Close
En egolista med femtio frågor om mig

En egolista med femtio frågor om mig

Det är en märklig företeelse egentligen, det här med att folk bloggar. Det som för mig började som en slags dagbok för familj och vänner är nu… något annat. Jag kan inte längre utgå från att jag känner alla er som är inne och kikar på bloggen, eller att ni är särskilt intresserade av uppdateringar om vad jag åt till frukost (trots att en av frågorna nedan handlar om just det!). Bloggen är numera nischad mot resor, och jag är fortfarande avsändaren. Bloggen fortsätter med andra ord att vara personlig, med allt vad det innebär. Här delar jag känslor, tankar, erfarenheter, minnen, drömmar, tips, guider och… listor. Japp, här kommer alltså ännu en lista. Den här gången en egolista rakt av – efter inspiration från Lisas lista ”50 frågor om mig”.

En egolista med femtio frågor om mig

stora influencerpriset Att resa-podden

#1. Vad åt du till frukost? 

Det här skulle kunna vara den mest ointressanta frågan i hela världen, men inte för mig. Frukostmat är ju livet! Idag slurpade jag i mig en smoothie, till det åt jag ett kokt ägg och några Finncrisp med ost. (Och te, alltid te! Kaffe smakar som bränt gift.)

#2. Vilken film såg du senast? 

Under långresan till och från Ecuador gick jag loss på KLM:s filmutbud och såg klassikern Alfie, men också de betydligt nyare filmerna Ben is Back och The hate U give. Starkast var The hate U give – mina medpassagerare måste ha trott att någon familjemedlem dött eller så eftersom jag satt och grät under ett par timmar i sträck.

#3. Nämn fem saker man kanske inte vet om mig: 

1.) Jag hade väldigt långt hår väldigt länge. Folk beskrev mig som ”Annika, är det hon med det långa håret?” 2.) Jag har spelat rugby. 3.) Under min uppväxt gick jag i kyrkan typ varje söndag. 4.) Mitt första jobb var ett jobb som städerska. 5.) Jag gillar verkligen inte fötter.

#4. Vilken film kan du alla replikerna till? 

Inte en enda. Jag är sämst på att lära mig saker utantill.

#5. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men sedan inte gör det?

Ja, det stör mig verkligen! Har någon sagt att de ska ringa klockan 10, ska de ringa klockan 10. Allt annat är väl oansvarigt – eller? (Självklart finns det bra ursäkter att komma med, men att ”glömma bort eftersom något viktigare kom i vägen” är inte okej i min värld.)

#6. Vill du just nu göra några tatueringar? 

Jag skulle, för vuxenhetens skull, vilja säga nej. Men, jag kan inte riktigt släppa tanken. Efter 40 år känns det dock lite… ja, alltså desperat? (Jag har med andra ord några månader på mig.)

#7. Sover du med eller utan kläder på dig?

Det beror på årstid!

#8. Vilken parfym använder du? 

Inte en endaste. Min man är doftallergiker, och jag var uppgiven när jag fick sluta använda produkter som doftade. Nu har jag däremot fått ”doftsinnet” tillbaka, och kan nästan komma på mig själv att må illa när folk har på sig för mycket jox. Under de senaste åren har jag med andra ord testat ett gäng doftfria produkter i alla kategorier. Vissa suger verkligen, andra är riktigt bra. (Det kanske får bli ett eget inlägg framöver?).

#9. Hur många landskap har du bott i?

solnedgång semester

Fyra. Småland (Jönköping), Södermanland (Stockholm), Halland (Varberg) och Blekinge (Karlskrona).

#10. Sover du på någon särskild sida? 

Höger, om jag får välja.

#11. Är du en beroendemänniska? 

”Annika, det är nog bra att du inte dricker alkohol”, har jag hört folk säga till mig. Jag har kanske ingen typisk beroendepersonlighet, däremot är jag en extrem periodare. Det, i kombination med alkohol, känns inget vidare.

#12. Vem är den roligaste människan du känner? 

