Close
En lista om sommaren 2021

En lista om sommaren 2021

Jag känner att det har varit dåligt med listor på senaste tiden, men nu är det dags! Här kommer en lista om (min) sommar 2021, som en statusuppdatering på livet här och nu.

En lista om sommaren 2021

Vart gick min senaste resa?

Fotostopp på Kullaleden, strax innan Domsten.

Helsingborg med familjen! Vi kom hem sent igår kväll efter några väldigt lyckade dagar med vandring på Kullaleden, stadsliv, parker och massor med bad. Jag var i Helsingborg en hel del som yngre, men det var så länge sedan att det knappt räknas. (Resan gjordes som en del av ett betalt samarbete med Visit Helsingborg med mina svenska pärlor.)

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

Jag har haft lite motivationsproblem med löpningen under senaste tiden, och bestämde mig för att ta hjälp av Facebook och mina vänner för att skapa en personlig pepplista till mig själv:

Det var ett bra beslut kan jag lova (det här är FB i sin finaste form!), nu har jag en låååång lista med låtförslag att lyssna igenom. Nu hoppas jag på många och långa löprundor framöver.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

358, varken mer eller mindre. Det är väldigt mycket fokus på Sverige i de där utkasten, från diverse resor under flera år tillbaka. Jag har inte bråttom, tydligen?

Hur är det med blogginspirationen?

helsingborg

Ja, alltså med tanke på att jag har 358 utkast som väntar går den lite upp och ner. Uppslag har jag så att det räcker och blir över, men tiden finns inte riktigt där. Livet händer liksom! De roligaste inläggen att skriva, men också de mest krävande, är de svenska pärlorna. Jag sitter i skrivande stund parallellt och redigerar bilder från Helsingborgsresan, men efter jag har publicerat det blir det eventuellt bloggsemester några veckor.

Hur står det till med reslusten?

Den känns väldigt balanserad just nu! Under de senaste veckorna har jag fått ”bocka av” flera av önskemålen på min bucketlist för resor i Sverige, och jag känner mig väldigt nöjd med det. Jag gissar att min första utlandsresa blir framåt hösten, men innan dess känner jag faktiskt noll lust att lämna Sverige.

Det här blir jag glad av!

Att saker och ting börjar återgå till det normala, och att vi alla är på väg tillbaka från någon slags kollektiv dvala. Det är som att hela mänskligheten har gått i vinteride under typ 1,5 år.

Det här äter jag helst i sommar:

student på sturkö

Bär och frukt i alla dess former. Jordgubbar, melon och nektariner är favoriterna.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Jag gick ut hårt och lyssnade på alla avsnitt fram till hundkillen. Sedan tröttnade jag? Tycker faktiskt de var ovanligt tråkiga den här sommaren, eller är det jag som är ovanligt tråkig den här sommaren. Jag tyckte att Niklas Strömdstedt var värd att lyssna på, och även Benjamin Ingrosso pga litet musikaliskt geni.

Hit längtar jag just nu:

sturkö

Tre långa veckor på Sturkö, där jag ser fram emot att göra typ exakt ingenting utöver att bada, vila och prata.

Det här har jag tröttnat på:

Polarisering och arga människor, vilket i sin tur gör mig arg vilket är noll konstruktivt. Jag har också tröttnat på att politiken är så snurrig, det känns som att själva beslutsfattandet över de viktiga frågorna får stå undan till förmån för…. ja, nästan allt annat.

Det här trendar i mina flöden just nu:

Resor till Grekland, och folk som vandrar. (Japp, även utanför min lilla resebloggsbubbla.)

Bästa citatet just nu?

”Jaja, men nu blev det så.” Såg det första gången på Carina Bergs Instagram för några år sedan (hon hade en neonskylt över sängen med det citatet), och det ligger så mycket i det där citatet. Sluta älta!

