Close
Vitaminbomb och vårkänslor

Vitaminbomb och vårkänslor

Jag firar in denna sista vecka i februari med en kompott av lite vårkänslor, lite nyklippt hår och ganska mycket fruktjuice. Trevlig helg!

Vitaminbomb och vårkänslor

#1. Juicemania och vårkänslor under årets första springtur

Jag har länge gått och funderat på om en juicepress skulle vara en potentiell investering till köket, men aldrig riktigt kommit till skott. Jag missade liksom sellerijuicens trendboom, men har samtidigt känt ett enormt sug efter en rejäl vitaminbomb vid frukostbordet. För några veckor sedan såg jag en begagnad variant på en second hand-butik här i Nynäshamn…

juicemaskin

… och 150 futtiga kronor senare var jag innehavare till en juicemanick från Philips som har förgyllt mina dagar ända sedan dess. Ledsna frukter i fruktfatet får äntligen revansch, ingefäran går åt på löpande band och jag känner mig NÖJD! (Det är flera delar att hålla reda på och rengöra, lite meckigt alltså, men det funkar fint så länge jag diskar direkt efter så att inte fruktresterna torkar in.)

Nöjd är jag också över årets första löptur, den första sedan 28 december om jag ska tro min träningsapp Strava. Alla träningspass har skett i padelhallen senaste tiden – och dessutom har jag lite fobi över att springa i snö. Nu kan jag kan åter igen ge mig ut på snöfria gator med en rejäl dos spirande vårkänslor i kroppen. Trots alla oceaner av dystra pandemibesked kan inget stoppa känslan som infinner sig under vårens första löprunda.

#2. Spanska till frukost

Utöver fräscha juicer har jag fått en annan trevlig vana till frukosten. Mitt äldsta barn började läsa spanska i höstas (han går i sexan), och nu har han liksom knäckt konversationskoden. Han gillar att snacka spanska och vill öva så mycket som möjligt, dessutom tycker han det är extra kul att bara han och jag förstår vad som sägs. Hans förslag var att alla barnen skulle få ett ”eget” språk med mig. Spanska med honom, tyska med mellanbarnet och franska med yngsta barnet. Nog för att jag skryter om mina språkkunskaper här hemma, men i så fall måste jag nog börja plugga franska först (pluggade alltså tyska och spanska i skolan, därefter en universitetskurs i latin som jag hoppade av efter ca 4 veckor pga omöjligt). Kul idé annars!

girona
Girona, Spanien.

Jag älskar såklart att Sebbe vill prata spanska, och skulle SÅ GÄRNA ta med honom till ett spansktalande land snart så att han får snacka runt! Well. Det får bli en annan gång.

#3. Frisörbesök i ettårscykler?

I fredags fick jag upp ett minne på telefonen om att det var ett år sedan…

klippa sig i stockholm

… jag tog en spegelselfie på Creative Heaz på söder, mäkta nöjd efter ett dyrt, men åh så härligt frisörbesök. (Tipstack till Towe!). Det blev aldrig något mer frisörbesök pga viss pandemi, men till slut kunde jag inte vänta längre. Jag bokade tid här i Nynäshamn…

klippa sig frisör

… och enligt telefonen inföll alltså besöket exakt på dagen ett år efter jag klippte mig förra gången. Lite kul ändå! Och så oerhört skönt att få fixa håret, har aldrig uppskattat ett frisörbesök så mycket i hela mitt liv – trots munskydd/visir. Det här att bli ”ompysslad”? Jag har saknat det mer än vad jag trodde var möjligt.

En grej som jag dock INTE har saknat är tandvärk och den så kallade ompyssling som sker hos tandläkaren för att få ordning på trilskande tänder. Hatar det, men fick tid snabbt i måndags och nu är tortyren (!) avklarad för den här gången.

#4. Att leva på minnen

Det var alltså telefonen själv som påminde om mitt frisörbesök förra året. Jag tycker verkligen om sådana typer av funktioner, och det verkar många med mig göra. Just nu känns det som att halva mina flöden består av re-poster av gamla resor eller upplevelser som folk drömmer sig tillbaka till under pandemin.

Som den här resan till exempel. Fullspäckade dagar i London och Brighton med mina systrar. Så fina (och värdefulla!) minnen.

#5. Tips om Nordic Trails för aktivitetssemestrar

Varje dag dimper det ner ett antal mejl om pressreleaser och andra nyheter samt tips om resebranschen. Många åker direkt i skräpkorgen, andra drar till sig min uppmärksamhet. Just nu skulle jag gärna hjälpa typ ALLA företagare i turistnäringen – men just idag får det räcka med en blänkare om Nordic Trails.

Vandra Roslagsleden

För ett tag sedan fick jag alltså ett mejl från Nordic Trails, ett reseföretag som organiserar aktivitetssemestrar i Sörmland och Stockholms skärgård. Upplägget är ”minibreaks” med cykel, kanot eller till fots – perfekt inte minst för hemmaarbetare som söker lite avbrott i en vardag och ett liv som just nu känns ganska mycket som en repris från dagen innan. Jag tänker till exempel att en minibreak med camp skulle passa för personer som är sugna på att campa, men inte riktigt känner sig bekväma med att ge sig ut själva.


Hur har din vecka varit? Vårkänslor på gång? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Maria Svensson says:

    Tog lite ledigt här, och har mest tillbringat tiden med att äta kopiösa mängder semlor, 😄lagat extra lyxig mat och promenerat mycket.
    Idag blev det en tur på Tromtö och medhavd kaffekorg att njuta vid havskanten.

    1. Äta kopiösa mängder med semlor låter som en BRA aktivitet tycker jag.. Så mysigt med Tromtö, längtar dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close