Jag skulle vilja svara Lucas Simonsson, men jag känner tyvärr inte honom. Annars får jag nog svara min syster Tina. Vi har samma humor och skrattar mycket ihop!

#13. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 

Jag är inte riktigt redo att svara på denna frågan PÅ GRUND AV ATT VARKEN JAG ELLER MITT BANKKONTO har kommit över det faktum att jag fick min första fortkörningsböter för några veckor sedan, på väg ner mot Blekinge. Ouppmärksamheten, och blixten, kostade mig 2.400 kronor. Jag ångrar mig djupt, särkilt eftersom min pappa länge jobbade som trafikpolis.

#14. Dagens låt?

Just nu ”Ink” och ”Orphans” med Coldplay. Tur att jag har en son som håller mig uppdaterad på musik, annars hade jag spelat exakt samma låtar exakt hela tiden. En annan favorit just nu är ”SMS” med Linnea Henriksson.

#15. Har du varit med i tidningen? 

annika klong dao

Jodå, Blekinge Läns Tidning gjorde flera reportage om vår stora familj när jag växte upp (jag är ett av sju syskon). Att vara många barn har tydligen stort nyhetsvärde? I övrigt har mitt bloggande lett till flera tidningsreportage, både som skribent och som intervjuobjekt.

#16. Hur imponerar man på dig? 

Genom att göra sin grej. Blir även impad av folk som inte är rädda för vad andra ska tycka, och som vågar säga ifrån när något inte känns bra.

#17. Vilken är din favorit Disney-film? 

Den Lilla Sjöjungfrun! Alla mina veckopengar gick under en period till att köpa sådana där paket med klistermärken från filmen som jag klistrade in i en bok (och bytte dubletterna).

#18. Vem ringde du senast?

Min kusin (och bästa vän) Victoria, som jag pratar med nästan varje dag.

#19. Vad skrämde dig om natten som barn? 

Jag hade en återkommande mardröm om att traktorn som körde sopor ville äta upp mig. Lite märkligt nu i efterhand kan jag tycka, med tanke på att min faster och hennes man körde sopbilen när jag växte upp.

En annan återkommande rädsla var att jag var FULLT ÖVERTYGAD om att jag hade ett hårstrå i halsen varje kväll innan jag skulle somna, och lika övertygad om att det aktuella hårstråt skulle skära upp hela halsen på mig. (Jag som trodde att mina katastroftankar var ett nytt påfund?)

#20. Vilken är din favoritjulsång?

resfredags adventskalender 2018

”Himlen i min famn” av Carola. Måste också nämna ”Viskar en bön” med Peter Jöback (hela hans album Jag kommer hem igen till jul är för övrigt en storfavorit.)

#21. Vilken är din bästa egenskap? 

Att jag harvar på.

#22. Är du social? 

Alltså, det beror väl på vem man jämför med? Men absolut, jag pratar ofta och gärna med folk när och om humöret vill sig väl.

#23. Favoritland utanför Sverige?

tips om Skottland

Storbritannien, trots att jag aldrig har bott där själv. Jag känner mig liksom hemma när jag kommer dit. (Jag gillar också Tyskland och Thailand, men jag fick bara säga ett land va?)

#24. Vad läser du just nu?

Just nu läser jag The Righteous Mind (why good people are divided by politics and religion) av Jonathan Haidt, på uppmaning av min syster.

#25. Hur mycket kontanter har du på dig just nu?

1.000 riksdaler, tro det eller ej! Jag hade en del skulder att driva in från mina syskon, och alla swishade utom en viss bror som gav mig cash. (Samma bror som strök sina hundralappar när han var yngre.)

#26. Favoritskådespelare 

Alltså, jag gillar Jennifer Lawrence. Och Jamie Foxx!

#27. Isglass eller mjukglass? 

Mjukglass, tusen gånger om.

#28. Vad är det första du gör på ett hotellrum?

Pousada de Lisboa – Praca do Comércio

Jag halar upp fram kameran från väskan. Får jag skylla på att det är en yrkesskada?