Senaste inköpet:

En studsmatta. Äntligen, tror jag? Har så blandade känslor för studsmattor. Vi har en gemensam variant på Sturkö, vilken har fungerat som utmärkt ”barnvakt” sedan Sebbe var liten – här snackar vi oräkneliga timmar. Nu ska vi alltså ha en här hemma, på baksidan. Jag blir dock lite nervös när ungarna håller på att volta och sånt – och ser diverse hopprelaterade skräckscenarion framför mig. Men nu är den alltså köpt och barnen är såklart överlyckliga.

Min senaste skärmdump:

skärmdump

Den här skärmdumpen från min kompis Milla berörde mig extra mycket ikväll – eftersom vi alldeles nyss möttes av ett ledsamt dödsbud om en kär släkting som gått vidare.

Det här funderar jag på just nu:

Just nu funderar jag på hur lite packning jag vågar ta med mig till Sturkö. Det slutar ändå alltid med att jag går runt i samma kläder. På ett djupare plan snurrar tankarna om meningen med livet (jag menar allvar), så det är en angenäm blandning så att säga.

Det här tränar jag helst den här sommaren:

Padel! Det är fortfarande lika roligt som i höstas och vintras, även om min armbåge tyvärr inte håller med.

Hajpen sommaren 2021?

Finspång
Sebbe på SUP utanför Finspång för några veckor sedan.

Även i år är det väl SUP – alltså Stand Up Paddle Board? Många verkar vilja köpa en egen, vilket väl är fullt förståeligt. Om tanken har slagit mig själv? Jodå, både en och två gånger. Å andra sidan har vi två kajaker och en vindsurfingbräda som ligger och väntar på Sturkö – så verkar dumt att gå över ån efter vatten.

Och ja, MÅSTE såklart slänga in ”popcornodlingar” också. Alltså, folk odlar popcorn i krukor istället för att köpa typ olika dyra långa grässorter. Märkligt men kul. (Kommer vi snart få se något bakslag? Typ att popcornväxterna tar över hela trädgårdar som ogräs??)

Hur mår jag just nu?

Blandat. Jag tycker att min energinivå har påverkats till det negativa efter hela pandemin med allt vad den innebar och innebär. Jag behöver mer tid att vila, och tycker det är jobbigt med för mycket sociala grejer utanför familjen. Jag känner inte helt igen mig själv, och börjar så sakteliga att sakna den gamla versionen av Annika!

Hur mår DU, och hur ser din sommar ut? Vilken hajp tycker du förknippas med sommaren 2021, och vad är du arg respektive glad för just nu?

10 comments

 1. Grekland… sorry 😉 om jag var en av dem som spammade :D. Känner precis som dig. Inte förrän nu som jag börjar hitta fragmenten av mig själv igen. Det händer ibland, sällan, att jag hänger på en lista. Denna var faktiskt lite roligt… så inom kort min version i ett socialt media nära dig :). Tack för inspirationen.

  1. Haha, jag gillar spammandet – ser ju underbart ut med kristallklart vatten och andra ljuvligheter! Hoppas vi snart kan känna oss någorlunda som oss själva igen. Blir spännande att läsa din lista. Kram!

 2. Har du provat att grilla nektariner och göra en sallad med det och mozzarella eller burrata? Mkt gott!!

  1. Har inte testat! Väntar tills jag blir serverad av dig tror jag… 🙂

 3. Härlig lista, jag hakar nog på den. 🙂
  Annars håller jag med. Grekland-peak nu. Vet inte om jag ska längta eller inte. Har ju aldrig varit där. Men eftersom jag inte har två sprutor än så har jag och vi inte så bråttom. Mer Sverige här med andra ord. Och det är ingen klagan. Tvärtom.

  1. Nej, finns liksom ingen anledning att klaga på det här just nu. Kul att du hakar, ser fram emot att läsa!

 4. Trött för det mesta! Fixat i trägården och provat med popcorn! Det fungerar🥰!
  Åker till Bosnien efter två långa år! Kramar till Er alla!💋

  1. Hoppas du känner dig piggare snart, kanske efter resan till Bosnien? Vad underbart att ni äntligen ska få komma dit – förstår att ni längtar. Varma kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close