hamn.

Hur är det med blogginspirationen?

njutpanik semester

Medel+ typ? Vissa dagar är jag ungefär hur taggad som helst att skriva klart både gamla utkast och peppra ut nya inlägg om aktuella händelser värda uppmärksamma på ett eller annat sätt. Nu är vi dock mitt uppe i en sommar att njuta av! När det vankas semester vill jag helst inte hänga alltför mycket framför datorn. (Men förvånansvärt smidigt att sitta här i bilen och skriva, önskar dock att min luggslitna MacBook inte behövde sluka batterier så fort).

Hur står det till med reslusten?

Den är helt klart större än förra sommaren! Då harvade jag stundtals runt i någon slags sirapsseg dimma, även om familjeresorna var både efterlängtade och lyckade.

Torö nynäshamn

Jag märker dock att det går en tydlig skiljelinje för mig mellan resor inom Sverige och längre bort. Utlandsresorna lockar inte jättemycket just exakt nu, däremot har jag väldigt mycket jag vill se, göra och uppleva i Sverige. (Jag planerar dock att ta mig till både Storbritannien och Thailand relativt snart!)

Det här blir jag glad av!

Just nu blir jag jätteglad av att träna – allra helst padel faktiskt! Med tanke på all den tid jag spenderar i padelhallen borde jag vara proffs vid det här laget? Så är tyvärr inte fallet, men åh vad roligt det är!

Vad äter jag helst i sommar?

Häromdagen blev jag serverad en skål med solvarma smultron av Nelly, som kan alla gömmor i vår trädgård. De där små värdefulla bären kan vara något av det godaste som finns.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Jag har bara lyssnat på 1,5 avsnitt hittills, så det är svårt att uttala mig om några generella trender eller så. Däremot var det ingen tvekan om vilket jag skulle lyssna på först, jag drogs direkt till Pär Lernströms sommarprat om relationen till sin alkoholiserade pappa.

Hit längtar jag just nu:

Jag borde SÅKLART uppmuntra både mig själv och andra att leva i stunden och inte längta så himla mycket överallt och ingenstans.

sturkö

Men det gör jag, även om jag trivs fint hemma i Nynäshamn också. Jag vet att dagarna på västkusten kommer att bli fina, men ser också fram emot Sturkö och det sköna sommartempot där nere.

Det här har jag tröttnat på:

Svarta rubriker om räntehöjningar, lågkonjunktur, krig och diverse sjukdomar. Alltså det går ju knappast att sticka huvudet i sanden och låtsas som att allt är som vanligt (vad det nu innebär), men visst är det okej att stänga av allt och leva i sin egen lilla bubbla en liten stund?

Vad trendar i mina flöden just nu?

En miljard olika TikTok-influerade danser och reels där alla gör samma sak. Nyss var det jordnötssmörsbredda riskakor doppade i choklad, nu är det någon grej med mjöl över munnen som min dotter visade mig.

Senaste inköpet?

gotland stora Karlsö

Senaste inköpet var diverse biljetter inför vår resa till Gotland, bland annat båtturen ut mot Stora Karlsö. Jag fick också uppdatera barnens garderober inför sommarlovet, de växer så att det knakar.

Min senaste skärmdump?

fotboll

En skärmdump med den här roligheten. Jag hängde med Julias fotbollslag till Friends Arena för vänskapsmatchen Sverige – Brasilien…

… och jag njöt i fulla drag från början till slut! Vi fick se ett live-framträdande av Molly Sandén som sjöng ”Vi:et i vinsten”. Och vinst blev det, med 3-1. GÅSHUD!

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

att göra på marstrand
Marstrand!

Just nu lyssnar hela familjen på No. 90 Kleist av Stefan Andersson för att ladda inför Stefans konsert på Marstrands fästning imorgon. Vi har hört skivan sååå många gånger, men det går inte att tröttna. Extra glada är vi för ännu en fysisk föreställning på plats, vi har längtat länge nu.

Det här funderar jag på just nu:

Alkohol! Jodå, ungefär den här tiden på året dyker diskussionerna om alkoholromantiseringen (?) upp som ett brev på posten. Jag citerar en text min äldre syster skrev i samband med midsommarfirandet, det sammanfattar min egen uppväxt och jag känner igen mig i hennes tankar om alkohol + barn + midsommar =

