Close
En lista i juli.

En lista i juli.

Ny månad och nya listor att skriva. Kul ju! Idag är det söndag och regnet vräker ner utanför fönstret. Skönt, i alla fall om du frågar mig och Sveriges trädgårdar. Om en stund kommer barnens storkusin och ska baka med Nelly, perfekt söndags- och sommarlovsaktivitet. Minst lika perfekt för mig som sedan får äta slutresultatet. Snart ska jag upp och jobba i padelhallen, men först hugger jag alltså in på min julilista. Haka för all del gärna på om du själv bloggar!

En julilista med tretton punkter

#1. Det här gör mig glad idag

burgsvik gotland

Jag vaknade med känslan av att vara på rätt väg! Ett av de första orden jag lärde mig på tyska var GERADEAUS – som översätts typ ”rakt fram” på svenska. Livet känns liksom bra och jag ser fram emot att leva det. Det KAN ha något att göra med att jag befinner mig på ”rätt” plats i menscykeln, men ändå. Nu siktar vi framåt!

#2. När grät jag senast?

Igår, när jag sprang med Renée Nybergs sommarprat i lurarna. Hennes familjehistoria är nästan overklig och berörde ända in i själen. Lyssna själv och jag lovar att uttrycket ”Allt är bra”. för alltid kommer att ha en djupare betydelse.

#3. Utlandsresa jag (vi) överväger just nu

Planerna inför sommarens utlandssemester har ändrats fler gånger än jag kan räkna vid det här laget. Tanken var från början att åka på roadtrip genom Europa tillsammans med familjen…

bruna dörren gotland

… men under resan till Gotland landade vi av olika anledningar i ett beslut att vänta med vår gemensamma roadtrip. Den tänkta slutdestinationen Prag kommer att hända för två av fem familjemedlemmar, medan vi andra stannar hemma och grejar med jobb och diverse aktiviteter.

Men! Nya planer smiddes på Gotland. SPÄNNANDE planer, som involverar oss alla. Tobias och jag har länge haft en gemensam dröm om att åka till Israel med barnen. Förhoppningsvis går resan av stapeln redan i höst. Hoppas!

#4. Favoritmat

Idag lagade jag halloumiburgare till lunch, det är ju väldigt gott får jag säga. God är också grillmat av alla slag nu under sommaren. Marinerade kycklingspett och krispiga grönsaker – aaaah!

#5. Senaste träningspasset?

En halvtimmes löprunda igår, som tyvärr slutade i frustration över ett strulande vänsterknä. Det är alltid vänster sida av min kropp som krånglar. Vänster skuldra, vänster knä, vänster allt. Tydligen sysslar den vänstra hjärnhalvan mer med logiskt tänkande än den högra – som är upptagen med intuitivt tänkande. Borde jag vara orolig för mitt logiska tänkande? Uppenbarligen!

#6. Något jag är stolt över?

Jag har en mer eller mindre officiell mållista för 2023, där en av punkterna är att ta itu med vår hall som allt sedan vår inflyttning har känts både tråkig och o-organiserad.

hall nynäshamn

Igår morse vaknade jag 04:30 och kunde verkligen inte somna om (händer typ aldrig?). Låg kvar och snurrade i sängen någon halvtimme, innan jag klev upp och började… organisera! Nu finns en hylla på plats, en ny färgglad matta är på ingång och jag känner mig stolt över att jag äntligen tar itu med ångestpuckar på min att göra-lista.

#7. Ett inköp jag tänker jag göra snart

Utöver den där hallmattan kommer jag att beställa ett par nya Birkenstock. Mina förra klarade två intensiva år innan sulorna till slut gav upp och sa god natt.

#8. En kommande utflykt

Birka, eller ”Sveriges första stad” som den kallas, har stått på önskelistan ett bra tag nu. Det är kul med både vikingar och historia – jag tänker att Birka Vikingastaden på Björkö måste vara den ultimata familjeutflykten för oss!?

#9. Det här längtar jag efter

Under resan till Gotland gick jag x antal ”dassarundor” med yngsta dottern och jag fick en massa flashbacks till oräkneliga kvällsrundor till dasset jag har gjort tillsammans med mina syrror på sommarstället genom åren.

närsholmen gotland

Nu var det inget äkta utedass på Gotland, snarare en fräsch toalett/dusch i en annan byggnad. Men känslan var densamma! Sena nätter med månljus, fnitter och tassande steg över daggstänkt gräs. Ser fram emot samma procedur på Sturkö senare i sommar.

#10. Senast packade resväskan

Igår hjälpte jag Julia att packa sin resväska inför stundande innebandycup i Prag. Eller ja, packandet skötte hon EXEMPLARISKT själv – hon ville mest att jag skulle sitta bredvid och göra henne sällskap. Jag är nästan lika pirrig som tjejerna i hennes innebandylag, som de har längtat efter den här resan!

#11. En bok jag läser

Jag har börjat beta av min bokhög, en HÖG hög vid det här laget.

bortbytaren

Just nu läser jag ”Bortbytaren” av Anders De La Motte, en födelsedagspresent från Tobias och barnen. Jag har nyss börjat, men med tanke på att boken nominerades till ”Svenska Deckarakademins pris” för Årets bästa svenska kriminalroman 2022 lär den i vart fall vara läsvärd.

#12. Det här hoppas jag blir julis höjdpunkt(er)

Jag har stora förväntningar på konserten med Coldplay i mitten av juli, tänk att jag äntligen ska få se dem live! Känns extra kul att gå tillsammans med vår son Sebbe som har varit ett stort Coldplay-fan sedan han aktivt började lyssna på, och spela, musik.

Annars ser jag fram emot juliveckorna i Karlskrona skärgård. Samma procedur varje år, det där stället skänker ett lugn och framför allt en trygghet jag ännu inte har hittat någon annanstans.

#13. Grej jag vill göra oftare

Cykla! Jag har inte ägt en egen cykel på flera år…

cykel

…men nu är vissa av barnen så stora att jag kan snylta på deras. Jag har lånat Sebbes cykel ett par gånger den här veckan, och måste medge att det är skönt att ”cykla in” tid. Mitt främsta transportmedel i vanliga fall är fötterna – jag promenerar typ överallt och hela tiden.

Så. Nu är kakorna färdigbakade och listan redo att publiceras. Tack för idag, slut för idag!


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver. Här hittar du fler listor på bloggen. Omslagsbild: När, Gotland.

3 comments

  1. Kan vi prata lite om birkar? Jag köpte mitt första par för två år sedan. Använde dem hemma, gick en hundpromenad en gång i dem på 4 km och fick brännblåsor på insidan av hålfoten. Tappade bort dem, köpte ett par nya. Som knirrar varenda steg? Har fått liknande brännblåsor när jag råkade ha med dem till jobbet i stan och gick ärenden på lunchen en dag. Har ett par i plast också, mina badbirkar. De knarrar också, men får iaf inte skavsår. Är det såhär för alla? Uppriktigt nyfiken! 😀

    1. Köp Compeed på stift och sätt på det i hålfoten de första dagarna för att undvika skoskavet! Den typen av skor behöver gås in som alla andra.

    2. Ser att du redan har fått tips här från Monnah! Knarrandet lär ju försvinna efter ett tag tänker jag? Och skavsår har jag själv inte märkt. Tyckte verkligen om mina! Men märkte att jag fick problem med fötterna om jag gick för långt med dem, till min stora besvikelse klarade inte mina fötter kvällspromenaderna på ön iklädda mina Birken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close