#29. Från vem är ditt senast mottagna SMS? 

Min man Tobias.

Vad stod det? ”Lysande darling!”

#30. Vad skulle du vilja lära dig? 

annika rida

Att rida, att sjunga bättre, att prata fler språk, att laga mat, att fickparkera… jag har en lång lista att beta av!

#31. Vad var ditt senaste inköp?

En mixer (på tal om ”att laga mat” ovan). Jag fick tips om det svindyra schweiziska märket Bamix via Facebook, så nu får den minsann jobba sig upp till bevis.

#32. Till vem sa du ”Jag Älskar Dig” senast?

Barnen, mannen eller något syskon.

#33. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse?

annika spegel

”MEN HJÄLP VAD GAMMAL JAG SER UT!” (Samma tanke varje morgon nuförtiden.)

#34. Vad väljer du, godis eller chips? 

Godis är mitt förstahandsval. När jag äter chips är det LantChips (lättsaltade) som gäller!

#35. Din absolut sämsta egenskap? 

Kanske att jag har en tendens att älta saker?

#36. Vilket är ditt favoritdjur?

Delfiner – ända sedan jag var pytteliten. Jag var överlycklig när jag fick åka till Kolmården och se delfinshowen, gissar att jag var 4 år eller så.

#37. Hur lång är du? 

170 cm och därmed kortast i syskonskaran.

#38. Vilken är din ögonfärg? 

Blå, med en brun prick i det ena ögat.

#39. Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad ändrar du?

Rädslorna, ett arv som jag tyvärr fick i rakt nedstigande led från mamma.

#40. Vad värdesätter du hos dina vänner?

Lojalitet och ödmjukhet.

#41. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit? 

Min fars gröna militärskjorta.

#42. Vad får dig att gråta? 

Det mesta nuförtiden. Kan inte fatta att jag, som aldrig grät innan jag fick barn, har blivit så blödig. Det är helt sjukt.

#43. Nämn tre saker som får dig att le? 

nelly annika klong dao

Den här och hennes syskon. Överraskningar! Och känslan efter ett riktigt bra träningspass.

#44. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara? 

Utöver det uppenbara om att vi alla ska leva happily ever after? Hm. En kock på heltid (verkar dock som att inte ens Isabella Löwengrip lyckades ro hem det där konceptet), ett bygglov på Sturkö och att mina barn får gå förhållandevis glada genom livet.

#45. Vilka är dina favoritserier på tv? 

The Handmaid’s tail, och just nu Idol som vi kör som en familjegrej.

#46. Vad har du på dig just nu? 

Ett par byxor som jag inte längre kan knäppa i midjan. Illa är det.

#47. Vilken superkraft skulle du välja – att kunna flyga eller att vara osynlig? 

Märklig fråga. Att kunna flyga, det skulle om inte annat dämpa en del av mina klimatfunderingar.

#48. Vilket är ditt favoritgodis? 

påskgodis

Choklad och lakrits, närmare bestämt kexchoklad och det danska märket Bonbon och deras hårda karameller med lakritspulver i (Toms Lossepladsen är bäst!).

#49. Vad är din största fobi? 

Det mesta som har med sjukdomar att göra. Jag har (på riktigt alltså) svimmat av rädsla när jag har varit övertygad om att jag själv eller någon i min närhet har drabbats av allvarlig sjukdom.

#50. Vilken resa drömmer du om just nu?

Utöver den jag ska göra på söndag (cliffhanger!) = Kanada med familjen!


Hur ser din lista ut?

7 comments

  1. Haha så mysiga svar. Och HURRA för att du köpte en Bamix! Vi är väldigt nära att köpa en här också (hade en på låns innan, det är alltså så jag vet att den är bra, haha) – det är nog faktiskt det enda vi saknar i vårt kök just nu.

    Förresten, så fina bilder i det här inlägget <3

  2. Så roligt att läsa!

  3. Jag älskar dessa typer av inlägg, roliga och lätta att ta till sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close