”Vi dricker inte alkohol och firar vita midsomrar (någon gäst har då och då med sig en snaps på sin höjd), något som gör att vår midsommar inte ser ut som många andras. Jag skjutsade hem några av gästerna och när jag stannade vid ett av ställena hörde och såg jag hur deras grannar firade. Skränande röster, gastande, det där skrattet som inte är det trevliga tvåglasvin-skrattet, den framdragna snoppen som behöver tömmas framför ögonen på andra festdeltagare. Jag gillar att hänga med folk som dricker även om inte jag gör det. Många som är vana vid fest=alkohol blir helt enkelt lite mindre tillknäppta med alkoholens hjälp. Denna trevlighet upphör ungefär efter två glas vin. Sedan kommer det andra smygande. Klängigheten, filterlösheten, gråten, det forcerade, den korta stubinen, rösterna som ska överrösta varandra. (De filosofiska tankarna gillar jag dock, sådana får ofta fritt spelrum då man inte längre har kvar sina gränser.) Att låta barn vara i en sådan miljö tycker jag personligen inte är okej. Det handlar inte om något moraltantande. Jag kan gå då jag märker att stämningen har förändrats och jag inte längre tycker det är trevligt, samma gäller inte för ett barn. 

brighton

Nästa vecka är det också dags för Almedalen och jag har så många tankar om den tillställningen och tillhörande (!) alkoholkonsumtion att det nog måste bli ett helt eget inlägg snart.

Det här tränar jag helst den här sommaren:

Har väl indirekt redan svarat på det ovan. Padel såklart! Men jag har också kommit igång med löpningen – så lätt att packa med skor och löpkläder på semestern ju.

springa löpning
Löptur och bad på Gotland.

För bästa möjliga upplevelse avslutas löpturen med ett kvällsdopp. Åh, tänk att vi är mitt uppe i allt det här ljuvliga nu!

Finaste som har hänt den här veckan?

Efterlängtade möten med personer jag har saknat. Vi var på middag hos min moster och morbror som vi knappt träffat de senaste åren på grund av pandemin. Och så fick vi Amerika-främmat från goda vänner (som också bor i vårt hus när vi är borta).

Hajpen sommaren 2022?

I mina flöden verkar det som att tågluff och Lofoten är ganska hajpat just nu.

Hur mår jag just nu?

gotland

Gotland gjorde gott för vår familj! Jobbet är kul, jag ser fram emot nästa vecka när det väntar turneringar och andra sommaraktiviteter i hallen. Jag har många roliga resor/upplevelser att se fram emot och så väntar en hel massa häng med nära och kära. Jag har faktiskt knappt något alls att klaga på just denna Resfredag. Sommaren är bra och jag är glad!

Mest träffande citatet/ordet just nu?

Jag läste jag något om begreppet ”njutpanik” någonstans (minns inte var?). Det är ett bra ord, som sammanfattar känslan inför och under sommar och semester.


Vilken hajp tycker du förknippas med sommaren 2022, och vad är du arg respektive glad för just nu? (Omslagsbild från Högklint, Gotland).

6 comments

  1. Kul med en lista! Vi blev oerhört förtjusta i att resa i Sverige förra året, men nu när vi rest länge i Centraleuropa känns det naturligt istället. Man vänjer sig snabbt helt enkelt 😉 Vi tänker oss dock lite Sverige om ett tag också. Önskar en fortsatt fin sommar!

    1. Ja, det ser härligt ut på er resa! Vi har svårt att komma loss från padelhallen under en längre period, så det här passar oss väldigt bra just nu. Nu väntar jobb en vecka, sedan lite ledighet och sedan jobb igen. Får se vad som händer framöver med både reslust och annat. Njut på!

  2. Jag var med förra året och hänger så klart på igen! Publiceras imorgon 🙂 Jag har faktiskt slutat läsa svenska nyheter helt. Roger uppdaterar mig när det hänt något viktigt, men jag klarar inte av alla svarta rubriker. Läser portugisiska tidningars rubriker, främst för att lära mig språket.

    1. Kul att du hakar på Anna! Jadu, de där rubrikerna är allt ifrån roliga att läsa. Så coolt att lära sig ett nytt språk – längtar själv efter att PLUGGA igen. Trodde nog aldrig jag skulle säga det!??

  3. Åh vilken härlig och mysig lista. Det kan hända att jag lånar den. Lägger som utkast. Och förhoppningsvis publicerar de närmaste månaderna :)). Svarta rubriker omfattar också stora delar av mina dagar. Visst måste vi kunna få leva i en bubbla emellanåt. Vi har ju rest en del i vår, och nu kan jag faktiskt på riktigt säga att jag är okej med att stanna hemma nu hela sommaren och hösten. Sedan vet man ju aldrig vad som händer. Önskar er en fin sommar.

    1. Tack Daniela, låna på du! Fin känsla att vilja landa hemma i Sverige nu – jag känner samma. Njuter av sommardagar, men har jobbat mycket fram tills nu. Slutet av juli blir dock semester för mig del, har rest till Sturkö nu och njuter i fulla drag. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close